| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Prispevek k poglobljeni prometno varnostni analizi prometnih nesreč
Jure Kukovič, 2019, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obravnava poglobljene prometno varnostne analize prometnih nesreč. V magistrski nalogi sta predstavljeni slovenska in evropska pravna podlaga, ki se ukvarjata z varnostjo v prometu. Predstavljeni sta finska metoda VALT in angleška RAIDS, ki obravnavata poglobljene prometno varnostne analize prometnih nesreč. Izdelana je metodologija, ki bi se lahko uporabila v Sloveniji za izvajanje poglobljene prometno varnostne analize prometnih nesreč, ki opredeljuje časovni ogled kraja prometne nesreče in multidisciplinarno skupino, ki izvaja poglobljeno prometno varnostno analizo prometnih nesreč. Prikazan je tudi namišljen primer, kako bi se takšna metodologija tudi izvajala. Na koncu so predstavljene zakonske ovire, ki trenutno ne omogočajo izvajanja metodologije za poglobljeno prometno varnostno analizo in predlog spremembe te zakonodaje.
Ključne besede: prometno inženirstvo, analiza prometnih nesreč, metodologija za poglobljeno analizo prometnih nesreč
Objavljeno: 19.09.2019; Ogledov: 553; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

4.
5.
6.
Rekonstrukcija cestnih odsekov v naselju Bezovje nad Zrečami
Jure Kukovič, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podan predlog rekonstrukcije dveh cestnih odsekov v naselju Bezovje nad Zrečami. Za potrebe izdelave predloga rekonstrukcije je bila izvedena vizualna ocena trenutnega stanja cestne infrastrukture po metodi MSI in I_MSI. Opravljene so bile tudi ostale potrebne analize obstoječega stanja. Predlog rekonstrukcije obsega projekt ceste (tudi z izrisom v programu AutoCad) z vsemi potrebnimi prečnimi prerezi ter detajli. Projekt vsebuje obstoječe stanje ter predlog rekonstrukcije. V sklopu predloga je vključeno tudi dimenzioniranje zgornjega ustroja s podano rešitvijo v več variantah, ki so na koncu tudi ovrednotene z namenom lažje izbire najustreznejše izvedbe.
Ključne besede: prometno inženirstvo, cestna infrastruktura, vzdrževanje cest, obnova cestne infrastrukture, cestni odseki
Objavljeno: 25.08.2017; Ogledov: 788; Prenosov: 178
.pdf Celotno besedilo (4,18 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

7.
IZGRADNJA IN AVTOMATIZACIJA SUŠILNICE SUHOMESNATIH IZDELKOV IN SADJA
Jure Kukovič, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega spoznavanje s postopkom sušenja sadja in suhomesnatih izdelkov za osebno rabo. Za avtomatizacijo postopka sušenja je bil izbran krmilnik Omron in ustrezni vhodno-izhodni moduli. Za potrebe sušenja je bil izdelan uporabniški vmesnik, ki je deloval na dotik občutljivem zaslonu. Na koncu je bil celotni sistem testiran in preizkušen v realnem času. V diplomski nalogi so zbrana vsa potrebna navodila, ki so lahko v pomoč pri programiranju ter izvedbi podobnega projekta.
Ključne besede: Programirljivi logični krmilnik (PLK) Omron, zaslon na dotik, programiranje PLK, komunikacijske povezave, izdelava komore
Objavljeno: 04.06.2015; Ogledov: 1655; Prenosov: 457
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

8.
ORGANIZACIJA IN VODENJE PROJEKTOV V PODJETJU RM PLUS D.O.O.
Jure Kukovič, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar temelji na podrobnejšem vpogledu v organizacijo, ki se ukvarja izključno z izvajanjem tržnih in javnomnenjskih raziskav, katerih naročniki so tudi nekatere svetovno znane organizacije. Najprej bomo predstavili nastanek in zgodovino podjetja RM Plus d.o.o., ob tem ugotovili kakšna je primarna dejavnost, kako je sestavljena hierarhija organizacije, ki se ukvarja z raziskavami, kako dejansko poteka celoten projekt od samega začetka do konca in kdo vse je vpleten v uspešno realizacijo projekta. Pogledali si bomo tudi delo vodje klicnega centra, ki skrbi za uspešno realizacijo projektov. Opravljena je bila tudi analiza primera projekta, ki velja za enega izmed standardnih v tej organizaciji. V diplomskem seminarju je sicer predstavljen pomen projekta, poslovanje organizacij, ki se ukvarjajo s projekti, kako delujejo projektno usmerjene organizacije, kakšna je vloga projektnega managementa in kako poteka vodenje projektov v takšni organizaciji.
Ključne besede: organizacija, vodenje, projekt, podjetje, raziskava
Objavljeno: 27.11.2014; Ogledov: 1431; Prenosov: 173
.pdf Celotno besedilo (535,37 KB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici