| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Podpora sistemu Intrastat : diplomska naloga visokošolskega študijskega programa
Damijan Turner, 2005, diplomsko delo

Ključne besede: poslovna aplikacija, intrastat, metoda FPA
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1885; Prenosov: 0

2.
3.
4.
ANALIZA KAKOVOSTI STORITEV HOTELA IN ZADOVOLJSTVO GOSTOV
Tanisa Sabo Turner, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V današnjem času postaja poslovno okolje za organizacije čedalje bolj tekmovalno in agresivno, zato predstavlja kakovost storitev ključno sestavino za konkurenčnost. Le s kakovostnimi storitvami organizacije zadovoljujejo odjemalčeva pričakovanja. Zelo pomembno je spremljanje potreb, pričakovanj ter želja odjemalcev, saj lahko organizacije na podlagi rezultatov oblikujejo ali izboljšajo ponudbo ter zadovoljijo odjemalca. V diplomskem seminarju sem želela izmeriti ter analizirati zadovoljstvo odjemalcev v hotelu Arena. Na podlagi rezultatov raziskave, ki sem jo opravila s pomočjo strukturiranega anketnega vprašalnika sem ugotovila, da so odjemalci hotela v splošnem zelo zadovoljni z izvedenimi storitvami, vendar se pojavljajo tudi odstopanja, kjer so potrebne izboljšave.
Ključne besede: kakovost, storitev, zadovoljstvo, odjemalec, anketni vprašalnik
Objavljeno: 21.11.2011; Ogledov: 1919; Prenosov: 290
.pdf Celotno besedilo (4,48 MB)

5.
6.
7.
SKLADIŠČENJE IN IZDAJA VHODNIH MATERIALOV V PROIZVODNJO V PODJETJU SGA D.O.O., SLOV. KONJICE
Romana Turner, 2012, diplomsko delo

Opis: Da je proizvodno podjetje lahko uspešno, mora zagotavljati zadostne količine materiala za nemoteno proizvodnjo vendar pa je tukaj potrebno ogromno znanja s področja skladiščnega poslovanja. Glede na materiale, katere podjetje potrebuje za svoje delovanje, se odločamo o izvedbi skladiščnih prostorov. Kolikšne bodo zaloge in ali bomo skladiščne prostore najeli ali bomo skladiščili sami je odvisno od več dejavnikov, predvsem pa od višine stroškov, katere nam povzročajo zaloge. Kako bomo knjižno zavedli prejem blaga in nato izdajo blaga je odvisno od politike poslovanja podjetja. Nikakor ne smemo pozabiti pri prejemu blaga, da je potrebno izvesti razne kontrole od ustreznosti blaga do same kvalitete blaga. SGA izdajo vrši po principu FIFO. Z avtomatizacijo skladišč se je mogoče izogniti marsikateri napaki človeškega faktorja, saj se večina knjižnih premikov preko odčitavanja črtnih kod avtomatsko zavede v sistemu. Prav tako z regalnim avtomatskim skladiščem pridobimo na samem skladiščnem prostoru. Inventura ob končanem poslovnem obdobju je izraz našega dela skozi obdobje in vsa odstopanja v zalogah nam prikazujejo kolikšne so bile napake pri manipuliranju z blagom.
Ključne besede: proizvodno podjetje, material, skladiščno poslovanje, skladiščni prostor, strošek, zaloga, kvaliteta blaga, FIFO, regalno avtomatsko skladišče, inventura
Objavljeno: 14.11.2012; Ogledov: 2101; Prenosov: 273
.pdf Celotno besedilo (464,36 KB)

8.
TESTIRANJE VARNOSTI BAZ SQL S POMOČJO ORODJA SQLMAP
Rajko Turner, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi se ukvarjamo s problemom testiranja varnosti baz SQL. Opisani so načini, kako izdelati svojo spletno aplikacijo ter bazo SQL v ozadju. Vse skupaj preizkušamo na svojem domačem lokalnem omrežju s tehniko vrivanja SQL in z uporabo orodja SQLmap. Opisali smo postopke za testiranje varnosti z orodjem SQLmap ter možne načine izpisovanja podatkov. Na koncu smo preučili, kako popraviti najdene napake ter preprečiti ponovno izkoriščanje varnostnih pomanjklivosti.
Ključne besede: vrivanje SQL, preizkušanje, orodje SQLmap, poizvedba
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 1434; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

9.
MERJENJE IN MANAGEMENT KAKOVOSTI IN ZADOVOLJSTVA S TURISTIČNO DESTINACIJO: PRIMER DESTINACIJE MARIBOR
Tanisa Sabo Turner, 2015, magistrsko delo

Opis: Globalizacija, čas v katerem živimo, je zaznamovana z nenehnimi spremembami, ki se jim ne moremo izogniti in predstavljajo edino stalnico našega življenja. Konkurenčni boj med podjetji je z vsakim dnem večji, zato je zelo pomembno, da podjetja postanejo inovativna, znajo navdušiti odjemalce in so boljša od konkurentov. Področje, ki smo ga raziskovali v magistrskem delu se navezuje na management kakovosti in zadovoljstva s turistično destinacijo Maribor. V današnjem konkurenčnem okolju predstavlja kakovost storitev najpomembnejši cilj, ki pripomore k zadovoljitvi potreb odjemalcev. Za vsako podjetje oz. destinacijo pa je pomembno tudi, da potekata proizvodnja in marketing storitev ob najmanjših možnih stroških, ob katerih se zadovoljujejo potrebe odjemalcev, kar je glavni namen managementa kakovosti.
Ključne besede: turistična destinacija, destinacijski managament, zadovoljstvo odjemalcev, managament kakovosti, kakovost storitev
Objavljeno: 06.08.2015; Ogledov: 1234; Prenosov: 228
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

10.
Prevajanje kulturno zaznamovanih prvin pri podnaslavljanju filmov Woodyja Allena
Lea Turner, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obravnava problem prevajanja kulturno zaznamovanih prvin pri podnaslavljanju treh filmov režiserja, scenarista in igralca Woodyja Allena. V nalogi nas je zanimalo, s katerimi strategijami so bile omenjene prvine prevedene v uradnih slovenskih podnaslovih in ali so bile te strategije pretežno usmerjene k izvorni ali ciljni kulturi. Opravljena je bila primerjalna analiza zunaj- in znotrajjezikovnih prvin iz skupno enajstih kategorij. Pri določanju strategij prevajanja smo se opirali na tipologijo prevodoslovca Jana Pedersena (2011). Naše ključne ugotovitve so, da je bilo prevajanje kulturno zaznamovanih prvin v podnaslovih podrejeno časovnim in prostorskim omejitvam, hkrati pa je bila vsaka prevodna rešitev rezultat sprejemanja odločitev z upoštevanjem dodatnih dejavnikov. Podnaslovi torej niso bili primarno usmerjeni ne k izvorni ne k ciljni kulturi, ampak so bile prvine ponekod posplošene z nadpomenko in parafrazo, nadomeščene z manj zaznamovano prvino ali celo izpuščene, drugje pa ohranjene ali neposredno prevedene. Strategije, usmerjene k ciljni kulturi, so bile zlasti značilne za znotrajjezikovne prvine, pogosta pa je bila tudi raba uradne ustreznice. Woody Allen v obravnavanih slovenskih podnaslovih tako ponekod deluje bolj mednaroden, brezčasen, manj zaznamovan z judovsko kulturo in manj duhovit, po drugi strani pa podnaslovi še zmeraj v zadostni meri omogočajo kulturno in intelektualno izkušnjo, ki jo prinašajo njegovi filmi.
Ključne besede: Podnaslavljanje, kulturno zaznamovane prvine, Woody Allen, prevajalske strategije, izvorna kultura, ciljna kultura
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 697; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (816,65 KB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici