| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 103
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Rekonstruiranje motorskega sklopa mešalnika B12
Jakob Drev, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan postopek rekonstruiranja motorskega sklopa mešalnika B12 z razlogom odpravljanja problema izsrednosti sklopke, ko je motorski sklop sestavljen v ohišju aparata. Izsrednost sklopke je povzročala prekomerno obrabo med obratovanjem in tudi hrup. Postopek analitične raziskave se je izvajal s pomočjo meritve dimenzij, rentgena, testa trajnosti in preizkusa s padcem. S pomočjo analitične raziskave smo prišli do ustrezne rekonstrukcije nosilca motorja, s katero smo uspešno zmanjšali izsrednost sklopke v aparatu. 100-% sosrednost sklopke na motorskem sklopu ni bila dosežena, vendar smo lahko povečali tolerančno polje koncentričnosti sklopke, ker so aparati, sestavljeni na nulti seriji, ustrezno prestali test trajnosti.
Ključne besede: rekonstrukcija, izsrednost, mešalnik B12, BSH Hišni aparati, d. o. o., Nazarje
Objavljeno: 02.07.2021; Ogledov: 100; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (8,23 MB)

2.
Marketinško komuniciranje na primeru podjetja BSH Bosch und Siemens Hausgeräte
Jakob Korbar, 2020, diplomsko delo

Opis: Marketinško komuniciranje je nepogrešljiva marketinška dejavnost, saj podjetja z njo vzpostavljajo stik z odjemalci, ostalimi podjetji in pridobivajo kupčevo zvestobo in zaupanje. Marketinško komuniciranje podjetja obravnavajo kot obliko prepričevalnega informiranja odjemalcev s katerim zmanjšujejo njihovo negotovost in posledično povzročimo pospeševanje nakupa. Danes je odjemalec izpostavljen veliki količini informacij zaradi tega so vedno bolj zapolnjeni tudi kanali marketinškega komuniciranja. Zaradi vseh dejavnikov so podjetja primorana z odjemalcem komunicirati na najbolj učinkovit način, kar zahteva zelo razvit program marketinškega komuniciranja. V trenutku presoje se bodo odjemalci odločili za nakup tistega izdelka, ki je najbolje predstavljen in najbolj izpolnjuje njihova pričakovanja. Podjetja se zaveda, da lahko le z izpolnjevanjem odjemalčevih pričakovanj in ustvarjanjem dobička ostane konkurenčno na trgu. Da to dosežejo, se morajo biti pripravljeni neprestano prilagajati razmeram na trgu. V diplomskem delu bomo predstavili teoretično osnovo marketinškega komuniciranja, opredelili cilje marketinškega komuniciranja in ciljne skupine, komunikacijske kanale, primernost izbranih komunikacijskih orodij in proračun marketinškega komuniciranja. Specifično bo predstavljeno marketinško komuniciranje v podjetju BSH Bosch und Siemens Hausgeräte na slovenskem trgu. Analizirali bomo njihov program marketinškega komuniciranja in predstavili program marketinga za izdelek sesalnikov Unlimited.
Ključne besede: Marketinško komuniciranje, BSH Bosch und Siemens Hausgeräte, orodja marketinškega komuniciranja, program marketinškega komuniciranja
Objavljeno: 30.03.2021; Ogledov: 137; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (1023,14 KB)

3.
Uporaba strojnega vida za izvajanje dimenzijskih meritev v proizvodnih sistemih
Jakob Rebevšek, 2020, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava uporabo sistemov strojnega vida za izvajanje dimenzijskih meritev v proizvodnem okolju. Na osnovi teoretičnih ugotovitev je bil razvit sistem strojnega vida za brezkontaktno merjenje dimenzij. Z merjenjem evrskih kovancev, kovinskih ploščic in ojnice smo ugotovili, kako na vrednosti izmerjenih dimenzij vplivajo velikost vidnega polja, način osvetlitve, položaj v vidnem polju in debelina objektov. Meritve dimenzij ravninskih objektov bi ustrezale industrijskim standardom. Da bi razviti sistem lahko uporabili v proizvodnji, bi ga bilo potrebno prilagoditi dejavnikom, ki v industrijskem okolju vplivajo na merjenje.
Ključne besede: proizvodni sistemi, strojni vid, merjenje dimenzij
Objavljeno: 04.01.2021; Ogledov: 208; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

4.
Skladiščenje pijač in živil v petrolovem bs maribor-valvasorjeva
Vito Horvat, 2020, diplomsko delo/naloga

Opis: V manjših skladiščih se pogosto srečujemo s problemi prenatrpanosti izdelkov oziroma primanjkljaja skladiščnega prostora. Te težave nas pogosto vodijo v slabše poslovanje, kot bi ga drugače premogli, saj skladiščni proces močno vpliva tudi na nabavni ter prevzemni proces v sklopu poslovalnic. Zato smo se odločili poiskati rešitve za te probleme v sklopu Petrolove poslovalnice BS Maribor- Valvasorjeva. O smiselnosti reševanja teh problemov ter možnih načinih reševanja smo se elektronsko in osebno pogovarjali s strokovnjaki iz področja skladiščenja, zaposlenimi v podjetju Petrol d.d., s pomočjo poslovodje ter ostalih sodelavcev. Razvili smo po eno rešitev za tri ključne procese, ki potekajo v poslovalnici, to so nabavni, prevzemni in skladiščni proces.
Ključne besede: Logistika, Nabava, Skladiščenje, Prevzem, Optimizacija, Petrol
Objavljeno: 14.12.2020; Ogledov: 201; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

5.
Ključ do uspešne prodaje
Jakob Šilar, 2020, diplomsko delo

Opis: Uspešna prodaja je za mnoge prodajalce prava nočna mora, zato smo v diplomski nalogi opisali ključe, ki so najpomembnejši do uspešne prodaje. Pisali smo o strankah, tipih osebnosti, neverbalni govorici, izboljšavi govora … in vse skupaj povezali v celoto. Na koncu smo se posvetili še zunanjem videzu in prikazali, kakšna oblačila naj D2D prodajalec uporablja za svojo prodajo. Za zaključek smo predstavili še rezultate ankete, ki smo jo opravili na terenu. Diplomska naloga obsega 6 točk: uvod, metodologije, teoretične osnove, raziskavo, diskusijo in zaključek.
Ključne besede: Retorika, tipi osebnosti, zaključevanje prodaje, uspešna prodaja.
Objavljeno: 05.11.2020; Ogledov: 184; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (1,79 MB)

6.
Prenova procesa hrambe in posredovanje materiala s posebnimi pogoji v izbranem podjetju
Jakob Korenini Resnik, 2020, diplomsko delo

Opis: Zaradi želje po povečanju zanesljivosti naprav v garancijskem obdobju smo se odločili za raziskavo o izboljšanju skladiščenja in posredovanja občutljivega materiala. Ker se v proizvodnji uporabljajo materiali in sestavni deli z različnimi zahtevami glede skladiščenja tega materiala, smo ga razdelili na šest različnih skupin glede na pogoje skladiščenja. Za vsako vrsto materiala smo analizirali obstoječe stanje ter določili, kakšne spremembe so potrebne, da pri občutljivem materialu ne povzročimo poškodb med procesom skladiščenja in posredovanja. Spremembe niso bile potrebne pri vseh vrstah materiala, saj smo pri določenih ugotovili, da je skladiščenje in posredovanje ustrezno s predpisi in varno. Vsako predlagano spremembo smo ustrezno pojasnili ter upravičili vsako dodatno investicijo z ustreznimi argumenti in primerjavami. Zaključili smo, da so vse predlagane spremembe upravičene, saj vplivajo na končno kakovost izdelka, ki ga podjetje izdeluje.
Ključne besede: skladišče, proces, material, posebni pogoji
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 94; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

7.
Konstruiranje naprave za zlaganje škatel
Jakob Otaševič, 2020, magistrsko delo

Opis: V sklopu magistrske naloge je predstavljeno konstruiranje naprave za zlaganje škatel. Naprava se uporablja v sklopu avtomatiziranih transportnih linij, kjer z zlaganjem blaga, pakiranega v kartonski embalaži, nudi hitro in zanesljivo rešitev za paletizacijo blaga. Naprava omogoča veliko natančnost pri zlaganju treh različno velikih in težkih kartonskih embalaž. Blago v kartonskih embalažah do naprave pripotuje po tračnem transporterju, kjer ga nato naprava prime in prenese do palete. Na paleto zlaga embalažo v več slojih do predpisane višine. Ko je paleta polna, se po valjčni progi transportira naprej po liniji. Na njeno mesto pa pride nova prazna paleta in cikel polnjenja produkta na paleto se ponovi.
Ključne besede: zlaganje škatel, konstruiranje, dimenzioniranje
Objavljeno: 16.09.2020; Ogledov: 160; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (5,81 MB)

8.
Numerična analiza vzvodne roke na napravi za oblikovanje priključkov na konektorjih
Jakob Turnšek, 2020, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo preučuje napetosti, ki delujejo na vzvodno roko na napravi za oblikovanje priključkov na konektorjih. Geometrija modela je bila izdelana s programom Solidworks in vnesena v programski paket Abaqus CAE, za izvedbo numerične analize s končnimi elementi. Analizo smo opravili v dveh položajih in jih primerjali. S programom Solidworks smo izvedli topološko optimizacijo, s katero smo si pomagali določiti mesta kjer lahko odstranimo material. Napram analizam smo izdelali eno rešitev. Iz rezultatov rešitve smo razbrali, da smo zmanjšali skupno maso in delno izboljšali razporeditev napetosti.
Ključne besede: Konstruiranje, numerične analize, optimizacija, trdnostni preračun
Objavljeno: 15.09.2020; Ogledov: 83; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)

9.
Združitev železniških kontejnerskih terminalov Maribor Tezno in Celje
Jakob Šimnic, 2020, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo predstavlja kontejnerska terminala Maribor Tezno in Celje, ki se soočata s težavami na področju stroškov, infrastrukture, kapacitete, manipulacij, dokumentov, izvajalcev dela in vzdrževanja terminala. V prvem delu so podane teoretične osnove o terminalih s poudarkom na kontejnerskih terminalih. V osrednjem delu je s pomočjo izbrane literature in znanja, pridobljenega v času praktičnega usposabljanja, predstavljena ter opisana analiza obstoječega stanja železniških kontejnerskih terminalov Maribor Tezno in Celje. Sledi kritična analiza s primerjavo omenjenih kontejnerskih terminalov. Cilj diplomskega dela je podati predlog izboljšave obeh železniških kontejnerskih terminalov in predstaviti možnost njune združitve. Končni rezultat pokaže, da združitev obravnavanih kontejnerskih terminalov ni edina rešitev, vendar je najbolj optimalna.
Ključne besede: Slovenske železnice, železniški kontejnerski terminal, kontejnerji, delovanje, združitev.
Objavljeno: 17.08.2020; Ogledov: 156; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

10.
Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana - od komunalno redarstvene službe do mestne policije
Rado Jakob Karo, 2019, diplomsko delo

Opis: Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana je varnostna organizacija lokalne samoupravne skupnosti, ki v obliki, kot jo poznamo danes, obstaja od leta 1995. Takrat se je sicer, po določbah Zakona o lokalni samoupravi (1993), imenovala komunalno-redarstvena služba, a njena naloga je bila podobna kot danes – sankcioniranje kršiteljev lokalnih predpisov. Od leta 2006, ko je v veljavo stopil Zakon o občinskem redarstvu (2017), se Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana razvija, pridobiva vedno več pooblastil in postaja vedno bolj učinkovita varnostna organizacija, ki na območju Mestne občine Ljubljana skupaj s Policijo skrbi za varnost občanov. Danes so pooblastila mestnih redarjev Mestne občine Ljubljana zapisana v temeljnem Zakonu o občinskem redarstvu (2017), več prometnih zakonih – Zakonu o pravilih cestnega prometa (2017), Zakonu o voznikih (2017), Zakonu o motornih vozilih (2017), Zakonu o cestah (2018) – in v Zakonu o varstvu javnega reda in miru (2006). Poleg teh zakonov imajo mestni redarji Mestne občine Ljubljana pristojnost za nadzor nad nekaterimi določbami drugih zakonov Republike Slovenije. Za zakonito, strokovno in varno izvajanje pooblastil mestnih redarjev Mestne občine Ljubljana skrbijo predavatelji in inštruktorji Policijske akademije Generalne policijske uprave, ki v obsegu 410 ur usposabljajo kandidate za mestne in občinske redarje. Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana se je razvilo, kolikor se je, glede na zakonsko določene okvirje, lahko. Pojavljajo se ambicije, da bi organizacija preoblikovala v mestno policijo. Obseg njihovih nalog in uspešnost sta na nekaterih področjih primerljiva s Policijo, a vendar se pojavlja vprašanje usposobljenosti za strokovno in varno izvajanje postopkov z občani.
Ključne besede: diplomske naloge, mestno redarstvo, varnost cestnega prometa, razvoj, pooblastila
Objavljeno: 25.02.2020; Ogledov: 309; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (2,38 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici