| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Business process model and notation
Mateja Kocbek, Gregor Jošt, Marjan Heričko, Gregor Polančič, 2015, izvirni znanstveni članek

Opis: With business process modelling, companies and organizations can gain explicit control over their processes. Currently, there are many notations in the area of business process modelling, where Business Process Model and Notation (BPMN) is denoted as the de facto standard. Aims: The aim of this research is to provide the state-of-the-art results addressing the acceptance of BPMN, while also examining the purposes of its usage. Furthermore, the advantages, disadvantages and other interests related to BPMN were also investigated. Method: To achieve these objectives, a Systematic Literature Review (SLR) and a semantic examination of articles% citations was conducted. Results: After completing SLR, out of a total of 852 articles, 31 were deemed relevant. The majority of the articles analyzed the notation and compared it with other modelling techniques. The remainder evaluated general aspects of the notation, e.g. history and versions of the standard, usage of the notation or tools. Conclusion: Our findings demonstrate that there are empirical insights about the level of BPMN acceptance. They suggest that BPMN is still widely perceived as the de facto standard in the process modelling domain and its usage is ever-increasing. However, many studies report that only a limited set of elements are commonly used and to this end, several extensions were proposed. The main purpose of BPMN remains the description of business processes.
Ključne besede: business process modeling, BPMN, acceptance, use, systematic literature review
Objavljeno: 06.07.2017; Ogledov: 978; Prenosov: 509
.pdf Celotno besedilo (841,57 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
ANALIZA SPREJETOSTI STANDARDA BPMN NA OSNOVI SISTEMATIČNEGA PREGLEDA LITERATURE
Mateja Kocbek, 2012, magistrsko delo

Opis: Poslovni procesi se izvajajo v vsaki organizaciji, pri čemer se organizacije razlikujejo glede na to, ali in kako jih obvladujejo. Eden izmed načinov za njihovo obvladovanje je BPMN. V magistrskem delu se je tako želela ugotoviti stopnja sprejetosti in posledično tudi uporabe omenjenega standarda v organizacijah. Izbrana je bila raziskovalna metoda sistematičnega pregleda literature. S pomočjo iskalnega niza in digitalnih knjižnic je bilo identificiranih 129 relevantnih člankov. Glavne ugotovitve so pokazale, da je standard BPMN najbolj uveljavljen standard na področju modeliranja poslovnih procesov in da njegova uporaba še narašča.
Ključne besede: Poslovni proces, BPMN, sprejetost, uporaba, sistematični pregled literature
Objavljeno: 21.11.2012; Ogledov: 1821; Prenosov: 658
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

3.
ISKANJE DOBAVITELJEV NA GLOBALNEM TRGU
Mateja Kocbek, 2011, diplomsko delo

Opis: Današnji globaliziran svet, sili podjetja, da se na tak ali drugačen način vključijo na svetovni trg. Tako vedno več podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo izdelkov, išče svoje dobavitelje na mednarodnem trgu, saj jim ta omogoča večjo izbiro dobaviteljev, ki ponujajo kvalitetnejši material in ki jim kljub večji razdalji in večjim transportnim stroškom omogočajo cenejši nakup ter boljše poslovne pogoje. Takšna podjetja, ki želijo iskati svoje nabavne vire v mednarodnem okolju, morajo svoje nabavne managerje izobraziti o pomembnosti raziskav trga, iskanju dobrega dobavitelja ter o njegovem analiziranju in ocenjevanju. Nabavni managerji morajo tako, konstanto spremljati spremembe v poslovnem in ekonomskem okolju države v katerem iščejo oziroma že imajo obstoječe dobavitelje. Dobavitelje s katerimi posluje mora nenehno ocenjevati in spremljati njihovo delo, ter z njimi iskati boljše poslovne dogovore, ki bi bili obojestransko zadovoljivi. Kljub obstoječim dobaviteljem pa je izrednega pomena tudi to, da nabavni managerji spremljajo in iščejo druge potencialne dobavitelje s katerimi bi lahko poslovali, saj imajo tako v primeru kakršnih koli sprememb pri obstoječih dobaviteljih, ki bi lahko močno vplivale na dobro in konkurenčno poslovanje podjetja, vedno v rezervi dobavitelja, ki ustreza njihovim kriterijem in tako nemoteno poslujejo naprej.
Ključne besede: mednarodni trg, nabavna funkcija, dobavitelji, ocenjevanje, manager
Objavljeno: 13.12.2011; Ogledov: 1562; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (643,66 KB)

4.
ANALIZA IN UPORABA ORODIJ CAAT ZA REVIZIJO INFORMACIJSKIH SISTEMOV
Mateja Kocbek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili in uporabili orodja CAAT, ki služijo kot pomoč pri revidiranju informacijskih sistemov. Predstavili smo tri orodja, to so IDEA, TopCAATs in ACL. Povzeli smo njihove temeljne funkcije, ki so uporabne pri revidiranju. V nadaljevanju smo sestavili testni primer na katerem smo preizkusili vsako izmed omenjenih orodij. Tako smo ugotovili prednosti in slabosti teh orodij na sploh, ter za vsakega posebej.
Ključne besede: informacijski sistem, orodja za revizijo, revizija, CAAT, IDEA, ACL, TopCAATs
Objavljeno: 01.09.2010; Ogledov: 1817; Prenosov: 235
.pdf Celotno besedilo (1,79 MB)

5.
Umeščanje logističnih središč - primer logističnega centra Phoenix, Posavje : magistrska naloga
Mateja Kocbek, 2009, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrski nalogi sta opredeljena pojma logistika in logistični centri. Predstavljeni so razvoj logističnih centrov, logistični centri v Evropski uniji in kakšne bodo potrebe po logističnih centrih v prihodnosti. V nalogi sem se osredotočila na logistični center Phoenix v Posavju. Lokacijo sem analizirala z geografskega, demografskega, gospodarskega in transportno-logističnega vidika. Prikazana je SWOT-analiza logističnega centra Phoenix v Posavju in predstavljeni Cargo Center Graz ter možnosti medsebojnega sodelovanja in delna primerjava. V zadnjem poglavju naloge so prikazane različne možnosti izvedbe logističnega centra Phoenix, Posavje. Prikazani so možni scenariji, ki predstavljajo logistični center Phoenix z dostopom do vseh prometnih vej, z dostopom do železniških povezav, brez povezave z železnico in brez investicije v logistični center.
Ključne besede: logistika, logistični centri, Phoenix, Posavje, prometna infrastruktura, Spodnjeposavska regija
Objavljeno: 17.08.2009; Ogledov: 4277; Prenosov: 689
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici