| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Sodobna gasilska vozila v funkciji logističnih procesov varnosti pri intervencijah in izrednih razmerah : diplomsko delo
Matjaž Kovač, 2010, diplomsko delo

Opis: Vojaško letališče Cerklje ob Krki je bilo ustanovljeno leta 1938 kot vojaško letališče kraljeve vojske. Po koncu druge svetovne vojne pa ga je uporabljalo vojaško letalstvo JLA. Letališče je v devetdesetih prejšnjega stoletja postalo osrednja vojaška letalska baza Slovenske vojske. Danes je tu nastanjena večina enot letalstva in zračne obrambe Slovenske vojske (SV). Dotrajanost letaliških objektov, vzletno-pristajalne steze in druge letališke infrastrukture je povod celovitega projekta prenove ter posodobitve letališča. Večina prenove bo povezana z izboljšanjem zmogljivosti letališča, med njimi bo tudi izboljšanje gasilsko reševalne službe letališča. Naloga se ukvarja z optimalno izbiro gasilskih vozil skladno z zahtevanimi, ki so bila postavljena pri odločitvi za modernizacijo letališča. V prvem delu opisuje pravne podlage, tako civilne kot vojaške in zahteve, ki jim sledijo. Na osnovi razpoložljivosti gasilskih letaliških vozil na tržišču smo poskusili poiskati optimalno rešitev z vidika števila vozil, kombinacije tipov vozil in stroškov nabave.
Ključne besede: gasilska vozila, logistika, letališče Cerklje ob Krki, varnost na letališču
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 2674; Prenosov: 248
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

2.
Minska zaščita vojaških logističnih vozil
Matjaž Kovač, 2012, magistrsko delo

Opis: Načini vojskovanja se vedno bolj spreminjajo, vojskovanje postaja vedno bolj nekonvencionalno. Kljub temu da je velik del sveta podpisal konvencijo o neuporabi pehotnih min, pa je realnost na kriznih žariščih drugačna. Da bi ustrezno zaščitili vojake pred grožnjami min, so se pojavila vozila z minsko zaščito. Prvotno je bila minska zaščita namenjena vozilom prve bojne linije (tanki, oklepna bojna vozila), z razvojem bojevanj pa se je pojavila vedno večja potreba po zaščiti vseh ostalih vojaških vozil. Da bi vzpostavili primerljivost med posameznimi zaščitami vozil, so se pojavili standardi, najprej v Južni Afriki in kmalu zatem v NATU, kjer so skušali urediti to relativno mlado področje. Naloga se bo ukvarjala predvsem z razlogi za vzpostavitev standarda ter njegovimi slabostmi in možnostmi za izboljšavo, s ciljem zmanjšanja števila poškodovanih pri uporabi vojaških vozil.
Ključne besede: logistika, vozila, zaščita, mine
Objavljeno: 28.10.2012; Ogledov: 1037; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (4,06 MB)

3.
MOŽNOSTI UPORABE VLAKEN INDUSTRIJSKE KONOPLJE KOT ARMATURE V CEMENTNIH MATERIALIH
Matjaž Kovač, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava analizo mehansko fizikalnih lastnosti vlaken industrijske konoplje ter potencialne možnosti uporabe teh vlaken v gradbeništvu kot nadomestek sintetičnim vlaknom. Prvi del diplomskega dela je namenjen spoznavanju kompozitnih materialov ter različnih tipov vlaken za armiranje cementnih kompozitov. Sledi podrobnejša analiza vlaken industrijske konoplje ter primerjava lastnosti s pogosteje uporabljenimi sintetičnimi vlakni. Drugi del predstavlja eksperimentalno analizo vpetja konopljinih vlaken v cementni matrici. Kot dodatno raziskavo smo pod to poglavje vključili tudi natezni preizkus vlaken industrijske konoplje. V eksperimentalnem delu smo predstavili potek preiskav s podrobnim opisom uporabljenih materialov ter eksperimentalnih metod, nato sledi analiza opravljenih preizkusov z rezultati ter diskusijo.
Ključne besede: konopljina vlakna, cementna matrica, kompoziti, preizkus puljenja
Objavljeno: 23.06.2016; Ogledov: 465; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (3,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici