SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Regulativa, organizacija in vodenje v lekarnah
Milan Pukšič, 2006, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Opis: Javne službe, med katere sodi tudi lekarniška dejavnost, se urejajo na podlagi meril, ki jih določa zakonodaja. Ugotavljamo, da trenutno nimamo pravnih podlag za vzpostavitev lekarniške mreže, niti se ta, ko so še veljala, s strani pristojnih občin niso izvrševala v skladu z Zakonom o zdravstveni dejavnosti. Trenutno stanje pa je kljub temu, zaradi zavedanja udeležencev ter samega velikega pomena lekarniške mreže, dokaj urejeno. Prikazana je pomembnost strateškega načrtovanja. Snovanje poslanstev, vizij, smotrov in jasnih ciljev ter izpeljanih strategij je izrednega pomena za delovanje profitnih in neprofitnih organizacij.
Ključne besede: lekarne, organizacije, lekarniške dejavnosti
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 372; Prenosov: 25
URL Celotno besedilo (0,00 KB)

2.
Vzpostavitev spletnega servisa za usklajevanje cen zdravil
Blaž Hvalec, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo in prikazujemo vzpostavitev spletnega servisa za usklajevanje cen zdravil. Prikazana je izgradnja spletnega servisa in spletnega portala od faze načrtovanja do končne uporabe. Na začetku predstavimo načrtovanje projekta, tehnične zahteve, izbiro orodij, podatkovni model in potrebne funkcionalnosti. Skozi diplomsko delo je prikazano zagotavljanje delovanja funkcionalnosti, ki jih spletni servis mora imeti. Končni izdelek je delujoč spletni servis, ki je primeren za uporabo v slovenskem zdravstvenem sistemu.
Ključne besede: spletni servis, ASP.NET, zdravila, spletni portal
Objavljeno: 20.10.2015; Ogledov: 417; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

3.
POMOČNIK ZA SPREMLJANJE DIABETESA
Biserka Zinreich, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na področje diabetesa na slovenskem območju ter spletnim in mobilnim aplikacijam, ki so na voljo za pomoč pacientom pri tem bolezenskem stanju in njihovem vsakdanjem življenju. Najprej smo pregledali stanje na tem področju in izpostavili nekaj aplikacij, ki bi v Sloveniji lahko bile v pomoč pacientom diabetesa. Pri tem smo ugotovili, da v Sloveniji ni prosto dostopne rešitve, ki bi neposredno ciljala diabetike. Nato smo predstavili metode in tehnologije, s katerimi smo kasneje izdelali prosto dostopno spletno aplikacijo, namenjeno diabetikom in njihovim potrebam. Pri tem smo se posvetili tehnologijam HTML, CSS, JavaScript, ASP in PostGreSQL.
Ključne besede: diabetes, razvoj spletnih strani, ASP (Active Server Pages), spletni portal
Objavljeno: 28.09.2015; Ogledov: 425; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (4,61 MB)

4.
ZASNOVA IN UVEDBA INOVATIVNEGA ORGANIZACIJSKEGA MODELA MANAGEMENTSKEGA KONCEPTA TRETJE GENERACIJE - PRIMER FARMACEVTSKE PANOGE V SLOVENIJI
Milan Pukšič, 2016, doktorska disertacija

Opis: Raziskava ponuja nov inovativni organizacijski model managementskega koncepta tretje generacije in teorije viabilnih sistemov ter nekaj metod za operativno uporabo le-te, kar predstavlja novo podlago za možnost inovirati management poslovno-organizacijskih sistemov. Model izključuje možnost pretiranega samoorganiziranja, verjetnostnih sinergij in enostranskega intuitivnega ukrepanja, ker je takšno ukrepanje praviloma posledica površne priprave izvedbe ne glede na pomanjkljivost modela. Hkrati dopušča in podpira strokovno in še zlasti medstrokovno ustvarjalnost in zavira birokratsko togost.
Ključne besede: Organizacijska struktura, model, inovativnost, management, managementski koncept tretje generacije
Objavljeno: 20.10.2016; Ogledov: 633; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

Iskanje izvedeno v 0.03 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici