| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Exercises in Travel Writing and Literary Tourism
Laura Lupše, Maja Možic, Nuša Cesar, Žiga Zdovc, Marina Majerič, Martina Senekovič, Boštjan Koželj, Jasna Potočnik Topler, 2020

Opis: The book entitled »Exercises in Travel Writing and Literary Tourism – A Teaching and Learning Experiment« emerged as a result of experimental project work in teaching English during the subject English in Tourism – Higher Level 1 at the Faculty of Tourism in Brežice, University of Maribor. This approach included teaching in the classroom, research in libraries and at home, and field work. The collection brings eight very different texts on Travel Writing and Literary Tourism by Master's students of Tourism, who were free in choosing the topic of the texts, their styles and the titles . The field of Travel Writing is significant, not only as its own discourse, a tourism trend and a tool of branding and embedding attractions and/or destinations, but also as a tool of teaching and learning a foreign language, which, along with upgrading specific language knowledge, encourages curiosity, research, creativity, reflection and self-development.
Ključne besede: travel writing, literary tourism, branding, teaching, learning, English language
Objavljeno: 29.10.2020; Ogledov: 167; Prenosov: 17
URL Povezava na datoteko

2.
Žganjekuha kot dopolnilna dejavnost na kmetiji in njen potencial vključevanja v turistično ponudbo Obsotelja in Kozjanskega.
Laura Lupše, 2019, diplomsko delo

Opis: Kuhanje žganja je bilo v preteklosti prisotno skoraj na vsaki slovenski kmetiji. Sčasoma se je omenjena aktivnost začela opuščati, danes pa se zaradi visokih stroškov in administracije le redke kmetije ukvarjajo z žganjekuho. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela, v katerem smo s pomočjo strokovne literature opredelili dopolnilne dejavnosti na kmetiji, žganjekuho, celoten postopek pridobivanja žganja, destilacijske naprave in turistično ponudbo Obsotelja in Kozjanskega. V empiričnem delu smo opravili polstrukturirane intervjuje z deležniki, ki so v občinah Obsotelja in Kozjanskega zadolženi za turizem, registriranimi ponudniki žganjekuhe in neregistriranimi proizvajalci žganjekuhe na območju Obsotelja in Kozjanskega. Skozi diplomsko delo smo predstavili možnosti za vključevanje žganjekuhe na omenjenem območju. Na podlagi pridobljenih rezultatov smo podali predloge za boljše vključevanje žganjekuhe v turistično ponudbo in pripravili zasnovo integralnega turističnega produkta, ki vključuje žganjekuho. Glavne ugotovitve so pokazale, da intervjuvanci prepoznajo potencial v vključevanju žganjekuhe v turistično ponudbo in da območje Obsotelja in Kozjanskega potrebuje integralni turistični produkt, ki bi bil povezan s prikazovanjem starih kmečkih opravil in znanj.
Ključne besede: turizem, Obsotelje in Kozjansko, turistični ponudniki, žganjekuha, vključevanje.
Objavljeno: 17.10.2019; Ogledov: 878; Prenosov: 271
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici