SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 30
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Soodvisnost logističnega sistema in taktike terorizma : diplomsko delo
Boštjan Kopše, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: terorizem, teroristična organizacija, logistika, taktika
Objavljeno: 14.11.2008; Ogledov: 2947; Prenosov: 251 
(2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

2.
Logistična zagotovitev vzdrževanja vzletnopristajalne steze na letališču Cerklje ob Krki : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Matjaž Jurečič, 2009, diplomsko delo

Opis: Letališče Cerklje ob Krki je javno letališče s statusom mešanega letališča, glavni namen letališča pa je postati osnovno vojaško letališče Slovenske vojske. Vzletnopristajalna steza je eden najpomembnejši delov vsakega letališča. Tako je v diplomskem delu predstavljeno vzdrževanje vzletnopristajalne steze. Opisani so postopki in tehnika za izvajanje tako tekočega kakor tudi investicijskega vzdrževanja vzletnopristajalne steze. Pri tem je ves čas upoštevana stroga in natančna zakonodaja, ki ureja zračni promet in ostale aktivnosti na letališčih.
Ključne besede: vojaško letališče, vzletnopristajalna steza, vzdrževanje, drsnost
Objavljeno: 28.08.2009; Ogledov: 1950; Prenosov: 210
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

3.
Dejavniki cestno prometne varnosti z analizo varnosti v Sloveniji : diplomsko delo
Renata Brulc, 2010, diplomsko delo

Opis: Cestni promet je neizogiben del našega vsakdanjika. Vsi se ga vsak dan udeležujemo in si brez njega ne moremo predstavljati življenja. V cestnem prometu sodelujemo kot različni udeleženci (kot pešci, kolesarji, vozniki, ...) in vsak izmed nas se mora zavedati svojih ravnanj v prometu in nevarnosti, ki mu pretijo. V diplomski nalogi smo opredelili ključne dejavnike varnosti v cestnem prometu, med katere spadajo človek, vozilo, okolje in prometna signalizacija. Poskušali smo opredeliti njihovo vlogo v prometni varnosti. V nadaljevanju naloge smo izpostavili in podrobneje predstavili izpostavljene in rizične skupine udeležencev v cestnem prometu, kot so invalidi, otroci in starejši ljudje, ter opredelili njihovo ogroženost v cestnem prometu. Proti koncu diplomske naloge smo se ukvarjali z raziskovanjem prometne varnosti v naši državi, za katerega lahko rečemo, da je najpomembnejši del te naloge. Predstavili smo statistiko prometnih nesreč v minulih letih ter opisali vzroke za nastanek najpogostejših prometnih nesreč v Sloveniji. Prišli smo do spoznanja, da se naša prometna varnost počasi izboljšuje, kljub temu pa smo navedli tudi nekaj predlogov za povečanje varnosti v prometu.
Ključne besede: prometna varnost, cestni promet, invalidi, otroci, mladostniki, starejši, Slovenija
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 3982; Prenosov: 678
.pdf Celotno besedilo (1,06 MB)

4.
Smernice na poti do miru v palestinsko izraelskem konfliktu : magistrsko delo
Boštjan Kopše, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Ustanovitev Izraela je rešila nacionalno vprašanje židovskega naroda, hkrati pa povzročila nov problem, saj so brez svoje države ostali tamkajšnji Arabci oziroma Palestinci. Predvsem zaradi tega večina arabskih držav Izraelu odreka pravico do obstoja ter izpodbija pravne temelje in legitimnost njegove državnosti. Izrael predstavlja uresničitev sionističnih prizadevanj in konec skoraj dveh tisočletij dolge razpršenosti židovskega ljudstva po svetu od takrat, ko so se leta 70 po dokončnem starorimskem zlomu židovskih vstaj v Palestini razpršili proti Evropi, severni Afriki in proti vzhodu. Vsa ta stoletja je bil edini vir in steber njihove skupne identitete njihova vera, leta 1948 pa so končno spet postali nacija, to je narod s svojo državo, ki si je izboril suverenost in neodvisnost na ozemlju, za katerega verjamejo, da jim ga je obljubil sam Bog. V magistrski nalogi bomo na podlagi analiziranega stanja podali smernice, ki bi vodile v premirje, v konstruktivno rešitev večnega palestinsko-izraelskega konflikta.
Ključne besede: mir, konflikt, terorizem, agresija, stabilizacija
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 1557; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (1,38 MB)

5.
POMEN VARNOSTI IN ZDRAVJA PRI DELU ZA ZAPOSLENE V GRADBENIH IN KROVSKIH PODJETJIH
Klavdija Škrabl, 2011, diplomsko delo

Opis: Skrb za varnost in zdravje delavcev je eden izmed zelo pomembnih dejavnikov v podjetju, saj brez tega neposredno ogrožamo delavce, njihovo zdravje in v nekaterih primerih celo njihovo življenje. Med najbolj tvegane dejavnosti sodi delo na višini, ki ga opravljajo predvsem v gradbeni in krovski dejavnosti in pri katerem lahko zelo hitro pride do nezgode zaradi neustrezne delovne opreme, nepravilne uporabe oziroma neustrezne osebne varovalne opreme in pomanjkanja usposabljanja delavcev za delo, ki ga opravljajo. Zato je za podjetje zelo pomembno, da se zaveda pomena ustvarjanja varnega okolja za delavce in druge sodelujoče v delovnem procesu. Zagotavljanje varnosti ni samo naloga podjetja, ampak tudi vseh zaposlenih, saj morajo le-ti dosledno upoštevati predpise in navodila za varno izvajanje delovnih nalog.
Ključne besede: varnost in zdravje pri delu, delovna oprema, osebna varovalna oprema, gradbena podjetja
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 2750; Prenosov: 313
.pdf Celotno besedilo (697,54 KB)

6.
ANALIZA ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH V PODJETJU VRVICA CELJE D.O.O.
Bojana Nemanič, 2011, magistrsko delo

Opis: Zadovoljstvo zaposlenih pomeni partnerstvo med zaposlenimi in managementom, ki se ob podpori tehnološke infrastrukture dosega skozi usposobljenost in motiviranost sodelavcev za uresničevanje skupnih poslovnih ciljev. Težnja ljudi sili, da se po možnosti približajo zadovoljstvu in izognejo nezadovoljstvu. Velika pričakovanja so po tej logiki posledica velike motivacije, velika razočaranja pa posledica premajhnih pridobitev. Zato bi praktično nikoli ne smeli dovoliti, da bi v ljudeh gojili napačna pričakovanja, obljubljali stvari, ki jih ne moremo izpolniti. Na zadovoljstvo pri delu vpliva veliko število dejavnikov (delo samo, možnosti napredovanja, osebne karakteristike, stil vodenja), vendar pa je ravno organizacijska klima tista, ki je najbolj neposredno povezana z zadovoljstvom zaposlenih. V magistrski nalogi smo proučevali zadovoljstvo zaposlenih v podjetju Vrvica Celje d.o.o. Kot instrument raziskovanja smo uporabili anketni vprašalnik. Osredotočili smo se na odgovore, ki so jih zapisali zaposleni v podjetju Vrvica Celje d.o.o. Dobljene rezultate smo analizirali s pomočjo statističnega programa SPSS, ki se uporablja za statistično obdelavo podatkov. Raziskava, ki smo jo izvedli, je pokazala, da so zaposleni v podjetju Vrvica Celje d.o.o. zadovoljni z delom, ki ga opravljajo na svojem delovnem mestu, so pa najmanj zadovoljni s plačo, z možnostjo napredovanja in s komunikacijo v podjetju.
Ključne besede: organizacijska klima, motivacija, zadovoljstvo zaposlenih pri delu.
Objavljeno: 14.12.2011; Ogledov: 2422; Prenosov: 179
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

7.
ZAKONSKA UREDITEV VARSTVA OSEBNIH PODATKOV V INFORMACIJSKEM TOKU PRI PRODAJI NEPREMIČNIN
Nejc Frece, 2011, diplomsko delo

Opis: Zakonska ureditev varstva osebnih podatkov v informacijskem toku pri prodaji nepremičnin Uspešno poslovanje v 21. stoletju temelji na hitrem pretoku informacij vzdolž oskrbne verige. Informacije tako igrajo ključno vlogo v vsakem podjetju, ki se želi uspešno ter konkurenčno predstavljati na prostem trgu blaga in storitev. Ključna posledica uspešnega poslovanja je skrb za prejete in izdane informacije ter podatke, katerih izguba ali javna razgrnitev lahko ima negativne posledice tako na poslovanje podjetja, kot tudi na stranko, katere podatki bi lahko bili predmet zlorabe. Nepremičninski posredniki dnevno upravljamo z osebnimi podatki naših strank. Ob prenosu lastninske pravice s prodajalca na kupca moramo zbrati vse osebne podatke pogodbenikov, da zadostimo vsebinskim pogojem prodajne pogodbe. Izguba ali razgrnitev prejetih podatkov bi lahko omogočila tretji osebi, da se z zlorabo prejetih informacij okoristi. Škoda, ki bi nastala v primeru zlorabe, bi bila zelo visoka, saj je nakup nepremičnine projekt, v katerega kupec vloži visoka finančna sredstva.
Ključne besede: Informacija, zloraba, nadzor, zakonodaja, GURS - Geodetska uprava Republike Slovenije.
Objavljeno: 21.10.2011; Ogledov: 1247; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (933,93 KB)

8.
PROMETNA VARNOST Z ANALIZO CESTNEGA PROMETA V SLOVENIJI IN EU
Amir Osmanagić, 2012, magistrsko delo

Opis: Varnost cestnega prometa je zelo pomemben sistem, ki vpliva na kvaliteto življenja v določenem okolju, saj so za njegovo dobro delovanje zainteresirani tako oblast kot posamezni državljani. Država ne more v dovolj veliki meri ponuditi varnosti svojim prebivalcem, še manj pa tistim, ki so navajeni višjih varnostnih meril. Opozarjamo, da za posledicami prometnih nesreč na cestah po svetu vsako leto umre več kot 1,3 milijona ljudi, skoraj toliko pa jih za vedno ostane priklenjenih na voziček ali kako drugače invalidnih. Pomembno vlogo pri ugotavljanju glavnih dejavnikov prometnih nesreč in okoliščin, v katerih se le ti zgodijo, imajo statistični podatki o nesrečah, saj kažejo stanje ali njegovo spreminjanje in omogočajo ugotavljanje skupnih značilnosti. V magistrski nalogi je raziskana prometna varnost kot stopnja, od katere je odvisna kakovost življenja vseh državljanov. Prikazani so statistični podatki, s pomočjo ankete pa je raziskana zadovoljnost tujih in slovenskih voznikov na slovenskem cestnem omrežju.
Ključne besede: varnost, promet, prometna nesreča, statistika, logistika
Objavljeno: 16.04.2012; Ogledov: 2890; Prenosov: 537
.pdf Celotno besedilo (5,37 MB)

9.
VARSTVO OKOLJA, OKOLJSKI VIDIKI IN EKOLOŠKA ZAŠČITA - PROBLEM LOČEVANJA ODPADKOV PO GOSPODINJSTVIH V OBČINI KRŠKO
Mateja Hosta, 2012, diplomsko delo

Opis: Odpadki so naši vsakdanji spremljevalci. Žal je tako, da se jih ne moremo ogniti, človek pa jih proizvede iz leta v leto več. Komunalna podjetja želijo zmanjšati količino odpadkov na odlagališčih, zato gospodinjstva naprošajo in spodbujajo k ločevanju odpadkov. V diplomski nalogi smo opredelili vrste odpadkov ter si pogledali pravilno razporeditev odpadkov po zabojnikih na ekoloških otokih. Nadaljevali smo s pomenom recikliranja odpadkov ter podrobneje predstavili Komunalno podjetje Kostak, ki je odgovorno za odvoz odpadkov v občini Krško, hkrati pa si pogledali tudi Zbirni center Spodnji Stari Grad in njihovo sortirno linijo odpadkov. Proti koncu diplomske naloge je sledila analiza ankete, katere namen je bil ugotoviti, v kolikšni meri so prebivalci Krškega vestni pri ločevanju odpadkov ter ovrednotiti postavljene teze. Ugotovili smo, da se ločevanja odpadkov v občini Krško poslužuje čedalje več gospodinjstev, obenem pa smo navedli tudi nekatere predloge, ki bi to stopnjo ločevanja še povečali.
Ključne besede: okolje, odpadki, ločevanje odpadkov, ekološki otok, recikliranje
Objavljeno: 10.06.2012; Ogledov: 1985; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (1008,19 KB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici