| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 27
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjava reševanja konfliktov v zasebnem in javnem sektorju: vzgojna in izobraževalna dejavnost
Tina Drobnič, 2023, magistrsko delo

Opis: Z magistrskim delom smo poskušali prikazati razlike med konflikti in reševanjem konfliktnih situacij v javnih in zasebnih vzgojno-izobraževalnih ustanovah. V ta namen smo opredelili in opisali pojma javni in zasebni sektor ter opisali primerjavo med zasebnimi in javnimi izobraževalnimi ustanovami. Podrobno smo opisali shemo izobraževalnih ustanov in tu nakazali na razhajanja med javnim in zasebnim. Dalje smo opisali pojem konflikt ter se dotaknili tudi konflikta, ki se pojavi med delom in družino, saj obe sferi predstavljata velik del posameznikovega življenja in se velikokrat prekrivata. Preučili smo tudi vrste konfliktov ter samo reševanje konfliktov, kar nam je pomagalo pri tem, da smo lahko sestavili anketni vprašalnik, ki smo ga naključno preko e-maila poslali na različne javne in zasebne vzgojno izobraževalne ustanove. Zbrane anketne odgovore smo uredili s programom SPSS. Rezultate, ki smo jih zbrali, smo uporabili za potrjevanje oz. zavračanje hipotez. Ugotovili smo, da so zaposleni v javnem sektorju večkrat vpeti v konflikte zaradi uvedbe sprememb na delovnem mestu kot pa zaposleni v zasebnem sektorju. Dalje smo ugotovili, da se reševanje konfliktov med obema sektorjema ne razlikuje, prav tako med obema sektorjema ne zaznamo različnih konfliktnih tipov. Razlike smo zaznali tudi pri pozitivnih vidikih konfliktnih situacij med obema sektorjema. V splošnem pa smo ugotovili, da zaposleni konflikte večkrat doživljajo kot tretja oseba v sporu ter da se v večini poslužujejo reševanja sporov na način, da se z vpleteno osebo, s katero so v konfliktu, pogovorijo ter s pogovorom razrešijo težavo.
Ključne besede: konflikti, reševanje konfliktov, javni sektor, zasebni sektor, vzgojno-izobraževalne ustanove
Objavljeno v DKUM: 11.01.2024; Ogledov: 142; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (1,86 MB)

2.
Stil vodenja v športni organizaciji in zadovoljstvo zaposlenih
Gal Schweiger, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali stil vodenja v športni organizaciji in zadovoljstvo njihovih zaposlenih. Namen je bil izvedeti, ali direktor klub vodi na pravi način, saj ni vsak način vodenja ustrezen, ter kako se zaposleni odzovejo na njegov način vodenja in ali je ta način v dani situaciji primeren. Pomembno je tudi zadovoljstvo zaposlenih, saj je le tako lahko vsaka organizacija najuspešnejša in lahko vedno napreduje. Za ugotovitev stila vodenja smo opravili intervju z direktorjem športne organizacije, medtem ko so zaposleni v organizaciji izpolnili anketni vprašalnik, ki je temeljil na vprašanjih o njihovem zadovoljstvu, v katerem so izražali svoja stališča glede že vnaprej podane trditve. Večina zaposlenih je bila zadovoljna, zato lahko zaključimo, da direktor uporablja pravilen stil vodenja.
Ključne besede: stili vodenja, zadovoljstvo zaposlenih, športne organizacije
Objavljeno v DKUM: 08.12.2023; Ogledov: 108; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

