| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ANALIZA IN PRIMERJAVA CMS SISTEMOV, OSNOVANIH NA WEB 2.0
Matjaž Lesjak, 2012, diplomsko delo

Opis: Predstavljen je Splet 2.0, njegove lastnosti, funkcije, storitve, začetek in razvoj. Poudarek je na e-učenju in njegovi povezavi z različnimi stopnjami razvoja spleta. V praktičnem delu je raziskano, kateri CMS sistemi so najbolj priljubljeni. Prikazan je potek njihovih namestitev. Hitrost in zahtevnost namestitve, prilagodljivost ter zahtevnost njihove uporabe so izmerjene, analizirane in primerjane. Z anketnim vprašalnikom je ugotovljeno javno poznavanje pojma Splet 2.0 in uporaba njegovih sistemov. Na podlagi dobljenih rezultatov je izbran uporabnikom najbolj prijazen CMS. Podani so predlogi za nadaljnje izboljšave.
Ključne besede: Splet 2.0, Web 2.0, e-učenje, CMS, Joomla, Wordpress, Drupal
Objavljeno: 06.04.2012; Ogledov: 8811; Prenosov: 269
.pdf Celotno besedilo (5,54 MB)

2.
Jeklena hala 12 x 30 m s paličnimi strešnimi nosilci
Matjaž Lesjak, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Namen projektne naloge je izvesti zasnovo in računsko analizo jeklene hale dimenzij 12 x 30 x 6,8 m. Hala je izdelana iz vroče valjanih profilov konstrukcijskega jekla S 355. Statična analiza in dimenzioniranje sta opravljena skladno z evropskimi standardi EUROCODE. Uporabljen je računalniški program TOWER 7.
Ključne besede: gradbeništvo, jeklene konstrukcije, industrijska jeklena hala, dimenzioniranje
Objavljeno: 07.08.2014; Ogledov: 1402; Prenosov: 277 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

3.
Deformacijska analiza geodetskih mrež za potrebe ugotavljanja stabilnosti objektov po metodi Hannover
Matjaž Lesjak, 2017, magistrsko delo

Opis: Na področju, kjer se predvidevajo večji pomiki tal ter posledično tudi objektov, se izvede monitoring, ki je sestavljen iz različnih opazovanj, kot so geotehnična, hidrotehnična, geodetska opazovanja in podobno. Magistrska naloga obravnava metodo Hannover, ki je postopek deformacijske analize za določitev pomikov točk v geodetski mreži. Poleg te metode so uporabljene tudi klasične tridimenzionalne meritve in niveliranje. Na osnovi geodetskih opazovanj so določeni pomiki točk opazovanega objekta. Najprej je na kratko predstavljen opis dela in uporabljen instrumentarij. Nato so podane splošne informacije o pomikih in deformacijah ter kratka predstavitev ostalih deformacijskih metod. Sledi opis metode Hannover in teoretična izpeljava, ki je razdeljena na sedem korakov. Kasneje je narejena podrobna analiza treh različnih objektov na AC križu Slovenije. Opravljene so nivelmanske meritve za viadukt. Na podlagi treh terminskih izmer so določeni vertikalni pomiki točk. Kamnita zložba je izmerjena z uporabo klasičnih tridimenzionalnih meritev, določene so tudi velikosti in koti pomikov treh terminskih izmer. Sidrna pilotna stena je osrednji del naloge. Opravljena je klasična tridimenzionalna meritev in deformacijska analiza. Pomiki točk in elipse pogreškov so predstavljeni tudi grafično.
Ključne besede: Gradbeništvo, geodezija, geodetski monitoring, metoda Hannover
Objavljeno: 31.08.2017; Ogledov: 723; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (3,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici