| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Varovanje najvišjih predstavnikov Republike Slovenije in prenos ter uporaba strelnega orožja pri delu varnostnikov CVZ v Sloveniji in v tujini
Mitja Potočnik, 2021, diplomsko delo

Opis: Prve omembe osebnih stražarjev segajo že v 15 st. pr. št. in njihova vloga ter družbeni pomen sta se tekom zgodovine le še krepila. Čeprav se je koncept varnosti in varovanja skozi čas spreminjal, je v svojem bistvu do danes ostal nespremenjen. Pri specifičnem varovanju predstavnikov najvišjih vej oblasti se ne varuje samo posameznikov kot takih, temveč tudi suverenost države, ki jo te osebe zastopajo oziroma predstavljajo. Po koncu prve svetovne vojne je pojem varovanja visokih predstavnikov oblasti, zaradi daljnosežnih posledic atentata na prestolonaslednika, še dodatno pridobil na veljavi v mednarodni skupnosti. Države si v veliki meri prizadevajo za vzpostavitev posebnih varnostnih protokolov, ki med drugim tudi v času državnih obiskov omogočajo čim večjo zaščito varovanih oseb. Policisti specialisti, ki varujejo najvišje predstavnike oblasti v Republiki Sloveniji, so zaposleni v Policiji, Centru za varovanje in zaščito. V procesu izobraževanja pridobijo specifična znanja in veščine, pomembne za zagotavljanje tako fizičnega varovanja kot preprečevanja ogrožanja. Poleg opravljanja kvalitetnega in profesionalnega dela na terenu, multilateralno sodelujejo z vsemi relevantnimi resorji, zavodi in institucijami tako znotraj Republike Slovenije kot tudi v tujini. Predvsem je ključnega pomena njihovo konstantno sodelovanje z varnostno obveščevalnimi službami, da se lahko vsi varnostni ukrepi in dejavnosti izvajajo na načine, ki zagotavljajo najvišjo stopnjo varnosti oziroma se vsa morebitna tveganja zmanjšajo na minimum. Slednje je velikokrat pogojeno tudi z ustrezno zakonodajo in različnimi pravnimi podlagami, ki velikokrat niso zadosti specifične in prilagojene mednarodnemu prostoru, predvsem pri prenosu orožja v tujino preko komercialnih letov, kjer so različna pravila glede načina prenosa in hrambe orožja na letalu. S temi različnimi postopki se onemogoča dosledno izvajanje fizičnega varovanja in obenem tudi posega v varovančevo pravico do najvišje stopnje zaščite. 
Ključne besede: diplomske naloge, varovanje, varovana oseba, policist varnostnik, Center za varovanje in zaščito
Objavljeno: 14.07.2021; Ogledov: 60; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (2,32 MB)

2.
Celostna grafična podoba - primer podjetja "Dajnko Photography"
Mitja Potočnik, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se ukvarja s tematiko celostne grafične podobe (CGP). Opisano bo, zakaj se CGP uporablja in katere so prednosti uporabe. Podrobneje bodo opisani elementi, ki so prisotni v celostni grafični podobi in kakšne vrednosti lahko nosijo. Nato bo v praktičnem delu sledila analiza nekaterih celostnih grafičnih podob s podobnih področij in kasneje še proces ustvarjanja celostne grafične podobe v namene identifikacije fotografskih storitev.
Ključne besede: celostna grafična podoba, oblikovanje, barve, tipografija
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 141; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Analiza stroškov izdelave za tračni transporter pri trosilcu superfex 700
Mitja Potočnik, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava analizo stroškov treh izvedb tračnega transporterja za trosilnik, in sicer jeklene letve, varjene na veznik, ter veznika, varjenega na verigo (Primer 1), jeklene letve, vijačene na veznik, ter veznika, varjenega na verigo (Primer 2), in jeklene letve, vijačene na veznik, ter veznika, vijačenega na verigo (Primer 3). Tračni transporter je eden izmed sestavnih delov trosilnika SUPERFEX 600 ali SUPERFEX 700. Sestavljen je iz osmih delov, in sicer iz verižnikov gnanih, verižnikov prostih, verige, veznikov, jeklenih letev, spojnega dela verige, matic M10 in vijakov M10. Za namen analize stroškov treh izvedb tračnega transporterja je bilo treba izdelati prototipni izdelek, na podlagi katerega smo izmerili tehnološke čase, s katerimi smo nato izračunali stroške. Stroškovno ugodnejšo izvedbo tračnega transporterja smo izbrali na podlagi vrednosti lastne cene posamezne izvedbe tračnega transporterja in cen kooperanta, ki je priskrbel ponudbe, v katerih je celoten tračni transporter že sestavljen.
Ključne besede: trosilec, tračni transporter, analiza stroškov, čas izdelave, lastna cena.
Objavljeno: 02.09.2019; Ogledov: 470; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (4,50 MB)

4.
PREDALČNI SISTEM ZA DOSTAVO POŠILJK LOGPRIM
Mitja Potočnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili predalčni sistem LOGPRIM, ki smo ga razvili v podjetju Primat d.d.. Predalčni sistem LOGPRIM predstavlja celovito in uporabniško prijazno rešitev za dostavo oziroma prevzem pošiljk na enostaven način, ki zagotavlja prihranke v času in denarju, tako pošiljateljem kot tudi prejemnikom pošiljk. Predstavili bomo njegove prednosti, strojne komponente in njihove tehnične lastnosti ter strežniške aplikacije Smartlog in Metra, kateri sta potrebni za delovanje sistema. Pri razvoju in testiranju sistema smo naleteli na nekaj problemov, katere bomo opisali in predstavili njihove rešitve.
Ključne besede: dostava in prevzem pošiljk, predalčni sistem, LOGPRIM
Objavljeno: 27.09.2016; Ogledov: 536; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (3,26 MB)

5.
NAČRTOVANJE IN UVAJANJE APLIKACIJE CRM NA PRIMERU ZAVAROVALNICE
Mitja Potočnik, 2014, magistrsko delo

Opis: Zaradi skokovitega razvoja sodobne informacijske tehnologije v zadnjih letih, le-ta podjetju sama po sebi ne prinaša več konkurenčne prednosti. Ker med posameznimi panogami vlada ostra konkurenca, predstavlja usmeritev na odjemalce pomembno konkurenčno prednost podjetja. Eden izmed konceptov, ki to omogoča pa je upravljanje odnosov z odjemalci oziroma krajše CRM. CRM oziroma upravljanje odnosov z odjemalci je poslovna strategija, ki podjetjem pomaga zmanjševati stroške, ter jim obenem povečuje donosnost s tem ko poiskuša predvideti potrebe oziroma zahteve sedanjih in potencialnih strank. Da pa pridemo do natančnih podatkov o naših sedanjih in bodočih odjemalcih pa se le ti zbirajo s pomočjo večih podatkovnih virov saj nam lahko le tako podajo realno sliko o posameznih odjemalcih. Namen magistrskega dela je prikazati kako aplikacijo CRM načrtovati ter jo kasneje uspešno uvesti v zavarovalnico. Zavarovalnice so inštitucije z ogromno strankami in veliki količinami podatkov in ravno zato bi jim moral CRM ustrezati ter jim doprinesti k večji uspešnosti poslovanja. Pri pisanju naloge smo si pomagali s proučevanjem domače in tuje literature, ki je napisana na temo CRM in zavarovalništva. Ker je naloga v večini teoretične narave, smo uporabili deskriptivni pristop. Znotraj le tega pa smo uporabili metodo kompilacije, kar pomeni, da smo povzemali opazovanja in ugotovitve drugih avtorjev. Z metodo analize smo razčlenjevali in proučevali pojave in spoznanja drugih avtorjev. V magistrskem delu se bomo najprej seznanili z natančno opredelitvijo upravljanja odnosov z odjemalci. Nato bomo spoznali, kako se takšna aplikacija načrtuje in uvaja v podjetje, na koncu pa še natančneje spoznali, kako bi se naj koncept CRM uvedel v zavarovalnico. Skozi nalogo sem poiskušali prikazati natančen proces implementacije, ter ugotoviti dejansko uporabnost in koristi, ki jih sistem CRM prinaša zavarovalnici. Na koncu naloge bomo podali sklep in v njem ugotovitve, ki smo jih spoznali skozi celotno nalogo.
Ključne besede: Ključne besede: CRM, analitični CRM, operativni CRM, organizacijski CRM, gradniki CRM, CRM vizija, CRM strategija, CRM informacije, CRM tehnologija, CRM metrike, cilji CRM, implementacija CRM, zavarovalništvo, zgodovina zavarovalništva, pojmi v zavarovalništvu, slovenski zavarovalni trg.
Objavljeno: 23.01.2015; Ogledov: 1169; Prenosov: 197
.pdf Celotno besedilo (1,20 MB)

6.
VARNOST ELEKTRONSKEGA POSLOVANJA V PODJETJU
Mitja Potočnik, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Elektronsko poslovanje prinaša podjetjem in ostalim udeležencem veliko koristi, kot so zniževanje stroškov, krajši rok dobave, manjše stroške nabave, prodaje ter seveda tudi hitrejšo mobilnost na trgu. Po drugi strani pa je razmah elektronskega poslovanja povzročil tudi, da se je v večji meri začel razvijati računalniški kriminal. V vsakem podjetju je zato pomembno, da si natančno opredelijo svojo varnostno politiko. Da udeležence poučijo, kako ravnati, če opazijo, da je prišlo do kakršne koli zlorabe. V takem primeru je najboljše, da o tem obvestijo strokovnjake, ki imajo s tem največ izkušenj, da se oni pravilno lotijo reševanja tega problema. Kljub vsem varnostnim mehanizmom velja, da se največ vdorov v sisteme zgodi zaradi napak, nepozornosti in nepremišljenosti uporabnikov. Vsak naj bi poskrbel, da bi imeli v podjetju nameščene varnostne mehanizme, najsodobnejše protivirusne programe ter požarne zidove. Bolj kot so podatki zaupni, večjo stopnjo varnosti moramo zagotoviti. Dejstvo je, da tudi vse zlorabe in računalniški kriminal ne bodo preprečili, da bi se elektronsko poslovanje še naprej razvijalo s tako naglico. Zavedati se moramo, da živimo v moderni družbi z visoko informacijsko tehnologijo. Niti zlorabe elektronskega poslovanja ne preprečujejo ljudem, da ga ne bi uporabljali.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, računalniški kriminal, varnostna politika, varnostni mehanizmi varnostni mehanizmi, • grožnje in nevarnosti.
Objavljeno: 02.12.2010; Ogledov: 2520; Prenosov: 285
.pdf Celotno besedilo (432,84 KB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici