| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Inteligentna avtomatizacija procesov - študija primera : magistrsko delo
Katja Pivec, 2022, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo s pregledom literature raziskali pomen inteligentne avtomatizacije in hiperavtomatizacije, njune prednosti in pomanjkljivosti ter predstavili 4 primere implementacije. Ker je hiperavtomatizacija sestavljena iz številnih tehnologij avotmatizacije procesov, smo predstavili tudi robotsko avtomatizacijo procesov, umetno inteligenco, strojno učenje in druge podporne tehnologije. Raziskali smo vpliv, ki ga je na avtomatizacijo procesov imel COVID-19. Izvedli smo anketo s katero smo analizirali razumevanje in stopnjo avtomatizacije procesov v podjetjih v Sloveniji. Rezultati so pokazali, da imajo anketiranci določeno stopnjo poznavanja samih tehnologij, hiperavtomatizacija pa jim še zmeraj predstavlja neznanko. V oddelkih pri več kot pol anketirancih inteligentne avtomatizacije ali hiperavtomatizacije še niso implementirali, se pa je v obdobju COVID-19 motivacija za to povečala.
Ključne besede: inteligentna avtomatizacija procesov, hiperavtomatizacija, COVID-19
Objavljeno v DKUM: 26.10.2022; Ogledov: 147; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (3,26 MB)

2.
Ocena funkcije avtonomnega živčevja z ekg holter aparatom
Katja Pivec, 2020, magistrsko delo

Opis: Izhodišča: Avtonomni živčni sistem deluje v veliki meri nezavedno in ureja osnovne, življenjsko pomembne telesne funkcije. Namen magistrskega dela je ugotoviti, katere teste vsebuje EKG holter Medilog AR12 plus, raziskati, kateri grafični prikazi se beležijo pri testiranju, opisati spremenljivke in oceniti delovanje avtonomnega živčevja z EKG holter sistemom. Metode: V teoretičnem delu magistrske naloge smo opisali teste avtonomnega živčevja in uporabili deskriptivno metodo dela. Članke in vire smo pridobili iz različnih obstoječih strokovnih domačih in tujih virov. Kvalitativno raziskavo smo opravili z EKG holter aparatom Schiller Medilog AR12 plus, s katerim smo izvedli test izometričnega statičnega stiska rok. Pridobljene podatke smo nato obdelali s programsko opremo za analizo podatkov Schiller Medilog DARWIN 2. Diskusija in zaključek: V raziskavi smo ugotovili, da se pri zdravih odraslih parametri v kardiovaskularnem sistemu, kot sta krvni tlak in frekvenca srca, na koncu izvedbe testa izometričnega stiska rok povišata.
Ključne besede: Variabilnost frekvence srca, izometrični stisk rok, test globokega dihanja, Medilog AR12 plus, Medilog DARWIN 2.
Objavljeno v DKUM: 09.03.2021; Ogledov: 539; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

3.
Mobilna domorodna aplikacija android za prikaz zemljevida turističnih prireditev : diplomsko delo
Katja Pivec, 2019, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo predstavili razvoj mobilne aplikacije za operacijski sistem Android. Namen naše aplikacije je prikaz turističnih prireditev na zemljevidu in v seznamu. Aplikacija je namenjena širokemu krogu uporabnikov (ne samo turistom), ki radi obiskujejo različne prireditve in nimajo o teh dovolj informacij. Aplikacija iskanje in pridobivanje informacij o prireditvah zelo olajša, saj lahko uporabnik najde vse prireditve na zemljevidu in v seznamu, pri čemer lahko določi tudi razne nastavitve, kot so način razvrščanja, kraj in časovno obdobje prireditve, s katerimi si olajša iskanje.
Ključne besede: android, mobilna aplikacija, zemljevid, turistične prireditve
Objavljeno v DKUM: 22.11.2019; Ogledov: 772; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

4.
Oskrba razjede zaradi pritiska
Katja Pivec, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili oskrbo razjede zaradi pritiska, pri čemer smo opisali vzroke za nastanek razjede zaradi pritiska, najpogostejša mesta, stopnje razjede in kako poteka sama oskrba v primeru, da je do nastanka razjede že prišlo. Z raziskavo, ki smo jo izvedli, smo želeli ugotoviti, kako poteka oskrba razjede zaradi pritiska.
Ključne besede: Razjeda zaradi pritiska, oskrba, zdravljenje razjede zaradi pritiska, vzroki nastanka razjede, stopnje razjede zaradi pritiska.
Objavljeno v DKUM: 18.07.2014; Ogledov: 3939; Prenosov: 1248
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici