| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Odvisnost od uporabe kibernetskega prostora med mladimi : diplomsko delo visokošolskega študijskega programa Informacijska varnost
Rebeka Jurček, 2019, diplomsko delo

Opis: Kibernetski prostor predstavlja navidezno-omrežni prostor virtualnega računalniškega sveta, ki nam omogoča pobeg iz realnosti, mnogi, predvsem mladostniki, pa se tam počutijo varne. Poleg pozitivnih učinkov, ki jih uporaba elektronskih naprav in kibernetskega prostora nudita, pa so tukaj tudi negativne strani, katere ne smemo spregledati. Zaradi prekomerne rabe elektronskih naprav in kibernetskega prostora se vedno pogosteje, nasploh med mladimi, pojavlja odvisnost. Odvisnost od elektronskih naprav in kibernetskega prostora, je postala ena najbolj aktualnih tem današnjega časa, saj je razvoj tehnologije na vrhuncu.
Ključne besede: diplomske naloge, odvisnost, mladi, kibernetski prostor, meja odvisnosti
Objavljeno v DKUM: 15.01.2020; Ogledov: 1239; Prenosov: 291
.pdf Celotno besedilo (645,38 KB)

2.
IZRAČUN ELEKTRIČNEGA POLJA SKOZNJIKA IZVLAČLJIVE STIKALNE CELICE
Jurček Voh, 2016, diplomsko delo

Opis: Za 24 kV skoznjik zračno izolirane izvlečljive celice so bile, izkustveno in na osnovi standardov, določene dimenzije. Treba je bilo preveriti vrednosti električne poljske jakosti in jih primerjati z dopustnimi za izolacijski material araldit in za zrak. Načrtovanje 24 kV skoznjika je bilo izvedeno s pomočjo programskega paketa MF2. Za preskusne napetosti 24 kV električne opreme in ustrezne obratovalne pogoje skoznjika so bile preverjene vrednosti električne poljske jakosti, dodatno pa se spreminjale lastnosti skoznjika za dosego ugodnejše električne poljske jakosti. Na osnovi izračunanih vrednosti je bil izdelan prototip skoznjika in v laboratoriju preskušen po ustreznem standardu. Skoznjik je preskuse uspešno prestal.
Ključne besede: srednja napetost, stikalna celica, skoznjik, električno polje
Objavljeno v DKUM: 08.09.2016; Ogledov: 1622; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (3,27 MB)

3.
Psihološki vidiki priznanja kaznivega dejanja : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Petra Jurček, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu pišemo o psiholoških vidikih priznanja kaznivega dejanja ter zakaj prihaja do priznanj. O priznanju govorimo takrat, ko nekdo potrdi ali izjavi, da je storil neko dejanje. To naj bi imelo na človeka terapevtski učinek, kajti s priznanjem se znebimo vseh pritiskov, ki nam jih zadaja nadjaz zaradi storjenega dejanja. Priznanje lahko podamo različnim osebam. Verniki se spovedo duhovnikom, ljudje lahko priznajo svoja dejanja družini ali prijateljem, in tako naprej. V tem diplomskem delu pa govorimo o priznanjih, ki jih posamezniki podajo policiji, tožilcem ali sodnikom. Priznanje podajo prostovoljno ali neprostovoljno. Prostovoljna priznanja lahko podajo zaradi pritiskov nadjaza, ki se jih želijo znebiti. Lahko pa podajo tudi lažna prostovoljna priznanja. Ta dajo zato, da bi zaščitili nekoga drugega; da bi postali znani; ker ne zdržijo pritiskov, ki jih prinaša zaslišanje in zaradi mnogih drugih vzrokov. V delu opisujemo tudi dejavnike, ki pripomorejo k priznanju kaznivega dejanja. Od primera Miranda proti Arizona dalje so v Združenih državah Amerike in drugod po svetu uvedli nekatere pravice, kot sta pravica do molka in do odvetnika. Vendar pa nekateri še vedno opuščajo svoje pravice, kar lahko pripelje k obsodbi nedolžnih oseb. Pomembna tematika so tudi lažna priznanja in vzroki, ki privedejo do njih. Poskušali smo ugotoviti, kako jih preprečiti. Pri tem lahko pomaga snemanje zaslišanja, kajti tako zasliševalci ne morejo uporabiti prisilnih tehnik oziroma če jo uporabijo, je to posneto. Tudi pouk o pravicah je pomemben za preprečevanje napačnih obsodb. V diplomskem delu navajamo nekaj tehnik, ki pripeljejo do lažnih priznanj. V zasliševalni sobi je potrebna velika pazljivost, da do tega ne pride.
Ključne besede: kazniva dejanja, storilci, osumljenci, krivda, priznanje, lažno priznanje, zaslišanje, tehnike, psihološki vidik, diplomske naloge
Objavljeno v DKUM: 14.11.2013; Ogledov: 1963; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (352,45 KB)

4.
RAZVOJ REŠITVE EDUPLAY V OKOLJU .NET
Jurček Tomažič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj informacijske rešitve EDUplay, ki je namenjena samostojnemu izobraževanju otrok. Rešitev temelji na tehnologijah platforme .NET in vključuje spletno, samostojno in mobilno aplikacijo, podatke pa hranimo in upravljamo z uporabo storitve Azure Storage. Pri zasnovi rešitve smo upoštevali posebne potrebe otrok in zagotovili ustrezne uporabniške vmesnike – med drugim je podprta tudi govorna interakcija sistema z uporabnikom. K uporabnosti rešitve in učinkovitosti učenja prispevajo tudi razvite funkcionalnosti iger, kot so spomin, računanje in križanke. Razvito rešitev smo primerjali z drugimi uveljavljenimi sistemi in rešitvami.
Ključne besede: eduplay, .Net, C#, MS SQL, ASP.NET, Windows Phone 7, izobraževalna rešitev, LMS
Objavljeno v DKUM: 01.03.2013; Ogledov: 1585; Prenosov: 216
.pdf Celotno besedilo (32,86 MB)

5.
Influence of small solar power plants on power quality
Sebastijan Seme, Jurček Voh, Jože Voršič, 2012, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Opis: The solar power plants are usually connected to the distribution network in node with transformer. Small, mini and micro solar power plants are connected as real dispersed production in the middle or at the end of line as consumers.This paper describes measurements, according to standard SIST EN 50160, at 274 m long line, fed at one side from 20/0,4 kV transformer and at the other side from small solar power plant and in between are 15 users (houses).
Ključne besede: dispersed production, small solar power plants, SIST EN 50160, measurements
Objavljeno v DKUM: 01.06.2012; Ogledov: 2691; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici