| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 65
Na začetekNa prejšnjo stran1234567Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
OPTIMIRANJE OBLIKE NASTAVNIH ČELJUSTI ROČNIH KLEŠČ
Sašo Lenart, 2009, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga zajema razvoj nove oblike univerzalnih klešč in klešč stranskih ščipalk. Uporabljena numerična metoda temelji na tehniki projektnih elementov in gradientni optimizaciji. Za projektne elemente smo uporabili Bezierjeva telesa, njihove kontrolne točke pa smo privzeli kot optimizacijske spremenljivke. Za trdnostno analizo z metodo končnih elementov smo projektne elemente diskretizirali z 20-vozliščnimi volumskimi končnimi elementi tipa Serendipity. Optimizacijsko nalogo smo formulirali tako, da smo dosegli čim večje zmanjšanje materialnih stroškov pri izdelavi (volumen klešč). Pri tem smo seveda morali izpolniti zahteve, ki se nanašajo na dovoljene napetosti, deformacije in trajnost klešč v skladu s predpisi, ki urejajo to področje. Razen zmanjšanja stroškov je optimizacija prinesla tudi osvežitev sedanje oblike z novejšo in povečanje funkcionalnost klešč.
Ključne besede: konstrukcija, optimizacija oblike, klešče, nastavna čeljust, univerzalne klešče, klešče stranske ščipalke
Objavljeno: 30.06.2009; Ogledov: 3050; Prenosov: 178
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

8.
OPTIMIZACIJA KONSTRUKCIJE NOSILCA BOBNA PRALNEGA STROJA S POMOČJO RAČUNALNIŠKIH SIMULACIJ
Robi Pogorevc, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava postopek optimizacije konstrukcije nosilca bobna pralnega stroja s pomočjo računalniških simulacij. Zmanjšanje mase nosilca pomeni za podjetje prihranek mnogih stroškov. Na začetku je opisan postopek o pridobivanju podatkov iz meritev, potrebnih za preračun obremenitev, ki delujejo na nosilec bobna. Sledi opis modeliranja različnih variant nosilca bobna, ki so posamezno analizirane po metodi končnih elementov, in sicer s programsko opremo UGS NX. Na koncu je predstavljena izbira najboljše variante nosilca bobna pralnega stroja.
Ključne besede: konstruiranje, optimizacija, nosilec bobna pralnega stroja, metoda končnih elementov, računalniško modeliranje
Objavljeno: 11.10.2010; Ogledov: 2004; Prenosov: 232
.pdf Celotno besedilo (3,79 MB)

9.
PROGRAMIRANJE IN ANALIZA RAVNINSKEGA KONČNEGA ELEMENTA ZA DINAMIKO KONSTRUKCIJ
Tadej Novak, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje način izpeljave, programiranja in numeričnega testiranja kinematično nelinearnega ravninskega končnega elementa (KE) za računanje prehodnega dinamičnega odziva. V ta namen so na kratko predstavljene potrebne teoretične enačbe KE. Temu sledi kodiranje podprogramov končnega elementa z uporabo naprednega orodja AceGen za simbolično računanje in programiranje. Na koncu so podprogrami v FORTRANU vgrajeni v raziskovalni MKE program EMS in testirani z različnimi integracijskimi shemami. Temu sledi kratka predstavitev rezultatov z razpravo.
Ključne besede: konstrukcije, dinamika, končni element, programiranje
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1191; Prenosov: 207
.pdf Celotno besedilo (1,58 MB)

10.
REKONSTRUKCIJA VGRADNEGA STIKALA SV Z MOŽNOSTJO MONTAŽE DALJINSKEGA SPROŽNIKA
Nejc Štrovs, 2012, diplomsko delo

Opis: Vgradno stikalo SV je elektrotehnični izdelek podjetja ETI Elektroelement d.d. V izvorni izvedbi je omogočeno le ročno preklapljanje stikala, pojavila pa se je zahteva po izdelavi stikala z daljinskim izklopom. Obstoječi vklopno-izklopni mehanizem je zato potrebno analizirati in ga na podlagi ugotovitev prilagoditi delovanju daljinskega sprožnika ter preveriti možnosti montaže. V diplomskem delu so prikazani bistveni elementi izvornega in prilagojenega mehanizma, opisano je delovanje stikala v povezavi s sprožnikom. Rezultati rekonstrukcije so podprti s preračuni, ki potrjujejo ustreznost delov mehanizma, kar pomeni izpolnitev zastavljenih ciljev.
Ključne besede: vgradno stikalo, rekonstrukcija, mehanizem, daljinski sprožnik, Pro/ENGINEER
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1516; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)

Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici