| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
PLANIRANJE RAZVOJA BODOČEGA PODJETJA »Svečka d.o.o.« S POUDARKOM NA STRATEŠKEM MANAGEMENTU
Nataša Krajnc, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo na praktičnem primeru zamišljenega bodočega podjetja Svečka, d.o.o. poskušali predstaviti, kako pomembno in potrebno je dobro ter dolgoročno planiranje razvoja podjetja na ravni politike podjetja in strateškega managementa. Diplomsko delo smo sestavili tako, da smo na začetku predstavili podjetniško idejo, ter podjetje samo. Proučili smo dejavnike uspešnosti pri ustanavljanju bodočega podjetja, opredelili ustanovitveno in razvojno vizijo ter nadaljevali s planiranjem razvoja na ravni politike podjetja. Ugotovili in proučevali smo vrednote ključnih udeležencev podjetja, zanimalo nas je katere so prednosti in slabosti podjetja, pa tudi priložnosti in nevarnosti, ki mu pretijo iz okolja, v katerem bo poslovalo, kajti če je podjetje sposobno predvideti prihodnje dogajanje v okolju, se tudi lažje in pravočasno odziva na spremembe. Po planiranju razvoja na ravni politike podjetja smo nadaljevali s planiranjem razvoja bodočega podjetja na ravni strateškega managementa. Zapisali smo možne strategije in jih po njihovem ekonomskem vrednotenju tudi potrdili. Planiranje razvoja bodočega podjetja Svečka, d.o.o. smo zaključili s programom razvoja podjetja. Na podlagi vseh ugotovitev menimo, da je naložba v bodoče podjetje Svečka, d.o.o. smiselna in je realno uresničljiva.
Ključne besede: Podjetniška ideja, dejavniki uspešnosti, politika podjetja, strateški management, programiranje razvoja.
Objavljeno: 22.12.2009; Ogledov: 1696; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (6,74 MB)

3.
4.
PRAKTIČNO USPOSABLJANJE Z DELOM NA SREDNJI ZDRAVSTVENI ŠOLI CELJE
Nataša Krajnc Zakrajšek, 2012, magistrsko delo

Opis: V prvem delu magistrskega dela je predstavljeno izobraževanje in usposabljanje. Teoretično smo opredelili, kaj je učenje, izobraževanje, usposabljanje ter praktično usposabljanje. Zanimalo nas je tudi, kako je zasnovano poklicno in strokovno izobraževanje v Sloveniji, kakšen je razvoj ideje in kako poteka bolonjska reforma pri nas. Vsi smo del izobraževalnega sistema, zato smo slikovno ponazorili zgradbo vzgoje in izobraževanja v Sloveniji. Opredelili smo se na srednješolsko izobraževanje, saj izvajamo to obliko izobraževanja na Srednji zdravstveni šoli. Predstavili smo tudi Srednjo zdravstveno šolo Celje, kadrovsko strukturo in potek Praktičnega usposabljanja z delom. V drugem delu pa smo na Srednji zdravstveni šoli Celje izvedli anketo med dijaki, ki so že bili vključeni v Praktično usposabljanje z delom. Na podlagi dobljenih rezultatov smo potrdili oziroma ovrgli postavljene hipoteze in ugotovili, katere so prednosti in slabosti Praktičnega usposabljanja z delom. Izdelali smo tudi obrazce, ki so predstavljeni vsebinsko kot tudi slikovno. V zaključnem delu smo podali ugotovitve in predloge, ki so vsekakor zanimivi za dijake, šolo in delodajalce. Dobro sodelovanje med vsemi je pogoj za dobro opravljeno Praktično usposabljanje z delom, ki pa je po mojem mnenju pri nas ustrezno.
Ključne besede: izobraževanje, usposabljanje, Srednja zdravstvena šola Celje, Praktično usposabljanje z delom
Objavljeno: 09.01.2013; Ogledov: 1339; Prenosov: 189
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici