| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ ALGORITMA DIFERENCIALNE EVOLUCIJE ZA GRAFIČNE PROCESORJE Z OPENCL
Miha Furlan, 2014, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu predstavljamo implementacijo algoritma diferencialne evolucije in njegove različice jDE, ki se izvajata na grafični procesni enoti. Za razvoj smo uporabili ogrodje OpenCL. Algoritma smo uporabili za optimizacijo izbranih funkcij iz tekmovanja CEC 2013. Z uporabo grafične procesne enote smo dosegli občutno pohitritev v primerjavi z implementacijo na centralni procesni enoti. Algoritem DE smo uporabili tudi za optimizacijo parametrov različnih jezikovnih modelov, ki se uporabljajo za modeliranje naravnega jezika.
Ključne besede: diferencialna evolucija, grafična procesna enota, OpenCL, jezikovni model
Objavljeno v DKUM: 18.06.2014; Ogledov: 1756; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (3,28 MB)

2.
OPTIČNO RAZPOZNAVANJE ZNAKOV Z NEVRONSKIMI MREŽAMI NA GRAFIČNI PROCESNI ENOTI
Miha Furlan, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je izdelava sistema za optično prepoznavanje znakov z uporabo nevronske mreže. Računsko zahtevne dele sistema smo pohitrili z uporabo grafične procesne enote (GPU). Naš sistem za OCR opišemo v treh glavnih sklopih: razbitje dokumenta na znake (segmentacija), prepoznavanje posamičnih znakov ter paralelizacija izvajanja na GPU. Zatem predstavimo aplikacijo, v katero smo integrirali našo rešitev. Rezultati testiranj so pokazali, da je natančnost prepoznavanja znakov OCR-A in OCR-B okrog 98%, Courier New pa 92%, medtem ko je pohitritev izvajanja kode na GPU bila minimalno petkratna napram izvajanju na CPU.
Ključne besede: optično prepoznavanje znakov, nevronske mreže, grafična procesna enota
Objavljeno v DKUM: 12.09.2011; Ogledov: 1998; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (6,59 MB)

3.
ZAPOSLOVANJE V LEKARNIŠTVU - PRIMER LEKARNE AJDOVŠČINA
Miha Furlan, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga vsebuje predstavitev zaposlovanja novih delavcev v lekarništvu, med zaposlenimi v tej dejavnosti, pa je celovito opisan farmacevtski poklic in njegov položaj na trgu dela. Pri tem smo orisali organizacijo (Lekarna Ajdovščina), zgodovino lekarništva, položaj javnih zavodov in javnih uslužbencev, sistemizacijo dela, pripravništvo, študij, obravnavali pa smo tudi probleme, težave in nevarnosti, s katerimi se srečujejo pri svojem delu. Za opravljanje poklica lekarniški farmacevt je zahtevana univerzitetna izobrazba iz področja farmacije, poleg strokovnega znanja je pomembno tudi delo s strankami in sposobnost dobre komunikacije. Izvedena je bila anketa, s katero smo merili stopnjo zadovoljstvo med zaposlenimi in pogoji za delo v organizaciji. Na osnovi rezultatov ankete smo preverili tri hipoteze. Rezultati so pokazali, da sta zadovoljstvo z delom in organizacijska kultura med zaposlenimi na visoki ravni, presenetljiv je tudi podatek o zadovoljstvu s plačami, ki običajno ne dosega tako visokih ocen.
Ključne besede: Lekarna, farmacevti, analiza delovnega mesta, javni uslužbenci, zaposlovanje kadrov.
Objavljeno v DKUM: 08.04.2010; Ogledov: 2359; Prenosov: 307
.pdf Celotno besedilo (487,71 KB)

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici