| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
GRUPE ARITMETIČNIH FUNKCIJ
Mateja Žnidarič, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena teorija aritmetičnih funkcij s poudarkom na multiplikativnih in antimultiplikativnih funkcijah. Podrobno je obravnavana grupa aritmetičnih funkcij, ki jo poraja Dirichletov produkt. Opisana je tudi struktura te grupe. Prav tako je podrobno obravnavana še podgrupa vseh aritmetičnih funkcij, ki število 1 preslikajo v 1. Ta podgrupa je obravnavana tudi kot vektorski prostor nad poljem racionalnih števil. Eric Temple Bell je posebne potenčne vrste, ki jim pravimo Bellove vrste, uporabil za študij lastnosti multiplikativnih aritmetičnih funkcij. V diplomskem delu poiščemo Bellove vrste nekaterih multiplikativnih funkcij. Z Bellovimi vrstami so izpeljani nekateri rezultati povezani z linearno neodvisnostjo multiplikativnih funkcij.
Ključne besede: Aritmetične funkcije, Dirichletov produkt, multiplikativne funkcije, antimultiplikativne funkcije, grupa aritmetičnih funkcij, Bellove vrste.
Objavljeno: 06.09.2011; Ogledov: 1396; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (601,67 KB)

2.
URBANI INTERIER ČAJNICE: OD IDEJNE ZASNOVE DO 3D VIZUALIZACIJE
Mateja Žnidarič, 2012, diplomsko delo

Opis: Način življenja, ki ga živimo, na nas vpliva stresno, v nas povzroča nemir, neugodje in potrtost ter nam ne dopušča dovolj časa zase. Čajnica pa predstavlja prostor, ki sproža občutke umirjenosti, zadovoljstva, ugodja, udobja in spoštovanja ter predstavlja prostor, kjer si vzamemo čas zase. V diplomski nalogi smo se zato odločili za obravnavo problema urbanega interiera čajnice, ki smo ga umestili na stolpnico. Ustvarili smo prostor, v katerem lahko občutimo povezanost mesta z naravo. To smo dosegli tako, da smo upoštevali izbiro materialov in barve, v prostor vnesli dovolj naravne svetlobe in narave v obliki notranjih in zunanjih vrtov, izbrali primerno notranjo opremo, temelj vsemu pa je bil funkcionalen tloris. Tako smo ustvarili mnoge ambiente, kateri bodo na voljo ljudjem in s tem različne možnosti doživljanja pitja čaja. V diplomski nalogi so tako predstavljene idejne rešitve urbanega interiera čajnice v 3D vizualizaciji.
Ključne besede: arhitektura, čaj, čajnica, urbanizem, interier, vizualizacija
Objavljeno: 27.09.2012; Ogledov: 1568; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

3.
Parkovna ureditev sprehajalne poti ob Pekrskem potoku
Mateja Žnidarič, 2016, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo podaja idejno zasnovo parka ob Pekrskem potoku z namenom preureditve zelene površine v kvaliteten prostor, namenjen zdravemu preživljanju prostega časa. Idejna zasnova vsebuje oblikovanje vodotoka, elementov parkovne ureditve, večnamenskega objekta, piknik prostora, otroškega igrišča, fitnesa na prostem in učne poti. Zasnovano območje ponuja možnost sprostitve, druženja, gibanja, rekreacije, učenja in igre. Park ob potočku bi bistveno vplival na kvaliteto življenja krajanov.
Ključne besede: park, vodotok, večnamenski objekt, piknik prostor, otroško igrišče, fitnes, učna pot, oblikovanje, vizualizacija
Objavljeno: 06.06.2016; Ogledov: 1624; Prenosov: 290
.pdf Celotno besedilo (7,44 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici