| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Logistična podpora odprav v Himalajo
Luka Lindič, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Logistična podpora odprav v Himalajo je tesno povezana z načelo »5P« v logistiki. Vsak vodja in člani odprave, ki organizirajo odpravo se ves čas srečujejo s problemom zagotavljanja pravih dobrin, v pravi količini, na pravem mestu, ob pravem času in s pravimi oz. minimalnimi stroški. S tem se zagotovi sredstva, da lahko ekipa, ki je glavna gonilna sila, doseže zastavljen cilj. Načrtovanje človeških virov je tako eden izmed glavnih problemov s katerim se srečamo, ko organiziramo odpravo. Šele potem se lahko začnemo ukvarjati s taktiko in drugimi podrobnostmi povezanimi z odpravo. V okviru magistrskega dela smo celostno predstavili predlog organiziranja odprave v Himalajo skozi več faz. S predlaganim načinom organiziranja odprave v Himalajo lahko ekipa močno poveča možnosti, da odprava doseže zastavljen cilj, zmanjša stroške za organiziranje odprave, poveča varnost na odpravi, zmanjša stres članov na odpravi in zmanjša negativne vplive na okolje. Ne glede na vrsto odprave in zahtevnost cilja je logistika v smislu načrtovanja človeških virov, opreme in hrane ključna na poti do uspeha.
Ključne besede: 1. Planiranje odprave, 2. Izvedba odprave, 3. Lastnosti članov, 4. Vodja odprave, 5. Transport v bazni tabor
Objavljeno v DKUM: 06.06.2017; Ogledov: 946; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (2,70 MB)

2.
RACIONALIZACIJA NOTRANJE LOGISTIKE V PODJETJU ELEKTRO CELJE d.d.
Luka Lindič, 2011, diplomsko delo

Opis: Podjetje Elektro Celje, d. d. se ukvarja z distribucijo električne energije. Njihove glavne dejavnosti so gradnja novih objektov, ki so potrebni za distribucijo električne energije, izvajanje obnov oz. vzdrževanje in povečevanje zmogljivosti obstoječih naprav. Podjetje zavzema teritorij, ki spada pod okrilje Službe vzdrževanja Celje, razdeljen na dvanajst nadzorništev. Problem poslovanja je v neracionalnem oskrbovanju nadzorništev z materialom. Trenutno je sistem distribucije materiala znotraj podjetja organiziran tako, da se zaposleni iz nadzorništev sami vozijo po drobni material, ki ga potrebujejo za delo. S takšnim sistemom podjetje izgublja precej časa, saj gredo delavci, takrat ko bi morali že začeti z delom na objektih, šele po material. V okviru diplomskega dela smo predstavili naslednje rešitve: ureditev lahko dostopnega centralnega skladišča, uporabo informacijske tehnologije, vzpostavitev ažurne priprave dela in spremembo načina razvoza materiala. S temi ukrepi bi podjetje zmanjšalo izgubo časa in stroške, ki jih povzroča današnji sistem poslovanja.
Ključne besede: notranja logistika, skladiščenje, distribucija materiala znotraj podjetja
Objavljeno v DKUM: 21.10.2011; Ogledov: 2573; Prenosov: 279
.pdf Celotno besedilo (1,64 MB)

3.
FINANCIRANJE IN IZGRADNJA SONČNE ELEKTRARNE
Luka Lindič, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga v prvem delu obravnava, kakšne so prednosti koriščenja sončeve energije in na katerih principih poteka pridobivanje električne energije s pomočjo sonca. V nadaljevanju je opredeljena trenutna zakonodaja s področja graditve sončnih elektrarn in posamezni koraki od zasnove do realizacije. V osrednjem delu diplomske naloge sledi opis praktičnega primera gradnje sončne elektrarne na strehi industrijskega objekta. Podrobno je razložena organizacija del ter izvedba s poudarkom na opisu posameznih detajlov in tehnologije gradnje. Na koncu delo opisuje financiranje same izgradnje sončne elektrarne. Povzeti so posamezni viri, iz katerih lahko potencialni investitor črpa za realizacijo posameznega projekta.
Ključne besede: tehnologija grajenja, sončna elektrarna, odkupna cena
Objavljeno v DKUM: 16.06.2011; Ogledov: 2439; Prenosov: 431
.pdf Celotno besedilo (5,13 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici