| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIMERJAVA RAZLIČNIH PRISTOPOV PRI IZVEDBI OSNOV PISANJA
Maja Deželak, 2009, diplomsko delo

Opis: Za učenje pisanja morajo imeti učenci razvite sposobnosti za osnovne elemente pisanja, za orientacijo v prostoru, na telesu in na listu in za poteze, ki tvorijo prvine črk. S pomočjo gibalno-grafičnih vaj in vaj za orientacijo se učenci naučijo nadzorovati gibe rok in telesa, ter uporabljati različna pisala. V teoretičnem delu diplomske naloge je opisana grafomotorika, pomen učenčevega delovnega okolja, opismenjevanje in podrobnejši opis osnov pisanje. V empiričnem delu ugotavljamo, kakšne razlike se pojavijo med dvema skupina učencev, ki sta deležni različnih pristopov pri izvedbi osnov pisanja. Ugotavljamo tudi napredek, ki so ga učenci dosegli pri osnovnih elementih pisanja in različnih grafomotoričnih vajah, po določenem časovnem obdobju. Za diplomsko nalogo s tem naslovom sem se odločila predvsem zaradi pomena, ki ga imajo osnove pisanja na kasnejše učenje pisanja črk, namreč želim vpliv različnih pristopov pisanja na učence.
Ključne besede: osnovni elementi pisanja, sedem osnovnih potez, grafomotorika, orientacija, opismenjevanje, delovno okolje
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 2867; Prenosov: 982
.pdf Celotno besedilo (4,75 MB)

2.
Vloga medicinske sestre v ergooftalmološki ambulanti
Maja Deželak, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena vloga medicinske sestre v dispanzerju Medicine dela, prometa in športa, s posebnim poudarkom v ergooftelmološki ambulanti (opisane so vrste preventivnih pregledov in mnenja o delazmožnosti). Predstavljeni so pregledi vida in preiskave vidnega polja ter naloge in dokumentiranje medicinske sestre v ergooftalmološki ambulanti. V empiričnem delu je predstavljena raziskava, ki je bila izvedena med pacienti, ki so obiskali dispanzer medicine dela, prometa in športa oziroma ergooftalmološko ambulanto. Z raziskavo smo ugotavljali zadovoljstvo pacientov z delom medicinske sestre v ergooftalmološki ambulanti, ki so se nanašali na zadovoljstvo z delom medicinske sestre v erooftalmološki ambulanti, od koga so dobili pacienti največ informacij in ali medicinska sestra poda pacientom pri njihovih težavah zdravstveno vzgojna navodila. Vsi anketiranci so tudi zadovoljni z delom medicinske sestre v erooftalmološki ambulanti. Rezultati raziskave so pokazali, da anketirani pacienti v 98 odstotkih dobijo največ informacij od zdravnika, samo 1 odstotek od medicinske sestre. Razvidno je tudi, da je 95 odstotkov pacientov dobilo popolna navodila od medicinske sestre pred preiskavo vida in 5 odstotkov pacientov le delna navodila.
Ključne besede: Ključne besede: dispanzer medicine dela, prometa in športa, ergooftalmološka ambulanta, pregled vida, medicinska sestra.
Objavljeno: 21.03.2012; Ogledov: 2050; Prenosov: 317
.pdf Celotno besedilo (836,13 KB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici