| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 208
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjave različnih življenjskih ciklov razvoja programske opreme
Domen Soršak, 2023, diplomsko delo

Opis: Programska oprema je za veliko ljudi del njihovega vsakdana. Naše življenje naredi lažje in udobnejše. Bolj kot je programska oprema kvalitetna in uporabna, raje in pogosteje jo uporabljamo. Do takšne programske opreme najlažje pridemo, če se držimo dobro definiranih postopkov izdelave programske opreme ter če se ustrezno lotimo vsake faze v življenjskem ciklu razvoja programske opreme. Posamezniki, ekipe in podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme, se tega zavedajo in tudi poslužujejo. V diplomski nalogi bomo raziskali življenjski cikel razvoja programske opreme ter podrobneje spoznali vsak posamezen cikel oz. fazo, ki se v življenjskem ciklu razvoja programske opreme pojavi. Predstavili bomo tudi različne metodologije za razvoj programske opreme ter z njimi povezane prednosti in slabosti.
Ključne besede: življenjski cikel razvoja programske opreme, metodologije razvoja programske opreme, razvoj programske opreme
Objavljeno v DKUM: 07.06.2023; Ogledov: 50; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

2.
Medplatformna aplikacija za vodenje računov podjetja
Niko Gorjan, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan razvoj medplatformne aplikacije za vodenje računov podjetja, ki jo je možno poganjati na spletu in mobilnem telefonu. Predstavljeno je ogrodje Flutter in programski jezik Dart. Narejen je načrt za izdelavo s potrebnimi funkcionalnostmi za uspešno vodenje računov. Opisan je potek izdelave in na koncu še prototip, ki prikazuje končno obliko in uporabnost.
Ključne besede: Flutter, Dart, Finančno računovodstvo, Poslovni sistem
Objavljeno v DKUM: 23.05.2023; Ogledov: 111; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (2,78 MB)

3.
Design reliable operating food ordering applications with UI/UX design
Martina Arsovska, 2023, diplomsko delo

Opis: This bachelor's thesis illustrates the design process of two different food ordering mobile applications, ‘LUMA’ and ‘NIJA’. For the designing process we used ‘Figma’, a web-based interface design tool. It is also discussed the significance of UI/UX design and how it influences user engagement and satisfaction. In addition, we emphasized some of the applications key design components, such as logos, typography, colour palettes, as well as how we created and animated them. In this bachelor’s thesis we then reviewed the findings of the survey we conducted to collect input on the designs of the two applications.
Ključne besede: mobile applications, UI design, UX design, Figma, surveys
Objavljeno v DKUM: 23.05.2023; Ogledov: 113; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (7,97 MB)

4.
Kibernetski kriminal in kibernetski terorizem kot globalni problem družbe
Anastasija Josifovska, 2023, diplomsko delo

Opis: Svet je danes v fazi tehnoloških sprememb in inovacij, kar vodi do sprememb v vseh delih sodobnega življenja in vzpostavitve t. i. informacijske družbe. Takšna informacijska družba se v boju proti organiziranemu kriminalu spopada s številnimi izzivi, predvsem s »kibernetskim kriminalom in kibernetskim terorizmom« kot novim modelom groženj v 21. stoletju. Namen diplomske naloge je raziskati, preučiti in predstaviti kibernetski kriminal in kibernetski terorizem, razliko med njima in zaščito pred njima. Raziskali in ugotovili bomo, koliko so današnji mladi seznanjeni z nevarnostmi v kibernetskem prostoru in kako se pred njimi zaščititi.
Ključne besede: kibernetski kriminal, kibernetski terorizem, kibernetski prostor, phishing, pharming, Internet of Things
Objavljeno v DKUM: 23.05.2023; Ogledov: 122; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

5.
Projektno vodenje virtualnih ekip po metodologiji Scrum
Ivana Perić, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo raziskuje, kako je mogoče implementirati metodologijo Scrum v virtualnem okolju, in se ukvarja z vprašanjem, ali je projektno vodenje virtualnih ekip učinkovito ter s katerimi problemi in izzivi se soočajo ekipa in vodja projekta. Primer govori o projektu, ki je bil voden s pomočjo Scruma. Vsebuje analizo podatkov, zbranih s strani strank in članov
Ključne besede: Scrum, vodja projekta, učinkovitost, oddaljene ekipe
Objavljeno v DKUM: 23.05.2023; Ogledov: 100; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

6.
Tradicionalni in agilni pristop odkrivanja zahtev programske opreme : magistrsko delo
Simon Črešnjovnjak, 2023, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo zajema agilni in tradicionalni pristop razvoja programske opreme. Zajete so zahteve programske opreme, inženiring zahtev programske opreme ter delitev tradicionalnega in agilnega pristopa. Posebna pozornost je posvečena tudi nizu organizacijskih in delovnih vzorcev SAFE in ogrodju Scrum.
Ključne besede: Tradicionalni pristop, agilni pristop, zahteve programske opreme, razvoj programske rešitve, SAFE
Objavljeno v DKUM: 28.03.2023; Ogledov: 111; Prenosov: 16
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

7.
Primerjava metod skaliranja agilnih pristopov : diplomsko delo
Matej Meklav, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo primerjali metode skaliranja agilnih pristopov. Opisali smo tri agilne pristope, ki so pomembni za razumevanje ogrodji za skaliranje. Izvedli smo anketni vprašalnik za ciljno skupino ljudi, ki živijo na območju Republike Slovenije, in se ukvarjajo z razvojem programskih sistemov. Vprašalnik je služil za pridobivanje informacij o seznanjenosti z agilnimi in klasičnimi metodami ter skaliranju agilnih pristopov.
Ključne besede: agilne metode, SAFe, Scrum@Scale, LeSS, primerjava
Objavljeno v DKUM: 17.11.2022; Ogledov: 443; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

8.
Mobilna aplikacija za sledenje pošiljk : diplomsko delo
Tim Simonič, 2022, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je bil izdelati mobilno aplikacijo za sledenje pošiljk. Skozi razvoj mobilne aplikacije smo naredili pomožni program, s pomočjo katerega smo lažje vnašali podatke v podatkovno bazo, postavili podatkovno bazo, v katero smo shranjevali podatke in procedure, napisali API in uporabili programsko orodje ngrok ter naredili mobilno aplikacijo.
Ključne besede: C#, Java, SQL, procedure, API.
Objavljeno v DKUM: 08.11.2022; Ogledov: 327; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

9.
Primerjava različnih ciklov razvoja programske opreme : diplomsko delo
Klemen Hercog, 2022, diplomsko delo

Opis: Programska oprema se danes dotika vseh kotičkov naših življenj. Zaradi tega je izjemnega pomena, da so postopki in metode za izdelavo programskih rešitev zelo dobro definirani in določeni. V diplomskem delu smo na splošno predstavili razvoj programske opreme skozi različne faze življenjskega cikla, opisali smo različne tehnologije za njen razvoj ter jih med seboj primerjali. V nadaljevanju smo izvedli analizo o uporabi tehnologij v realnem svetu. Na osnovi rezultatov smo proučili, kako dobro so razvijalci seznanjeni z različnimi modeli in ogrodji ter kakšni so trenutni trendi pri razvoju.
Ključne besede: SDLC, razvoj programske opreme, življenjski cikel programske opreme
Objavljeno v DKUM: 08.11.2022; Ogledov: 318; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (1,57 MB)

10.
Primerjava različnih življenjskih ciklov razvoja programske opreme : diplomsko delo
Daniel Kerec, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo omenili in opisali različne modele življenjskega cikla razvoja programske opreme. V poslovnem svetu igra ključno vlogo pristop k razvoju programske opreme in koordinacija pristopa. Pri razvoju programske opreme si lahko pomagamo z različnimi modeli življenjskega cikla razvoja programske opreme. V diplomski nalogi bomo predstavili posamezni model in omenili njegove prednosti in slabosti. V praktičnem delu diplomske naloge smo preko anketnega vprašalnika dobili vtis o poznavanju modelov življenjskega cikla v različnih podjetjih.
Ključne besede: življenjski cikel razvoja programske opreme, modeli življenjskega cikla razvoja programske opreme, razvoj programske opreme, agilna metodologija, testiranje programske opreme
Objavljeno v DKUM: 26.10.2022; Ogledov: 182; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici