| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PREDSTAVITEV POKLICA ZAVAROVALNEGA ZASTOPNIKA V ZAVAROVALNICI MARIBOR D.D.
Nataša Košir, 2009, diplomsko delo

Opis: Večina ljudi ima prvi stik z zavarovalnico preko zavarovalnega zastopnika. Zavarovalni zastopnik svetuje individualnim osebam, družinam in družbam pri izbiri zavarovalne police, ki predstavlja najboljšo varnost za njihovo življenje, zdravje in lastnino. Zavarovalni zastopniki, običajno označeni kot generatorji zavarovalne industrije, prodajajo različne oblike zavarovanj - premoženjska, nezgodna, življenjska, zdravstvena, zavarovanja za primer nezmožnosti za delo in dolgoročna zavarovanja. Zavarovalni zastopniki za premoženjska in nezgodna zavarovanja prodajajo take zavarovalne police, ki zavarujejo individualne osebe ali družbe pred finančnimi izgubami iz naslova avtomobilskih nesreč, požara, kraje, viharjev in ostalih dogodkov, ki lahko poškodujejo premoženje. Premoženjsko in nezgodno zavarovanje za podjetja lahko vključuje tudi kritje nadomestila v primeru poškodbe delavcev, škode, ki nastanejo iz naslova odgovornosti družbe ali škode, ki nastanejo zaradi malomarnosti. V tem diplomskem delu predstavljamo poklic zavarovalnega zastopnika: njegovo razmerje z zavarovalnico in zavarovanci, opis del in nalog, potrebne strokovne in osebnostne lastnosti za uspešno delo, karierno pot, sistem nagrajevanja. Posebej analiziramo kritične točke, ki se pojavljajo pri tem delu - in zaključujemo s predlogi za izboljšanje postopka pri pridobivanju, izbiranju in uspešnem delu v tem poklicu.
Ključne besede: zavarovalni zastopnik zavarovalnica zaposlovanje poklicna kariera
Objavljeno: 06.01.2010; Ogledov: 4516; Prenosov: 544
.pdf Celotno besedilo (797,42 KB)

2.
3D RAČUNALNIŠKO KONSTRUIRANJE OBLAČIL
Nataša Košir, 2013, diplomsko delo

Opis: Dandanes, ko je napredek tehnologije na vrhuncu, se tudi v tekstilni industriji srečujemo z naprednimi tehnologijami, ki poenostavljajo izdelavo oblačil in manjšajo stroške oblačil. V diplomski nalogi smo raziskali prednosti in slabosti programske opreme Optitex 3D Flattening. Ta programska oprema nudi možnost konstruiranja krojev oblačil na 3D parametričnem modelu telesa. V uvodnem delo diplomske naloge so predstavljeni programi, ki se ukvarjajo s 3D konstruiranjem, podane so osnove 2D in 3D konstruiranja krojev oblačil, zajete in predstavljene so lastnosti takšnega konstruiranja. V praktičnem delu je prikazan potek 3D konstruiranja krojev nedrca, majice in korzeta na 3D parametričnem modelu telesa. Prednost takšnega konstruiranja je predvsem v hitrosti, s katero lahko določeno oblačilo skonstruiramo in lahko pridemo do realnega pogleda na oblačilo še preden oblačilo sešijemo. Slabost 3D konstruiranja krojev oblačil z modulom 3D Flattening je, da ni mogoče konstruirati ohlapnih oblačil, ampak samo oblačila, ki se tesno prilegajo telesu oz. 3D parametričnem modelu telesa. 3D konstruiranje krojev oblačil je bilo oteženo na težko dostopnih področjih modela telesa, npr. pod roko, čeprav program omogoča povečavo in vrtenje modela okrog določene točke. S tem programom konstruirani krojni deli nimajo lepih ravnih linij, zato je potrebno veliko popravkov teh linij. Ta težava se lahko odpravi z izurjenostjo konstruktorja. Programska oprema OptiTex nudi hiter vpogled v videz oblačila še pred njegovo izdelavo, to pa nam omogoča hitro popravljanje morebitnih napak in zmanjša stroške izdelave oblačil.
Ključne besede: 3D konstruiranje, 2D konstruiranje, konstrukcija oblačil, računalniško konstruiranje, OptiTex, telesni skener
Objavljeno: 16.10.2013; Ogledov: 1184; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (3,45 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici