| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
RAZVOJNI POUK IN ULOMKI
Natalija Krajnc, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo se osredotočili na dele celote, kasneje ulomke, glede na posodobitveni učni načrt. Izsledki tuje literature kot model poučevanja predlagajo na učenca osredotočen razvojni pouk. Prav zato smo ugotavljali, kakšno je trenutno znanje učencev četrtega razreda na področju ulomkov in ali je razvojni pouk učinkovit. V eksperimentalni skupini smo ugotovili, da je znanje učencev na področju ulomkov po dveh urah izvajanja različnih konkretnih in slikovnih aktivnosti razdeljevanja uspešnejše, kot je bilo prej. V empiričnem delu so prikazani rezultati tega pedagoškega eksperimenta. V praktičnem delu diplomske naloge smo pripravili gradiva za področje ulomkov, za katera upamo, da bodo v pomoč tako sestavljavcem novih učbeniških kompletov kot tudi učiteljem in učencem. V nadaljevanju so tabelarično predstavljene analize učbeniških kompletov, osredotočili smo se na pokrivanje ciljev posodobitvenega učnega načrta.
Ključne besede: matematika, pouk, deli celote, ulomki, četrti razred, učbenik, pedagoški eksperiment
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 2986; Prenosov: 492
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

3.
4.
ŽENSKE UJETE MED DRUŽINO IN KARIERO
Natalija Krajnc, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V 21. stoletju ženske niso več samo matere in gospodinje, ampak predstavljajo tudi večinski del delovne sile. Posledično to pomeni tudi, da so še enkrat bolj obremenjene, kot so bile včasih. Nekaterim uspe uskladiti kariero in družino, drugim usklajevanje predstavlja problem in jih sili v nenehno izbiranje in odrekanje. Zato se nekatere ženske včasih tudi odrečejo sanjam o lastni družini zaradi kariere. Da bi se ženske lažje odločale za rojstvo otrok, bi morali tako država kot delodajalci bolje poskrbeti za zaposlene ženske in ženske na sploh. Ženske še vedno, kljub vsej propagandi enakosti in nediskriminaciji med spoloma, veljajo za nepredvidljivo delovno silo, saj se bodo slej kot prej odločile za materinstvo, kar pa delodajalcem ne predstavlja prednosti, kvečjemu slabost, saj posledično to pomeni, da bodo ženske, ki so matere, veliko odsotne z dela, bodisi zaradi bolezni otroka ali drugih nepredvidljivih dogodkov, povezanih z materinstvom. Kljub dejstvu, da so ženske danes v veliki meri bolj izobražene kot moški, njihovo karierno pot otežuje veliko dejavnikov, med drugim tudi materinstvo ter spolna diskriminacija, in še vedno zasedajo nižja in slabše plačana delovna mesta.
Ključne besede: - ženska - družina - kariera - usklajenost - spolna diskriminacija
Objavljeno: 27.03.2015; Ogledov: 880; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

5.
VIDIKI MANAGEMENTA PODJETJA
Natalija Krajnc, 2015, diplomsko delo

Opis: Vsako podjetje ima neko vrsto managementa oz. managerjev, ki vodijo podjetje. V diplomskem delu proučujemo prav te tri pojme. Prvo vprašanje, ki se pri proučevanju pojmov management, manager in vodenje podjetja pojavlja, je vprašanje njihove definicije, ki je ključna za nadaljnjo raziskavo. V diplomskem delu ugotavljamo, da je management funkcija upravljanja podjetja, ki jo izvajajo managerji. Osnovna značilnost, ki je skupna vsem trem pojmom je, da se management, managerji in vodenje podjetja delijo glede na hierarhično raven v podjetju, na kateri se nahajajo. To denimo pomeni, da se vrhovni management v neki meri ukvarja s popolnoma drugimi vodstvenimi vprašanji in izvaja drugačne naloge, kot nižji management. V diplomskem delu se ukvarjamo še z vprašanjem stilov in modelov vodenja, del naloge pa smo posvetili tudi analizi dejavnikov, ki definirajo dobrega managerja.
Ključne besede: management, manager, vodenje podjetja, ravni managementa
Objavljeno: 23.10.2015; Ogledov: 727; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici