1. Strategija trženja turističnega produkta vinskega turizmaLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: turizem, vinski turizem, trženje, turistični produkt Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 294; Prenosov: 25 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Vzpostavitev nove vinske poti na območju SevniceLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: Sevnica, vinski turizem, vinska pot, modra vinska pot Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 292; Prenosov: 13 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Trendi na področju vinskega turizmaLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: vinski turizem, trendi Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 272; Prenosov: 17 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Vinski turizem na območju Sevnice in PosavjaLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: Sevnica, Posavje, vinski turizem Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 285; Prenosov: 15 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Analiza turizma v občini SevnicaLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: Sevnica, turizem, naravna dediščina, kulturna dediščina, gostinska ponudba, aktivnosti, doživetja Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 264; Prenosov: 17 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Občina SevnicaLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: Sevnica, zgodovina, gospodarstvo Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 295; Prenosov: 8 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Definicija ključnih pojmov na področju vinskega turizmaLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: projekt, predpostavke, omejitve, metode dela Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 226; Prenosov: 10 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Projekt po poti modre frankinjeLuka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, samostojni strokovni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji Ključne besede: projekt, predpostavke, omejitve, metode dela Objavljeno v DKUM: 31.01.2024; Ogledov: 251; Prenosov: 9 Celotno besedilo (20,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Filozofija restavracije Tri lučke in njena prepoznavnost v turizmuNika Prevodnik, 2021, diplomsko delo Opis: Gastronomija predstavlja pomemben del turistične ponudbe destinacije in je eden izmed temeljnih načinov spoznavanja načina življenja in kulture krajev, ki jih obiskujemo. V Posavju se nahaja naša raziskana restavracija, restavracija Tri lučke, katere filozofija kuhinje temelji na pristnosti okusov, ki povezujejo tradicionalnost in lokalnost s pridihom modernosti. Prav tako so prisotni na različnih področjih turizma, kar smo v raziskavi opredelili kot eno izmed njihovih konkurenčnih prednosti na turističnem trgu. Z namenom analizirati prepoznovanost Treh lučk med prebivalci Posavja, smo izvedli anketni vprašalnik. Na podlagi pridobljenih rezultatov smo ugotovili, da Posavci, ki so sodelovali v raziskavi, Trem lučkam kot turistično-kulinarični atrakciji v Posavju pripisujejo velik pomen, saj jih več kot tretjina Tri lučke šteje kot eno izmed pomembnejših atrakcij v Posavju. Velika večina je Tri lučke obiskala že vsaj enkrat v življenju, nekateri jo obiščejo tudi večkrat letno ali celo mesečno. V diplomskem delu smo opravili tudi polstrukturirana intervjuja z restavracijo Tri lučke in gostilno Repovž, kateri smo spraševali o vključevanju ter vpetosti v lokalno turistično ponudbo. Gostilna Repovž je bila izbrana, ker si z našo primarno restavracijo Tri lučke delita zelo podobno filozofijo gostilne in hrane. Po opravljeni raziskavi smo naredili še primerjavo z gostilno Repovž, pri kateri smo ugotovili, da sta si kuhinji zelo podobno in da ima gostilna Repovž kar nekaj konkurenčne prednosti zaradi svoje samooskrbne kmetije in domačih izdelkov z domačega vrta. Pripravili smo tudi nekaj priporočil za izboljšavo ponudbe Treh lučk in njihovo povezanost z lokalno skupnostjo in lokalno ponudbo. S predlogi smo temeljili predvsem na trajnosti v okoljskem (»zero waste«) in družbenem pomenu (povezovanju turističnih deležnikov v Posavju). Ključne besede: gastronomija, gostinstvo, kulinarični turizem, Posavje, restavracija Tri lučke Objavljeno v DKUM: 25.11.2021; Ogledov: 781; Prenosov: 103 Celotno besedilo (2,04 MB) |