3.
Življenjski slog zaposlenih in njegov vpliv na uspešnost podjetja
Nik Pogorelčnik Hojnik, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo, v prvi vrsti želeli ugotoviti, če obstaja korelacija med življenjskim slogom zaposlenih v organizaciji in uspešnostjo le-te, oz. če zdrav življenjski slog zaposlenih pripomore k uspešnosti organizacije, v kateri delujejo. Osredotočili smo se na tri hipoteze. Prva se glasi »V podjetju Bureau Veritas Slovenija zaposleni živijo zdrav življenjski slog.«. Druga pravi »»Podjetje Bureau Veritas Slovenija je finančno najuspešnejše slovensko podjetje na področju certificiranja.«. Naša tretja hipoteza lahko rečemo, da povezuje prvi dve in se glasi »Zdrav življenjski slog pozitivno vpliva na uspešnost organizacije.«. Za ugotavljanje zdravja življenjskega sloga smo uporabili vprašalnik, katerega je izpolnilo 24 oseb, zaposlenih v podjetju Bureau Veritas. S pomočjo uporabe Microsoft Excela smo podatke analizirali in tako prvo hipotezo potrdili. Pri ugotavljanju uspešnosti podjetja Bureau Veritas smo se osredotočili na finančno uspešnost. S pomočjo uporabe spletne strani AJPES, smo prišli do želenih informacij in tako potrdili tudi drugo hipotezo, saj je naše analizirano podjetje, na tem področju, konkurente prepričljivo prekašalo. Neposrednega vpliva življenjskega sloga na uspešnost organizacije, za enkrat, še ni mogoče meriti, zato smo o povezavi, med omenjenima komponentama, lahko le sklepali. Na ta način smo potrdili tudi tretjo hipotezo. Diplomsko delo je, po našem mnenju, dober uvod v raziskovanje tega področja. Kljub temu, da ima nekaj pomanjkljivosti, kot so majhen vzorec izpolnjenih vprašalnikov, to da bi bilo bolje, če bi vprašalnike razdelili tudi v konkurenčnih organizacijah ter da neposrednega vpliva življenjskega sloga na uspešnost organizacije ne gre meriti, mislimo, da so podatki uporabni, in da si z njimi, kakor že omenjeno, raziskovalci tega področja, v prihodnosti lahko ustrezno pomagajo. Z nadaljnjim študiranjem omenjenega, mislimo, da se bodo organizacije, iz različnih področij delovanja, lahko lažje odločale o tem, ali med svojimi zaposlenimi, za uspešnejše delo, zdrav življenjski slog spodbujati, ali pa, da le-temu ne rabijo posvečati pretirane pozornosti.
Ključne besede: Življenjski slog, uspešnost podjetja.
Objavljeno v DKUM: 07.11.2023; Ogledov: 249; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

4.
Odnos do dela med mladimi in motivacija za delo
Roman Stjepanović, 2023, diplomsko delo

Opis: Odnos do dela in motivacija sta pomembni temi, o katerih je bilo napisanih ogromno člankov, opravljenih raziskav in ki sta ključni, kadar govorimo o delu. A vendar se časi in generacije spreminjajo, zato smo se v tem diplomskem delu odločili, da bomo podrobno raziskali obe temi. Najprej smo v teoretičnem delu raziskali pojma motivacija in odnos do dela; predstavili smo tudi razlike med generacijami, da bi dobili boljšo podobo o tem, kako sta se motivacija in odnos do dela spreminjali v času. V raziskovalnem delu smo izvedli anketo, kjer smo ugotovili, da anketirance najbolj motivirata plača in ugodnosti. S tem podatkom smo lahko tudi potrdili prvo zastavljeno hipotezo. Drugo hipotezo, v kateri smo trdili, da zaposlitev nima nobenega vpliva na splošno zadovoljstvo anketirancev, smo morali zavrniti. Predpostavljali smo, da imajo mladi v teh letih druge prioritete in da na zaposlitev gledajo le kot na vir zaslužka; torej to na njihovo zadovoljstvo v življenju ne vpliva. Odgovori anketirancev so nam pokazali, da ima pravzaprav zaposlitev pomemben vpliv na njihovo zadovoljstvo v življenju. Naše ugotovitve so koristne, saj imamo lahko z njimi podroben vpogled na dejansko stanje mladih in njihov odnos do dela in kaj jih motivira.
Ključne besede: motivacija, odnos do dela, motiviranost mladih, motivacija za delo.
Objavljeno v DKUM: 27.10.2023; Ogledov: 200; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (4,01 MB)

5.
Primerjava kadrov in nalog občinske uprave, občinskih organov in režijskega obrata občine bohinj v obdobju 2014-2022
Mitja Arh, 2023, diplomsko delo

Opis: Zaključno delo obravnava primerjavo kadrov in nalog občinske uprave, občinskih organov ter Režijskega obrata Občine Bohinj. V diplomski nalogi smo primerjali število zaposlenih na občinski upravi Občine Bohinj ter zaposlenih na Režijskem obratu, njihovo izobrazbeno strukturo. Zanimalo nas je, kako je občina v letih od 2014 do 2022 skrbela za napredovanje zaposlenih, kako je bila plačana delovna uspešnost delavcev ter kako je občina poskrbela za nadaljnja izobraževanja in izpopolnjevanja svojih zaposlenih. Raziskali in ugotovili smo, kakšne naloge in dela so bila namenjena določenim izobrazbenim strukturam v občini, koliko ljudi je delalo na posameznih področjih in kakšen je bil trend zaposlovanja v letih 2014 do 2022. Opravili smo tudi anketo o zadovoljstvu trenutno zaposlenih uslužbencev na občinski upravi Občine Bohinj in zaposlenih uslužbencev in vodij posameznih sektorjev na Režijskem obratu Občine Bohinj, s katero smo ugotovili, na katerih področjih dela so zaposleni delavci, katerih seminarjev in usposabljanj so se v teh letih udeleževali, kako pogosto so se udeleževali seminarjev in usposabljanj, kdo jih je nanje napotil, ali jih je udeležba na seminarjih motivirala za nadaljnje delo in če jim je koristila pri delu, ki so ga opravljali.
Ključne besede: kadri, občinska uprava, seminarji, Režijski obrat, Občina Bohinj
Objavljeno v DKUM: 06.10.2023; Ogledov: 222; Prenosov: 28  (1 glas)
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

6.
Značilnosti dobrega vodje v športu
Urban Čakš, 2023, diplomsko delo

Opis: Vodenje je pojem s katerim se srečujemo vsak dan. Nekateri se z vodenjem srečujejo v službi, drugi doma spet tretji morda pri kateri drugi panogi kot je na primer šport. Pri športu vsako ekipo in vsakeega posameznika zanima uspeh, dosega ciljev. Zaradi takih ali drugačnih ciljev se osebe odločijo ukvarjati s športom, saj je največji užitek ko dosežmo nekaj kar si želimo. Vodenje je ena izmed glavnih značilnosti, ki vodijo k usephu pri športu. Da smo lahko kot vodje v športu uspšni moramo z vsemi okoli nas imeti dobro komunikacijo, mero spoštovanja ter enake cilje, ki jih želimo doseči. Izjemno pomembno je, da se z vsemi okoli nas razumemo, še posebej, če smo kot vodja ekipe pri ekipnem športu kot je na primer nogomet. V tem primeru delamo z velikim številom ljudi, ki so si med seboj zelo različni zato moramo biti previdni, da vsi delujemo homogeno. Mest športnih vodij in položajev je zelo veliko. Vsak klub ali ekipa ima neko hierarhijo, ki jo sestavljajo vodje, ki drug drugemu postavljajo pravila in navodila, ki se jih je potrebno držati. Oseba, ki deluje kot vodja v športu pa mora prav tako biti tudi pripravljen sprejeti tveganja in odlično delovati pod pritiskom, še posebej, če delujemo v najvišjih ligah, klubih in tekmovanjih.
Ključne besede: Vodenje, šport, uspeh, značilnosti vodij, športna panoga, komunikacija, avtoritateta, motivacija, želje, vodenje na različnih nivojih, podobnosti in razlike med vodenjem v podjetju in športu, odnos med zaposlenimi, izkušnje, odnos do športa, tveganja, prevzemanje
Objavljeno v DKUM: 03.10.2023; Ogledov: 333; Prenosov: 16  (1 glas)
.pdf Celotno besedilo (411,69 KB)

7.
Strategije za premagovanje stresa pri športnikih
Eva Mernik, 2023, diplomsko delo

Opis: Športniki, sploh vrhunski so vsakodnevno izpostavljeni stresu, ki dolgoročno ne prinaša pozitivnih posledic. Zato je bil namen naše diplomske naloge raziskati in pojasniti načine, ki bi lahko športniku pozitivno pripomogli pri borbi s stresom. Prav tako je namen tega dela, da bi športniki le tega prebrali in se v primeru stresa odločili za strategije in tehnike, ki so opisane v nalogi, ter bi si pobližje pogledali kako slabo je ne ukrepati, med tem ko že vse kaže na, da je čas, da nekaj ukrenejo.
Ključne besede: Strategije, tehnike, stres, športniki, premagovanje stresa
Objavljeno v DKUM: 25.09.2023; Ogledov: 343; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (2,91 MB)

8.
Dosjeji rock 'n' rolla: Mnenja fanov o vzponih in padcih skupine Guns N' Roses
Nuša Kos, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na vzpone in padce rock skupine Guns N' Roses, ki smo jih preučevali s psihološkega vidika. Namen naloge je ugotoviti, kako medosebni odnosi in konflikti v skupini vplivajo na vzpone in padce, pri čemer smo upoštevali tudi mnenja njihovih fanov, ki so predstavljali pomemben del naše metodologije. V teoretičnem delu naloge smo opisali vpliv psiholoških dejavnikov na delovanje benda ter njihove vzpone in padce. Pri tem smo si pomagali z že obstoječimi viri in literaturo, kot so avtobiografije, biografije, forumi in članki uglednih medijev, med drugim članki revije Rolling Stone in MTV-ja. V raziskavi pa smo s pomočjo rezultatov anketnega vprašalnika predstavili mnenje fanov o njihovih vzponih in padcih, saj so tudi fani in njihov prispevek pomemben dejavnik pri le-teh.
Ključne besede: vzponi in padci, Guns N' Roses, management, odnosi, konflikti
Objavljeno v DKUM: 07.08.2023; Ogledov: 435; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

9.
Stili vodenja v izbranem športnem društvu
Benjamin Vrhovec, 2023, diplomsko delo

Opis: Osnovni namen raziskave je bil poiskati prevladujoč stil vodenja trenerjev v Športnem društvu Slavko Šlander, v katerem se ukvarjajo z borilnimi športi. V teoretičnem delu sta opisani bistvo borilnih športov in specifična vloga trenerja/mojstra pri teh športih. Predstavljeni so nekateri modeli vodenja v športu in najpogostejši stili vodenja. V raziskovalnem delu so prikazani rezultati raziskave, ki je bila izvedena z uporabo spletne ankete. Instrument raziskave je bila poljska različica Lestvice vodenja za šport. Vključenih je bilo 52 taekwondoistov. Povprečno so bili stari 21,2 let, večina (73 %) je bila moških. Raziskava je pokazala, da je po mnenju športnikov trenerjevo vodenje najbolj in v enaki meri usmerjeno v poučevanje in usposabljanje ter zagotavljanje povratnih informacij. Športniki pri trenerju pogosto opažajo prvine demokratičnega vodenja, nikoli prvin avtokratskega vodenja, samo občasno pa jim trener nudi tudi socialno podporo. Ker ob takšnem vodenju anketirani vzdušje v skupini ocenjujejo kot odlično, menimo, da je primerno za področje borilnih veščin.
Ključne besede: trener, borilni športi, vodenje, stili vodenja
Objavljeno v DKUM: 04.08.2023; Ogledov: 327; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (888,67 KB)

10.
Investigating the impact of COVID-19 on e-learning : country development and COVID-19 response
Mirjana Pejić Bach, Božidar Jaković, Ivan Jajić, Maja Meško, 2023, izvirni znanstveni članek

Opis: Due to its severity, the outbreak of COVID-19 led to unprecedented levels of social isolation that affected educational institutions, among others. Digital technologies such as cloud computing and video broadcasting helped the adoption of e-learning during the crisis. However, the speed and efficiency of e-learning adoption during the COVID-19 period varied across countries. This paper compares the adoption of e-learning in European countries before and during the COVID-19 pandemic and the relationship between the pandemic, e-learning, and economic development. First, the adoption of e-learning in European countries before and during the pandemic is compared. Second, using fuzzy C-means clustering, homogeneous groups of European countries are formed based on e-learning indicators for the periods before and during the pandemic. Third, GDP per capita is used as an indicator of economic development and severity indices are used as an indicator of the severity of the response to the pandemic to compare the different clusters. The research results show that economically and digitally advanced countries led the adoption of e-learning in both the period before and the period during the pandemic. However, they also responded less strictly to the pandemic. Less-advanced countries responded more strictly to the pandemic, likely due to a lack of healthcare resources, and also fell behind in the adoption of e-learning.
Ključne besede: e-learning, COVID-19, digital technologies, fuzzy clustering
Objavljeno v DKUM: 02.08.2023; Ogledov: 286; Prenosov: 16
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 2.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici