SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Zasnova testirane naprave za določevanje IMCS-a pri jamborih : diplomsko delo
Andrej Vasle, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: IMCS, jamborji, avtomatizacija, krmilni pogon
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1405; Prenosov: 0

3.
Pomen davčnih utaj za narodno gospodarstvo : diplomsko delo
Florjan Vasle, 2004, diplomsko delo

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 1367; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (502,57 KB)

4.
OGLAŠEVANJE O MEDNARODNIH ROAMINGIH
Janja Vasle, 2008, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Dobro razvite telekomunikacije so pogoj za učinkovito delovanje gospodarstva, javnega sektorja, uprave ter vključevanje v mednarodne procese. Sodelovanje s tujimi operaterji, ki tržijo storitve mobilnih telekomunikacij, daje mobilnem operaterjem prednost – še večjo pa daje samim uporabnikom mobilnih storitev. Za uvajanjem in spremljanjem tehnologij novejših generacij mobilnih digitalnih omrežij se povečuje in spreminja tudi število pogodbenih partnerjev in širi ponudba izven meja Slovenije. V nalogi smo predstavili mednarodno sodelovanje in orodja mednarodnega komuniciranja pri obeh vodilnih mobilnih operaterjih v Sloveniji. Predvsem se bomo posvetili samemu sklepanju pogodb o mednarodnem gostovanju, njihovim prednostim in slabostim. Z doseženimi dogovori je potrebno seznaniti javnost in se poslužiti orodij komunikacijskega spleta. Zaradi nedostopnosti podatkov drugih orodij komuniciranja smo se odločili, do bo poudarek na oglaševanju roamingov.
Ključne besede: Ključne besede: gostovanje – Roaming, oglaševanje, GSM, UMTS.
Objavljeno: 13.07.2009; Ogledov: 1393; Prenosov: 57 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

5.
MOOROV IZREK O TRIODAH
Nataša Vasle, 2009, diplomsko delo

Opis: Moorov izrek o triodah pravi, da v ravnini obstaja le stevno mnogo disjunk- tnih enostavnih triod. Enostavna trioda je prostor, homeomorfen crki T. Najprej bomo ponovili nekaj osnovnih definicij in izrekov iz podrocja to- pologije, nato bomo dokazali izrek o enostavnih triodah. Sledilo bo glavno poglavje, v katerem bomo preverili veliko trditev in dokazali Moorov izrek. V naslednjem poglavju se bomo ukvarjali z razlicnimi posplositvami Moorovega izreka o triodah, v zadnjem poglavju pa sledijo primeri konkretne uporabe tega izreka pri dokazovanju obnasanja razlicnih funkcij na robu definicijskega obmocja.
Ključne besede: Kontinuum, enostavna trioda, trioda, posplosena trioda, enostavna sklenjena krivulja, lok, tocka kondenzacije, domena, interval loka.
Objavljeno: 27.05.2009; Ogledov: 1641; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (360,60 KB)

6.
7.
8.
GLISTE PRI OTROKU
Urška Vasle, 2015, diplomsko delo

Opis: Teoretična izhodišča: Diplomsko delo govori o glistah pri otroku. V teoretičnem delu smo opisali najpogostejše gliste, ki se lahko pojavijo pri otroku, zdravstveno obravnavo otroka z glistami in vključevanje zdravstveno vzgojnega dela s strani medicinske sestre. Namen diplomskega dela je predstaviti gliste in obravnavo otroka ob njihovem pojavu, preventivne aktivnosti medicinske sestre pri otroku in starših ter ugotoviti osveščenost in soočanje staršev ob pojavu glist pri otroku. Raziskovalna metodologija: V izdelavo diplomskega dela je bila vključena deskriptivna metoda dela, kjer smo teoretična izhodišča opredelili s pomočjo analize tuje in domače literature. Za zbiranje podatkov smo uporabili anketni vprašalnik, ki je vseboval zaprta in polodprta vprašanja. Raziskovalni vzorec je vključeval 41 staršev predšolskih in šolskih otrok. Rezultati: Raziskava je pokazala, da gliste pri otroku niso pogost pojav. Kljub temu da se je z njimi srečalo malo število anketiranih staršev, znajo prepoznati znake okužbe z glistami in tudi pravilno ukrepati. So informirani in se zavedajo pomembnosti preprečevanja glist za ohranitev kvalitetnega zdravja. Sklep: Otroci se ne zavedajo, kje vse lahko nanje prežijo drobcene gliste, ki lahko s svojim dejanjem povzročijo velike težave. Zato imamo starši, pedagoški delavci in zdravstveno osebje pomembno nalogo, da otroka usmerjamo, vodimo, poučujemo, smo jim za vzgled in oporo, da lahko s skupnimi močmi prispevamo k ohranitvi in povrnitvi zdravja.
Ključne besede: Gliste, otrok, starši, medicinska sestra, zdravstveno vzgojno delo, preprečevanje.
Objavljeno: 15.04.2015; Ogledov: 1355; Prenosov: 207
.pdf Celotno besedilo (1013,27 KB)

9.
Vpliv dodatka melase na zauživanje krme in prirejo mleka pri kravah molznicah
Denis Vasle, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Za poizkus smo se odločili, ker večina že opravljenih poizkusov z dodatkom melase temelji na obrokih, kjer primanjkuje energije. V poskusu smo želeli ugotoviti vpliv dodajanja različnih koncentracij melase na zauživanje krme in prirejo mleka pri kravah molznicah. Živali v poizkusu so bile ločene v dve skupini, glede na mlečnost in dolžino laktacije. Prva skupina, v kateri je bilo 13 krav črno-bele pasme, je imela krmni obrok izračunan za 25 litrov mleka na dan. V drugi skupini je bilo 22 krav, od katerih sta bili dve rjave pasme, ostalih 20 pa črno-bele pasme. Te krave so imele obrok izračunan za 35 litrov mleka na dan. Poskus je bil razdeljen v tri obdobja in v vsakem obdobju smo spremljali količino namolzenega mleka, količino pokladanega krmnega obroka, ostanka krmnega obroka, porabo vode in temperaturo okolja. Izračunali smo zauživanje krme in ga primerjali z normativnimi vrednosti. Prvo obdobje je potekalo brez dodatka melase. V drugem obdobju smo v optimiziran obrok dodali 1,2 % melase (500 g/kravo/dan) ter v tretjem obdobju dodali 2,4 % melase (1000 g/kravo/dan). V poizkusu smo ugotovili, da je dodatek melase povečal konzumacijo krme in zmanjšal prebiranje, kar je posledično doprineslo višjo vsebnost mlečnih maščob in beljakovin. Na tako izvedenem poizkusu nismo ugotovili, da bi dodatek melase izboljšal prirejo mleka.
Ključne besede: krave molznice, prireja mleka, konzumacija, melasa
Objavljeno: 29.09.2015; Ogledov: 885; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

10.
Ocena ekonomike vzreje brojlerjev z različnimi sistemi ogrevanja hleva
Denis Vasle, 2019, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrske naloge je pripraviti finančno analizo za novogradnjo hleva za piščance pitance. Osredotočili smo se predvsem na različne sisteme ogrevanja hleva, medtem ko je gradbeni del v vseh analiziranih scenarijih enak. V analizo smo vključili devet različnih scenarijev, ki se med seboj razlikujejo le v načinu ogrevanja. Ločili smo jih glede na vir toplote (lesna biomasa, plin, elektrika), nato pa smo vsakemu energentu dodali ustrezne kombinacije načinov ogrevanja. Metodika naloge je razvoj simulacijskega modela, kjer se je v prvi fazi ocenila ekonomika vzreje brojlerjev ob različnih sistemih ogrevanja, v nadaljevanju pa še finančna analiza investicije. Izkazalo se je, da so med različnimi sistemi ogrevanja velike razlike in da moramo biti pozorni predvsem na opremo, s katero ogrevamo hlev. Najvišji koeficient ekonomičnosti smo ocenili v scenariju 4, in sicer 3,50, najnižjega pa v scenariju 5, kjer znaša 1,27. V nalogi smo ocenjevali tudi neto sedanjo vrednost (NSV), kjer je najnižja NSV ocenjena na 10 let in smo jo dobili pri scenarijih 3 in 4. Najvišja je v scenariju 5, kjer je vrednost NSV po 20 letih še vedno negativna.
Ključne besede: ekonomika, vzreja brojlerjev, sistemi ogrevanja hleva
Objavljeno: 16.04.2019; Ogledov: 34; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici