SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
PRAVNA UREDITEV ZAPOSLOVANJA TUJCEV V REPUBLIKI SLOVENIJI
Igor Kruder, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo sem razdelil na sedem poglavij, če odštejem uvod in zaključek, vsako od njih pa je razdeljeno na podpoglavja. Prvo poglavje tako zajema pravne institute, s katerimi je urejeno zaposlovanje in delo tujcev v Republiki Sloveniji, v podpoglavjih pa so predstavljene Ustavne določbe tega področja, enako pa tudi določbe ZZDT in Zakona o tujcih. Drugo poglavje zajema mednarodne institute, ki urejajo zaposlovanje in delo tujcev. Najpomembnejši zame so bili MOD, nekatere njene konvencije, OZN ter Svet Evrope. Tretje, četrto in peto poglavje predstavlja bistvo te diplomske naloge; v tretjem opisujem vsa tri delovna dovoljenja, vključen je tabelni prikaz, ki prikazuje bistvene značilnosti in razlike med delovnimi dovoljenji. Četrto poglavje zajema celoten postopek pridobivanja posameznega delovnega dovoljenja. V petem poglavju sem predstavil kvote oziroma kvotni sistem v Republiki Sloveniji. Šesto poglavje sem posvetil kršitvam delovne zakonodaje na področju zaposlovanja in dela tujcev v Republiki Sloveniji. V zadnje poglavje zajema primerjavo s Republiko Hrvaško, Republiko Avstrijo in Zvezno Republiko Nemčijo.
Ključne besede: zaposlovanje tujcev, delovno pravo, delovna dovoljenja, socialna varnost, MOD
Objavljeno: 27.07.2011; Ogledov: 1832; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (348,80 KB)

3.
Primerjalna analiza zanesljivosti in kakovosti prenosa pošiljk pred in po uvedbi radiofrekvenčne identifikacije v poštnem prometu
Nataša Kruder Ivanović, 2016, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo predstavlja princip delovanja avtomatske identifikacije pošiljk v poštno logističnem sistemu. Avtomatska identifikacija služi temu, da se povečata hitrost in kakovost ter da se obseg ročnega dela zmanjša na minimum. Avtomatsko identifikacijo pošiljk bi se dalo izboljšati, zato magistrsko delo podaja predlog novih rešitev na področju identifikacije in sledenja pošiljk. Namen tega magistrskega dela je podati predlog uvedbe vključitve RFID sistema za identifikacijo pošiljk, ki bo pripomogel k boljši kakovosti usmerjanja pošiljk v poštno logističnem sistemu, hkrati pa podati tudi predlog vključitve takšnega sistema, ki bi služil tudi kot nosilec informacij za sledenje pošiljk in evidentiranje zabojnikov kot prevoznih enot.
Ključne besede: RFID tehnologija, identifikacija pošiljk, sledljivost pošiljk in zabojnikov
Objavljeno: 14.09.2016; Ogledov: 262; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (2,41 MB)

4.
ORGANIZACIJSKA KULTURA V ZAVODU ZA TURIZEM MARIBOR - POHORJE
Eva Kruder, 2016, diplomsko delo

Opis: Organizacijska kultura je del vsake organizacije, saj je to ključni dejavnik dobrega delovanje organizacije znotraj kakor tudi izven njenega okolja. Da bi spoznali in razdelali organizacijsko kulturo Zavoda z turizem Maribor – Pohorje, moramo najprej spoznati kaj sploh organizacijska kultura je in kateri so ključni dejavniki prepoznavanja organizacijske kulture. Ker so nekateri elementi organizacijske kulture vidni že zunanjemu opazovalcu, nekateri pa so skriti in jih poznajo samo člani posamezne organizacije, je prav tako pomembno poznavanje in ločevanje vseh elementov. Torej, kateri sploh so vidni deli in kateri so nevidni deli organizacijske kulture. Zaposleni so ključni del organizacijske kulture in le – to najboljše prikažejo in ocenijo. Zato se bomo v empiričnem delu ukvarjali z ugotavljanjem dojemanja organizacijske kulture zaposlenih Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. Ugotovili smo, da zaposleni najbolje ocenjujejo kvaliteto medosebnih odnosov ter, da so stališča v organizaciji izmed vidnih delov organizacijske kulture najbolj vzdrževana.
Ključne besede: organizacija, organizacijska kultura, zaposleni, dejavniki, vidni deli.
Objavljeno: 23.11.2016; Ogledov: 497; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (798,03 KB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici