| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Digitalizacija it podjetja: analiza primera
Primož Kokot, 2020, magistrsko delo

Opis: Spreminjanje trga, ki se odraža skozi vedno nove zahteve, vse več digitalne tehnologije, drugačnih navad in zahtev kupcev itd. so podjetja pravzaprav prisilila, da začnejo izkoriščati, ali pa vsaj razmišljati o tem, kako izkoristiti digitalno tehnologijo, da ta prispeva h koristim podjetja. Zmotno je misliti, da je dovolj le vpeljava digitalne tehnologije, potrebna je namreč digitalizacija, ki pa v glavnem zahteva transformacijo celotnega poslovanja podjetja. Morda se nekatera slovenska podjetja še ne zavedajo njenega pomena, vendar bodo morala o tem kmalu razmisliti, če bodo želela ostati konkurenčna na našem trgu. Pri tem o tujem trgu pravzaprav niti ne morejo veliko razglabljati, sploh če digitalizacije še ne vidijo kot vir preživetja na trgu oziroma kot nekaj, kar jih sploh lahko postavi ob bok tujemu podjetju, tuji trgi so namreč veliko bolj neizprosni. V magistrskem delu smo preučevali digitalizacijo podjetji ter prenovo poslovnih procesov in vpliv sprememb digitalne transformacije na poslovne procese v podjetju. V empiričnem delu pa smo se posvetili analizi podjetja FlawlessCode, kjer smo preučili možnost uvedbe digitalizacije ter njen vpliv na procese v podjetju, na poslovanje podjetja ter na rezultate in cilje, ki jih podjetje želi doseči. V nalogi je predstavljena uvedba celovitih poslovnih rešitev v ključnih procesih podjetja. Navedene so rešitve v obliki nadgradenj in prenove, ki obravnavajo tudi uvedbo posameznih sistemov digitalne tehnologije. Ugotovili smo, da bi podjetje z uvedbo navedenih rešitev, torej z digitalno transformacijo lahko med drugim začelo tudi svojo pot na področju mednarodnih projektov, v katerih ne bi zgolj sodelovali kot partner, pač pa bi lahko prevzeli vodilno vlogo.
Ključne besede: digitalizacija, digitalna transformacija, prenova poslovnih procesov, management poslovnih procesov, IT podjetje
Objavljeno: 06.11.2020; Ogledov: 318; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

2.
MANAGER IN VODENJE PODJETJA
Primož Kokot, 2015, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Naslov diplomskega dela: »Manager in vodenje podjetja«. Management in vodenje podjetij je najpomembnejša inovacija dvajsetega stoletja, saj gre za področje, ki je zelo razgibano in se z njim ukvarja vedno več avtorjev s področja poslovanja. Naloge, ki jih opravljajo managerji in vodje v podjetju so vse od zaznavanja tržnih trendov, načrtovanja in planiranja, nadziranja… Podjetja za svoj uspeh potrebujejo oba. Pri delu se dopolnjujeta in tvorita nek celoten ideal. Kljub naštetemu se manager in vodja med seboj razlikujeta. Bistvena razlika med njima je v tem, da prvi težijo k stabilnosti in nadzorovanju, drugi pa težijo k spremembam in dobro poznajo vizijo podjetja. Diplomsko delo je zajemalo tri poglavja, in sicer: uvodni, teoretični in empirični del. Uvodni del zajema opredelitev področja in opis problema, namen ter cilje raziskave, temeljne hipoteze in raziskovalna vprašanja, predpostavke ter omejitve raziskave in predvidene metode dela. Teoretični del zajema predstavitev mamagementa, managerja, vodenja in vodje. V raziskovalnem delu smo analizirali anketo in prišli do ugotovitve, da podjetje X vodi manager. To nam potrjujejo pridobljeni podatki iz ankete, saj so na prvem mestu le doseženi rezultate dela. Delavci so v večini zadovoljni s svojim nadrejenim. Potrdili smo hipoteze in odgovorili na raziskovalna vprašanja.
Ključne besede: Management, Manager, Vodja, Vodenje, Podjetje, Zaposleni
Objavljeno: 03.11.2015; Ogledov: 999; Prenosov: 254
.pdf Celotno besedilo (786,73 KB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici