| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 24
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
UPORABA MOBILNEGA TELEFONA KOT PRIPOMOČEK PRI OŽIVLJANJU OSEB
Tomaž Kolar, 2013, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je izdelava aplikacije za mobilni telefon, ki bi nepoznavalcem prve pomoči pomagala pri oživljanju ljudi. V nalogi smo najprej predstavili osnove oživljanja in spoznali platformo Android ter vsa potrebna orodja za razvoj aplikacije, nato pa smo se lotili zajema referenčnih podatkov na Fakulteti za zdravstvene vede, te podatke obdelali in jih uporabili pri izdelavi aplikacije, ki bi rešila dano problematiko. Na koncu diplomskega dela smo program preizkusili v simulacijskem centru, rezultate komentirali ter podali ideje za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: android, oživljanje, pospeškometer
Objavljeno v DKUM: 19.04.2013; Ogledov: 1523; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

2.
PROGRAM ZA UČENJE DIATONIČNE HARMONIKE
Roman Herlah, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazana implementacija programa za učenje diatonične harmonike. Najprej smo na kratko opisali splošno predstavitev diatonične harmonike, zgradbo le-te ter njene posebnosti. Kasneje smo opisali še načrtovanje aplikacije ter njeno celotno implementacijo, od samega snemanja MIDI datotek do končne aplikacije, s katero si lahko pomagamo pri učenju igranja diatonične harmonike. Program smo implementirali v programskem jeziku C#, in sicer v Microsoftovem orodju Visual Studio 2010. Deluje v okolju operacijskega sistema Windows.. Program je namenjen tako za začetnike, kot tudi za bolj izkušene harmonikarje, saj omogoča spreminjanje tempa ter pestro izbiro skladb. Program lahko uporabljamo doma, lahko pa ga uporabljajo tudi učitelji v glasbenih šolah.
Ključne besede: Harmonika, diatonična harmonika, MIDI, tempo, gumbi, diskant, akord, bas, ton, meh.
Objavljeno v DKUM: 14.02.2013; Ogledov: 4751; Prenosov: 559
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

3.
PODATKOVNO RUDARJENJE NA PRIMERU ZAVAROVALNICE MARIBOR
Sebastijan Štraus, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava podatkovno rudarjenje, metode strojnega učenja, obstoječe aplikacije za podatkovno rudarjenje, ter uporabo in integracijo knjižnice Weka v ogrodje .NET, s katerim smo izdelali aplikacijo za obdelavo podatkov Zavarovalnice Maribor. Na Zavarovalnici Maribor smo dobili odobritev, da lahko pri svoji nalogi uporabimo njihove podatke, ki bodo zaradi varnosti nekoliko okrnjeni. V diplomskem delu smo izdelali in opisali aplikacijo, ki omogoča statistično obdelavo vnesenih podatkov in ki na podlagi podatkovnega rudarjenja ter strojnega učenja omogoča analizo in ekstrakcijo določenih pravil, npr. kakšni zavarovanci so najbolj tvegani za zavarovalnico.
Ključne besede: podatkovno rudarjenje, strojno učenje, odločitvena drevesa, Bayesov klasifikator, nevronske mreže, hibridne metode, ansambelske metode, grobe množice, asociativna pravila, Apriori, ikvm, Data Miner, Mahout, Weka, .NET
Objavljeno v DKUM: 30.11.2012; Ogledov: 3097; Prenosov: 614  (2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

4.
RAZVOJ MOBILNE IGRE "POČI BALON" ZA OPERACIJSKI SISTEM iOS
Manja Tišler, 2012, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je spoznati in preučiti mobilni operacijski sistem iOS skozi razvoj preproste igre za iPhone, kjer je potrebno popokati čim več balonov. V uvodnem delu diplomskega dela je prikazana krajša zgodovina mobilnih operacijskih sistemov in začetki ene najbolj priljubljenih mobilnih platform iOS. Sledi predstavitev iOS operacijskega sistema in njegovih predstavnikov. Zatem je opisano OS in SDK okolje skozi mini projekt, v katerem je bila razvita igra »Poči balon« in predstavitev le-te, njena funkcionalnost, lastnosti ter težave, s katerimi smo se srečali. Diplomsko delo se zaključi s povzetjem glavnih značilnostih mini projekta in predstavitvijo naših idej.
Ključne besede: iOS, uporabniški vmesnik iOS, razvojno okolje Xcode
Objavljeno v DKUM: 21.06.2012; Ogledov: 2560; Prenosov: 303
.pdf Celotno besedilo (14,80 MB)

5.
Local search engine with global content based on domain specific knowledge
Sandi Pohorec, Mateja Verlič, Milan Zorman, 2009, izvirni znanstveni članek

Opis: In the growing need for information we have come to rely on search engines. The use of large scale search engines, such as Google, is as common as surfingthe World Wide Web. We are impressed with the capabilities of these search engines but still there is a need for improvment. A common problem withsearching is the ambiguity of words. Their meaning often depends on the context in which they are used or varies across specific domains. To resolve this we propose a domain specific search engine that is globally oriented. We intend to provide content classification according to the target domain concepts, access to privileged information, personalization and custom rankingfunctions. Domain specific concepts have been formalized in the form ofontology. The paper describes our approach to a centralized search service for domain specific content. The approach uses automated indexing for various content sources that can be found in the form of a relational database, we! b service, web portal or page, various document formats and other structured or unstructured data. The gathered data is tagged with various approaches and classified against the domain classification. The indexed data is accessible through a highly optimized and personalized search service.
Ključne besede: information search, personalization, indexes, crawling, domain specific crawling, natural language processing, content tagging, distributed data sources, ranking functions
Objavljeno v DKUM: 31.05.2012; Ogledov: 1783; Prenosov: 37
URL Povezava na celotno besedilo

6.
MOBILNA APLIKACIJA ZA ZAZNAVANJE NEVARNIH PADCEV STAROSTNIKOV
David Štrakl, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga je nastala kot plod ideje pomoči pri nadzoru starejših ljudi, med katerim je tudi zaznavanje padca, kateri pogosto predstavljajo nevarnost za zdravje starejših ljudi. Najprej smo se lotili študije padca nasploh, nato pregledali že obstoječe rešitve in implementirali svojo aplikacijo, ki se od ostalih ločuje predvsem po tem, da za delovanje ne potrebuje drugega kot mobilni telefon z vgrajenim pospeškometrom, zaželjen pa je še sprejemnik GPS. Aplikacija je namenjena predvsem starejšim osebam in od njih ne zahteva niti posebnega znanja, niti interakcije z napravo. Beleženje in analiza podatkov potekata v ozadju, ob zaznanem padcu aplikacija opozori uporabnika, nato pa prek sporočila SMS še svojce, prijatelje ali druge ustrezne osebe. V diplomi so najprej opisane osnove za algoritem za zaznavo padca in že obstoječi algoritmi, nato implementacija aplikacije v Javi, algoritem za zaznavo in na koncu rezultati testiranj aplikacije.
Ključne besede: mobilna aplikacija, sistem globalnega določanja položaja, pospeškometer, zaznava padcev, inteligentni sistem
Objavljeno v DKUM: 02.02.2012; Ogledov: 2269; Prenosov: 261
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

7.
MOBILNI SVETOVALEC ZA NAKUP MOTORNEGA VOZILA
Luka Pečečnik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili operacijski sistem Android in vse tehnologije, s katerimi smo si pomagali ustvariti aplikacijo. V praktičnem delu smo razvili aplikacijo, ki omogoča iskanje avtomobilov in pridobivanje informacij o prodajalcu določenega avtomobilas spletnih strani Avto.net in Mobile.de. Omogoča tudi izračun cene uvoza avtomobila iz tujine in preverjanje oznake VIN med odtujenimi vozili iz evropske podatkovne baze Stolencars24.eu.
Ključne besede: mobilni svetovalec, motorna vozila, uvoz avtomobila, c#, java, Android OS
Objavljeno v DKUM: 23.09.2011; Ogledov: 1968; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (2,87 MB)

8.
MOBILNI SVETOVALEC ZA JAVNE PREVOZE
Adam Stradovnik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili platformo Android. Implementirali smo aplikacijo, ki teče na tej platformi in služi predstavljanju lokalnega prometa na področju Maribora. V predstavljeni aplikaciji imamo možnost izbire med linijami javnega prometa ter njihovimi številnimi progami, katerih odhodne čase imamo možnost pregledati glede na trenutni čas, ter lokacije postaj, ki jih imamo možnost pogledati na zemljevidu. Predstavili smo tudi implementacijo spletnega servisa, ki nam omogoča pridobivanje podatkov, ki služijo kot temelj za prikaz informacij na naši aplikaciji.
Ključne besede: javni prevozi, navigacija po mestu, vozni redi, Android OS, Java, C#
Objavljeno v DKUM: 23.09.2011; Ogledov: 1481; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

9.
MOBILNI VARUH PRI VRAČANJU Z ZABAVE
Rok Strašek, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je bil razviti aplikacijo za operacijski sistem Android. Najprej smo se seznanili s samim operacijskim sistemom Android in razvojnim paketom Android SDK, ki nam je služil za razvoj aplikacije. Aplikacija nam nudi več funkcionalnosti, kot so izračun alkohola v krvi in prikaz trenutnih kazni za prometne prekrške. S pomočjo Google Maps lahko glede na našo lokacijo vidimo najbližjo policijsko postajo in dostopamo do telefonskih številk, dostopamo lahko tudi do taksi številk za naša največja mesta.
Ključne besede: Android OS, Java, C#, varnost v prometu, prometni prekrški
Objavljeno v DKUM: 23.09.2011; Ogledov: 1566; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (3,43 MB)

10.
INFORMACIJSKI SISTEM ZA VODENJE TEKEM V JUDU
David Mesarič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je bil razviti aplikacijo, ki nam bo olajšala vodenje judo tekem ter beležila rezultate posameznih tekem. V aplikacijo smo vključili spletno stran za prijavo tekmovalcev ter prikaz rezultatov posameznih tekem, žreb in semafor za prikazovanje točk. Opisali smo tudi vsa razvojna okolja, ki so bila potrebna za razvoj te aplikacije.
Ključne besede: Judo, vodenje tekme, informacijski sistem, C#, ASP.NET, MySQL
Objavljeno v DKUM: 23.09.2011; Ogledov: 1613; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici