| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 40
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Skladiščni procesi in analiza procesa komisioniranja na elektro oddelku podjetja Merkur, d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Martin Kolar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo na začetku predstavili osnovne značilnosti o logistiki in se nato omejili na pomembno področje logistike, in sicer skladiščenje. Navedli bomo cilje in naloge skladiščne službe, razloge za skladiščenje ter tudi motnje, ki se pojavljajo v materialnem toku in s tem povzročajo potrebo po skladiščenju. V posebnem poglavju bomo podrobneje predstavili tudi temeljne skladiščne procese, katerih organiziranost pomembno vpliva na uspešnost skladiščnega poslovanja in na poslovne rezultate celotnega podjetja. V praktičnem delu diplomske naloge bomo najprej predstavili skladiščne procese v podjetju Merkur, d.d., v nadaljevanju pa bomo naredili podrobno analizo procesa komisioniranja na elektro oddelku. Predstavili bomo probleme ter predloge za odpravo le-teh.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščni procesi, komisioniranje
Objavljeno: 28.08.2009; Ogledov: 3023; Prenosov: 553
.pdf Celotno besedilo (9,29 MB)

3.
4.
5.
Vpliv nakupovalnih vrečk na okolje na primeru podjetja Mercator, d. d. : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Staš Ivančič, 2009, diplomsko delo

Opis: Poraba nakupovalnih vrečk za enkratno uporabo se iz leta v leto nekontrolirano veča, prav tako pa se premalo ljudi zaveda negativnih učinkov na okolje, ki jih povzroča tovrstno početje. V tem diplomskem delu smo se osredotočili na to, kako se s to problematiko spopadajo v podjetju Mercator, d. d. Raziskali smo, kakšni so dejanski negativni učinki prevelike potrošnje nakupovalnih vrečk za enkratno uporabo na okolje ter predstavili dosedanje ukrepe, ki jih je na tem področju uvedlo podjetje Mercator, d. d. Prav tako smo v diplomskem delu nekatere hipoteze, ki smo jih postavili na začetku, potrdili, druge pa ovrgli ter tudi sami poiskali nekatere rešitve, s katerimi bi zmanjšali porabo nakupovalnih vrečk za enkratno uporabo oziroma njihove negativne učinke na okolje.
Ključne besede: plastična embalaža, nakupovalne vrečke za enkratno uporabo, obremenjevanje okolja, okoljski življenski cikel, trgovske okoljske akcije
Objavljeno: 13.06.2010; Ogledov: 2007; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (963,40 KB)

6.
Podpora poslovanja nabavni logistiki v farmacevtskem podjetju Krka d.d., Novo mesto : diplomsko delo
Robert Strajnar, 2010, diplomsko delo

Opis: Nabava je pomembno področje pri poslovanju podjetja in ima velik vpliv na uspešnost poslovanja. Dobra organiziranost nabave je ključnega pomena za uspešno opravljanje nalog. Podjetja stremijo k znižanju stroškov. K temu cilju prispevajo tudi dober in pregleden sistem nabavnih poročil na podlagi sistema ABC analize zalog. Pomembno fazo poslovanja v podjetju predstavlja nabavna logistika. Njena naloga je pravilna in preudarna izbira dobaviteljev materiala, analiza vrednosti zalog ter upravljanje z zalogami. Z vzpostavitvijo sistema kreiranja nabavnih poročil za prihodnja obdobja bomo zagotovili uporabnikom v nabavi enostavnejšo in hitrejšo izdelavo le-teh ter zagotovili potrebne podatke za izvajanje nabavnih procesov in posredovanje informacij, potrebnih za odločanje. To lahko dosežemo s pregledom nabave materialov, ki predstavljajo najdražjo vrednost zalog, in s poročili po prometu dobaviteljev materiala.
Ključne besede: nabavna logistika, ABC analiza, planiranje materialnih potreb
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 2398; Prenosov: 343
.pdf Celotno besedilo (688,75 KB)

7.
Pomen upravljanja odnosov s strankami v podjetju NT & RC d. o. o. : diplomsko delo
Maja Gavrilović, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Napredek v tehnološkem smislu vsakič znova prinaša s sabo nove zakonitosti in zahteve. Vsa podjetja, ki želijo ostati konkurenčna, morajo vlagati v modernizacijo, izobraževanje ter uveljavitev novih sistemov. Eden takih sistemov že prodira v poslovanje podjetij, čeprav še ni povsod prisoten. V diplomski nalogi bomo opisali in predstavili način poslovanja v NT & RC d. o. o., s poudarkom na poslovanju v delovnem področju telekomunikacij. Še posebej bodo izpostavljene prednosti in pomanjkljivosti sistema ter iskanja novih naročnikov z beleženjem v bazo podatkov. Ugotovili bomo, da je obstoječi način poslovanja zelo zamuden, nepregleden in v določeni meri nefunkcionalen. Osredotočili se bomo na reševanje težav s področja pospeševanja prodaje in poskušali prikazati, kako bi poslovanje potekalo hitreje, učinkovito in pregledneje za pospeševalce prodaje. Predlagane rešitve, ki jih bomo opisali, bi pripomogle k boljšemu in preglednemu poslovanju. Iz finančnega pogleda bi podjetje tudi profitiralo, saj bi za obdelavo podatkov o strankah porabili bistveno manj časa, kar poveča produktivnost.
Ključne besede: upravljanje, sistem, stranka, pospeševanje prodaje
Objavljeno: 05.05.2011; Ogledov: 1670; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)

8.
Študija izboljšave sledljivosti z delno uvedbo RFID v Mercator, d. d. : diplomsko delo univerzitetnega študija
Petra Cvetko, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: S črtno kodo se srečujemo vsak dan, saj se nahaja na vseh izdelkih, ki jih je moţno kupiti. Pojavlja pa se nova tehnologija, ki lahko v veliki meri izpodrine uporabo črtne kode. Danes pomeni radiofrekvenčna identifikacija prednost pred drugimi podjetji, kmalu pa lahko postane pogoj za obstanek. Pri nas jo zaenkrat uporabljamo za identifikacijo ljudi, označitev ţivali, plačilo cestnine in v avtomobilskih kodnih ključih. V osnovi sistem predstavlja komunikacijo med radiofrekvenčno oznako in čitalcem. Dnevni pretok velike količine blaga zahteva usklajeno dobavno verigo. Radiofrekvenčna tehnologija prinaša veliko prednosti. Največje prednosti so: sledljivost, avtomatizacija postopkov, hitro zajemanje podatkov in ponovno vpisovanje podatkov. Radiofrekvenčna tehnologija pa prinaša tudi določene slabosti. Cena vpeljave je prva slabost, na katero pomislimo, sledijo še vpojnost radiofrekvenčnega signala, varnost podatkov in elektromagnetne motnje. Začetni stroški uvedbe so visoki, vendar so izboljšave v proces materialnih tokov očitne.
Ključne besede: radiofrekvenčna oznaka, dobavna veriga, sledljivost, stroški, materialni tokovi
Objavljeno: 05.05.2011; Ogledov: 1949; Prenosov: 190
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)

9.
Označevanje in sledenje v proizvodnji podjetja Pocajt d. o. o. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Branko Krajnc, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi želimo rešiti problematiko označevanja in sledenja v proizvodnji podjetja POCAJT d.o.o. Podjetje POCAJT d.o.o., v katerem sem zaposlen kot vodja proizvodnje, je proizvajalec ročnih gospodinjskih aparatov. Zaradi vključitve v Evropsko unijo zahteva evropska direktiva opremljanje vseh izdelkov za prehrambeno industrijo z identifikacijsko kodo. Ta mora zagotavljati sledljivost, v kolikor le-to zahtevajo določene inštitucije. Naše podjetje ima računalniško podprto poslovanje, vendar nima izdelanega sistema za sledljivost. Ravno tako trenutna računalniška aplikacija za poslovanje podjetja ni prirejena za takšno podporo. Podjetje nima izdelanega sistema šifriranja, ki bi omogočal sledljivost. Celoten krogotok od skladišča surovin, proizvodnje polizdelkov, montaže, skladiščenja končnih izdelkov do izdaje blaga kupcu trenutno ni zasnovan tako, da bi nam omogočil lahek prehod na zgoraj omenjeni sistem. Zaradi tega bomo v nalogi raziskali, katere možnosti za rešitev na tržišču v tem trenutku obstajajo. Na osnovi primerjalnih metod bomo izbrali najugodnejšo rešitev in jo s potrebnimi spremembami vpeljali v naše podjetje.
Ključne besede: proizvodnja, ročni gospodinjski aparati, označevanje, sledenje, identifikacijska koda
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 2282; Prenosov: 240
.pdf Celotno besedilo (1,39 MB)

10.
POSODOBITEV PROCESA SKLADIŠČENJA V PODJETJU TAJFUN PLANINA, d.o.o.
Tanja Polšak, 2011, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela bomo najprej na kratko opisali splošne značilnosti logistike, nato bomo predstavili dva izmed najpomembnejših delov logistike, to sta proizvodnja in skladišče. Ker je za delovanje samega skladišča bistvenega pomena zaloga, se bomo osredotočili tako na pripravljanje zalog, kakor tudi na posodobitev procesa skladiščenja. Največji poudarek teoretičnega dela diploskega dela pa bo na tehnologiji črtne kode. V praktičnem delu bomo najprej predstavili obstoječe stanje proizvodnje in skladiščenja, ga kritično analizirali in na podlagi te kritične analize podali predloge za rešitev problema, ki jih bomo poskušali tudi grafično prikazati. V zaključnem delu pa bomo podali oceno in ovrednotili uspešnost rešitve problema ter pogoje za uvedbo same rešitve.
Ključne besede: skladišče, proizvodnja, zaloga, posodobitev procesa skladiščenja, črtna koda
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 2218; Prenosov: 307
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici