| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
NAČRTOVANJE ENERGETSKEGA TRANSFORMATORJA NA OSNOVI ANALITIČNEGA IZRAČUNA
Nina Gramc, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je načrtovanje energetskega transformatorja na osnovi analitičnega izračuna. Pri samem izračunu je potrebno veliko stvari predvidevati ter veliko poizkušati, saj sam izračun zahteva veliko fleksibilnost, tako da so na koncu rezultati zadovoljivi in v okviru zahtevanih lastnosti. Na koncu je opravljena tudi SWOT analiza, na podlagi katere lahko ugotovimo, kateri izračun transformatorja je najbolj optimalen ter nato najboljši za nadaljnjo izdelavo. Po končani SWOT analizi pa sledi še vpogled v proizvodnjo.
Ključne besede: analitični izračun transformatorja, proizvodnja transformatorja, SWOT analiza
Objavljeno: 23.03.2011; Ogledov: 2638; Prenosov: 330
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

2.
IZRAČUN IN PRAKTIČNO PREVERJANJE MAGNETNEGA POLJA V STIKALNI CELICI
Nina Gramc, 2013, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrske naloge je izračun magnetnega polja v zračno izolirani stikalni celici in v njeni neposredni bližini. Izračun bo opravljen na osnovi metode končnih elementov. Izračunane vrednosti bodo preverjene z meritvami magnetnega polja v visokonapetostnem laboratoriju. Na podlagi tega bomo lahko ugotovili, ali je celica varna in tudi ali so varni vzdrževalci, ki skrbijo za celico.
Ključne besede: električno polje, magnetno polje, stikalna celica, metoda končnih elementov
Objavljeno: 10.05.2013; Ogledov: 1434; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (4,39 MB)

3.
Vpliv kaizna na proizvodno linijo podjetja TPV d.d.
Nina Gramc, 2013, diplomsko delo

Opis: Domnevamo lahko, da je filozofija Kaizen eden od vzrokov in hkrati motivator za dolgoročno konkurenčno prednost podjetja. Koncept je definiran kot obsežen organizacijski proces, osredotočen na kontinuiteto izboljšav in načrtno vključevanje vsakega posameznika v organizaciji v iskanje izboljšav. Zato je lahko prav Kaizen eden ključnih pokazateljev, ki loči med uspehom enih in odpovedjo oziroma propadom drugih podjetij. Razmere, ki jih dandanes srečujemo v podjetju (razne napake, strojelomi, pomanjkanje delov, začasno skladiščenje, prestavljanje itd.), so vidne napake, katerih posledice so veliki problemi, ki kažejo stanje prikritih problemov. Ti so: dolge transportne poti, pomanjkanje komunikacij, slabo planiranje, neusklajenost linij, dolgi pripravljalni časi in še bi lahko naštevali. S takim stanjem ne moremo pričakovati učinkovitega obvladovanja procesov in poslovanja, še manj pa obvladovanja stroškov, kar je vzrok za konkurenčno nesposobnost podjetja. Dandanes, ko je trg prenasičen, ker ponudba presega povpraševanje, je zato še težje konkurirati na trgu ali izboljševati poslovne rezultate z večanjem proizvodnje. Zato podjetja izrabljajo druge možnosti, največkrat zmanjševanje stroškov, s spremembami znotraj organizacije. Pri tem se pojavi vprašanje, kateri so tisti viri, ki omogočajo preboj od nastalih težav do cilja. Težav ne moremo reševati z enakim znanjem, kot smo ga imeli pri njihovem ustvarjanju, zato so neprestane izboljšave vseh procesov in sistemov nujne. Moramo jih podrobno proučevati, analizirati ter v skladu s tem spreminjati. Prav tako pa je nujno vlagati v znanje, razvoj in zadovoljstvo zaposlenih, da v organizaciji ustvarimo klimo, ki zaposlene vzpodbuja k nenehnemu razmišljanju o izboljšavah ter uresničevanju le-teh v skladu z zastavljenimi cilji. Diplomsko delo bazira na primeru brežiškega podjetja TPV, d. d. Obdelani so njihovi problemi, prikazan je organizacijski pristop in uporabljene metode. V zaključku so podani rezultati implemantacije Kaizna.
Ključne besede: izboljšave, kontinuiteta, celovitost, organizacija, metoda
Objavljeno: 16.08.2013; Ogledov: 1265; Prenosov: 270
.pdf Celotno besedilo (9,96 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici