| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 1 / 1
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimizacija izdelave ročajev kuhalnih in hladilno-zamrzovalnih aparatov
Niko Leskovar, 2018, diplomsko delo

Opis: Na trgu se vedno znova pojavljajo zahteve po znižanju stroškov proizvodnje. Ker je konkurenca na trgu vedno večja, nam preostane le, da obstoječe procese izdelave poenostavimo do te mere, da bo v danem času mogoče izdelati več kosov. Diplomska naloga obravnava optimizacijo proizvodnje ročajev v podjetju Aluminium Kety Emmi d. o. o. Optimizacija je potekala upoštevajoč orodje stalnega napredka Kaizen, kateremu podjetje posveča veliko pozornost. Glavni del optimizacije predstavlja zasnova in izdelava nove vpenjalne naprave. Ta je, pri CNC obdelavi, ki je predstavljala ozko grlo pri proizvodnji ročajev, dvignila proizvodnjo ročajev in s tem bistveno prispevala k optimizaciji proizvodnje. Ugotovljeno je bilo, da lahko z dobrim študijem dela in z relativno majhnimi denarnimi vložki bistveno pocenimo proizvodnjo in CNC operaterju olajšamo delo.
Ključne besede: optimizacija, vpenjalna priprava, zasnova
Objavljeno: 02.04.2019; Ogledov: 464; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (7,44 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici