| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Organizacijska kultura v podjetju in njen vpliv na zadovoljstvo zaposlenih
Marko Petek, 2020, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo pojasnjuje vpliv organizacijske kulture na zadovoljstvo zaposlenih. Organizacijska kultura s svojimi vrednotami in normami oblikuje notranji kontekst organizacije in tako vpliva na različne elemente, vključno z zadovoljstvom zaposlenih. Zadovoljstvo zaposlenih se nanaša na dojemanje zaposlenih o njihovem delovnem okolju, odnosih s sodelavci, plači in možnostih napredovanja. Magistrsko delo je vsebinsko sestavljeno iz petih delov. V prvem poglavju smo opisali namen, cilje, hipoteze, metode in omejitve. V drugem poglavju smo opredelili pojem organizacijske strukture, predstavili tipe organizacijske kulture in se osredotočili na tipologijo Cameron & Quinn, ki smo jo v nadaljevanju tudi uporabili v raziskavi. Predstavili smo vlogo organizacijske kulture, merjenje organizacijske kulture, značilnosti, spreminjanje organizacijske kulture in njeno povezavo z zadovoljstvom z delovnim mestom. V tretjem poglavju smo opredelili zadovoljstvo zaposlenih, dejavnike zadovoljstva, pomembnost zadovoljstva zaposlenih in zadovoljstvo z delovnimi mesti v povezavi z organizacijsko kulturo. Četro poglavje smo namenili organizacijski kulturi in zadovoljstvu zaposlenih v proučevanem podjetju, njegovo vizijo in poslanstvo ter organizacijsko strukturo. V petem poglavju smo predstavili rezultate raziskave organizacijske kulture in zadovoljstva zaposlenih v proučevanem podjetju in podali ključne ugotovitve.
Ključne besede: Organizacijska kultura, zadovoljstvo zaposlenih, motivacija, podjetje X, OCAI vprašalnik.
Objavljeno: 09.02.2021; Ogledov: 231; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

2.
STALIŠČA PREBIVALSTVA DO PRIREDITVE EUROBASKET 2013
Marko Petek, 2015, diplomsko delo

Opis: Stališča do posameznega objekta se razlikujejo od posameznika do posameznika, saj na njih vpliva veliko dejavnikov. Razumemo jih lahko kot neko zavedanje, občutek, ki ga ima vsak posameznik o določeni stvari. Lahko jih pridobi z lastnimi izkušnjami ali pa s posnemanjem. Stališča je težko oblikovati, še težje pa jih je spreminjati. V teoretičnem delu sem opisal stališča, modele stališč, merjenje, oblikovanje in spreminjanje le-teh. Opisal sem tudi anketni vprašalnik in marketing prireditev. V empiričnem delu sem s pomočjo anketnega vprašalnika izmeril stališča prebivalstva do prireditve Eurobasket 2013. S potekom dela in odzivom respondentov sem zadovoljen.
Ključne besede: stališča, Eurobasket 2013, anketni vprašalnik, marketing, Lipko
Objavljeno: 22.10.2015; Ogledov: 890; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

3.
Numerično modeliranje nelinearnega vsiljenega nihanja
Marko Petek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju obravnavamo resonančno krivuljo magnetnega nihala, ki je primer nelinearnega oscilatorja. Najprej predstavimo analitično rešljiv primer linearnega oscilatorja in zatem numerično analiziramo oblike resonančnih krivulj magnetnega nihala. Ugotovimo, da se obnaša podobno, vendar ne enako, kot Duffingov oscilator s trdo vzmetjo. Resonančna krivulja se pri visokih amplitudah vsiljevanja nagne v desno in ima pri nekaterih vrednostih frekvence vsiljevanja dve možni amplitudi. Numerično izračunano resonančno krivuljo magnetnega nihala primerjamo z eksperimentalno izmerjeno krivuljo, a ujemanje ni zadovoljivo. Eksperimentalnemu obnašanju se približamo, če v matematičnem modelu Hookovo vzmet zamenjamo s trdo vzmetjo. Orodje za numerično analizo nihal je avtorsko delo, zato na koncu predstavimo tudi uporabljene algoritme in preverimo njihovo natančnost ter zanesljivost.
Ključne besede: nelinearni oscilator, nelinearna resonanca, Duffingov oscilator
Objavljeno: 30.01.2014; Ogledov: 2174; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (907,79 KB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici