| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Regionalne finančne spodbude gospodarstvu s poudarkom v Zasavski regiji : diplomsko delo
Andreja Sluga, 2004, diplomsko delo

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 2116; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (414,05 KB)

3.
4.
5.
6.
RAČUNALNIŠKO PODPRTA LABORATORIJSKA DELA PREDMETOV BIOLOGIJE IN KEMIJE S PODROČJA EKOLOGIJE
Gregor Sluga, 2010, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V diplomski nalogi smo predstavili 17 računalniško podprtih laboratorijskih del predmetov biologije in kemije s področja ekologije. Uvedli smo nekaj šolskih eksperimentov iz ekologije tal in izdelali didaktično gradivo namenjeno učiteljem in dijakom/ učencem za namene poučevanja in učenja. Izdelali smo spletno stran z namenom lažje dostopnosti širšemu krogu šolske javnosti do didaktičnega gradiva. Podrobneje smo predstavili naslednje računalniško podprte eksperimente: 1. Koliko Sončne energije ostane na Zemlji; 2. Mrazišče in vegetacijski obrat; 3. Primarna in sekundarna produkcija; 4. Aktivnost talne favne v humusu v odvisnosti od pH vrednosti medija; 5. Aktivnost talne favne v humusu v odvisnosti od temperature; 6. Aktivnost talne favne v humusu v odvisnosti od vlage v tleh; 7. Zrak v tleh; 8. Koncentracija ogljikovega dioksida v tleh; 9. Vpliv vode na zračnost tal; 10. Veter in sonce: kateri hitreje izsuši tla; 11. Vpliv vlažnosti zraka na izhlapevanje vode iz tal; 12. Letno kroženje vode v jezeru; 13. Karbonati v tleh; 14. Kako mineralna gnojila vplivajo na pH zemlje; 15. Nitrati v zemlji; 16. Tla in kisli dež; 17. Zemlja in njen pH.
Ključne besede: Ključne besede: računalniško podprti eksperimenti, didaktično gradivo za učitelje, delovni listi, kompetence.
Objavljeno: 06.09.2010; Ogledov: 2254; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

7.
GRADNJA STANOVANJSKEGA OBJEKTA S SISTEMOMA YTONG IN POROTHERM DRYFIX
Anja Sluga, 2011, diplomsko delo

Opis: Gradnja stanovanjskega objekta je za vsakega človeka začetek nečesa novega. Ker je investicija v novogradnjo velik finančni zalogaj, je odločitev s čim in kako graditi zelo pomembna. Slovenski trg razpolaga z različnimi gradbenimi proizvodi za gradnjo objektov. V sodobnem času je zelo pomembno, da so gradbeni izdelki narejeni iz naravnih surovin, da so dobro toplotno izolativni, potresno varni, trdni ter da je gradnja z njimi čim bolj suga, hitra in natančna. Vse to vpliva na končno ceno konstrukcije, kar pa je za investitorja bistvenega pomena. V diplomski nalogi bomo predstavili dva, na slovenskem trgu, pogosto uporabljena sistema gradnje. To sta gradbeni sistem Ytong, proizvajalca Xella porobeton ter gradbeni sistem Porotherm Dryfix, proizvajalca Wienerberger Opekarne Ormož. Z obema sistemoma gradnje je mogoče objekt zgraditi od temeljev pa vse do strehe na hiter, enostaven, kvaliteten in cenovno ugoden način.
Ključne besede: gradnja, gradbeni sistem, tehnologija grajenja, porobeton, brušena opeka
Objavljeno: 10.05.2011; Ogledov: 3387; Prenosov: 822
.pdf Celotno besedilo (14,43 MB)

8.
MOTIVACIJA ZAPOSLENIH V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNI USTANOVI GRADEC
Sandra Sluga, 2011, diplomsko delo

Opis: Že vrsto let je jasno, da so resnični kapital organizacije ljudje in da sta znanje in motiviranost za delo glavna dejavnika uspešnega poslovanja. Organizacija je uspešna pod pogojem, da motivira vse zaposlene in da skrbi za dobro delovno klimo na način, ki zagotavlja zadovoljstvo na vseh ravneh organizacije. Dobro motivirani zaposleni dosegajo boljše rezultate in so za uresničitev ciljev pripravljeni vložiti več svojega truda in energije zato, ker to hočejo sami, in ne zato, ker morajo. V prvem delu diplomskega dela so predstavljene teoretične osnove motivacije. Pojasnjeno je, kaj je motivacija, kateri so dejavniki motivacije, predstavljene so vrste motivov, motivacijske teorije in modeli. V drugem delu pa smo predstavili rezultate raziskave, ki je bila izvedena na OŠ Gradec. S kavlitativno raziskavo smo ugotavljali in raziskovali najpomembnejše motivacijske dejavnike za delo zaposlenih na izbrani šoli. Raziskava je pokazala, da nematerialne oblike motiviranja prevladujejo nad materialnimi. Zaposlenim so pomembnejši osebno zadovoljstvo, medsebojni odnosi in varnost zaposlitve pri delu v organizaciji. Raziskava je prav tako pokazala, da so zaposleni z delom, ki ga opravljajo, zadovoljni.
Ključne besede: motivacija, motivacijske teorije, organizacija, osnovna šola Gradec, zadovoljstvo z delom
Objavljeno: 12.08.2011; Ogledov: 1428; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (718,56 KB)

9.
POUČEVANJE NEMŠKIH PREGOVOROV PRI POUKU NEMŠKEGA JEZIKA - PREDSTAVITEV RAZLIČNIH NAČINOV V GIMNAZIJSKEM PROGRAMU
Jerneja Sluga, 2011, diplomsko delo

Opis: To diplomsko delo se nanaša na uporabo nemških pregovorov pri pouku nemškega jezika v srednjih šolah in vključitev le-teh v redni (obvezni) srednješolski učni program. Avtorica se je pri pisanju tega dela posvetila raziskavi o pregovorih, jih opisala, opredelila se je na pogostost uporabe teh pregovorov v nemško govorečih državah in preizkusila različne načine s katerimi bi jih lahko vključila oz. vnesla v pouk. Dosegla je zastavljene cilje, pridobljeni rezultati pa so pokazali, da je potrdila tudi zastavljene hipoteze in da se lahko dijaki skozi klasični ali interaktivni način poučevanja naučijo nemških pregovorov ter, da ta tema za njih ni pretežka, niti nezanimiva. Seveda pa ima učitelj pri tem največjo vlogo, saj mora sam presoditi kakšno predznanje imajo njegovi dijaki in katere pregovore bo izbral za predstavitev. Najbolje pa je, da učitelj izbere takšne pregovore, ki so še danes v uporabi. Avtorica je ugotovila različne načine s katerimi si učitelj lahko olajša vključitev teh pregovorov v svoj učni program (internet, spletne strani: Sprichwort-Plattform, Moodle - spletna stran z delavnicami za učitelje in dijake) in jih tudi preizkusila v praksi, natančneje med poukom v srednji šoli. Na podlagi pridobljenih izkušenj skozi prakso pa je sestavila in opisala različne vaje za utrjevanje vsebin o katerih govori ta diplomska naloga.
Ključne besede: pregovor, Sprichwort-Plattform, Moodle, tipologija nalog
Objavljeno: 11.11.2011; Ogledov: 1753; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (898,35 KB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici