| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 158
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
TEROTEHNOLOŠKI KONCEPT VZDRŽEVANJA TRANSPORTNIH SREDSTEV V GRADBENIH PODJETJIH
Mario Gamilec, 2010, diplomsko delo

Opis: Gradbena podjetja potrebujejo za opravljanje svoje dejavnosti veliko različnih transportnih sredstev. Da imajo transportna sredstva na razpolago takrat, ko jih potrebujejo, jih je potrebno pravilno in pravočasno vzdrževati. Vzdrževanje le teh pa podjetju predstavlja strošek. Vsako podjetje teži k temu, da bi lahko planiralo stroške vzdrževanja in pa da bi te stroške optimizirali na minimum. Cilj naloge je predstaviti ukrepe, s katerimi lahko zmanjšamo stroške vzdrževanja in podaljšamo življenjsko dobo transportnih sredstev.
Ključne besede: vzdrževanje, gradbeno podjetje, transportna sredstva, gradbena mehanizacija, stroškovna analiza vzdrževanja
Objavljeno: 06.09.2010; Ogledov: 2330; Prenosov: 208 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (1015,11 KB)

4.
ČASOVNI VIDIKI VZDRŽEVANJA DIZELSKIH LOKOMOTIV
Damjan Želodec, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen potek vzdrževanja dizelske lokomotive serije 644, vsa potrebna zakonodaja in pravilniki, ki jo omejujejo, ter natančen opis le-te. Prav tako bo predstavljen nov model vzdrževanja dizelskih lokomotiv na praktičnem primeru s pomočjo štirih matematičnih modelov za določanja zaloge rezervnih enot. Pa tudi nov koncept vzdrževanja železniških vozil s pomočjo sodobnih telekomunikacijskih in diagnostičnih naprav, ki bodo kot perspektiva za prihodnost.
Ključne besede: dizel lokomotiva, vzdrževanje, nabava, organizacija, rezervni deli, terminski plan, telekomunikacijska in diagnostična tehnologija
Objavljeno: 17.09.2010; Ogledov: 2383; Prenosov: 291
.pdf Celotno besedilo (2,43 MB)

5.
TEROTEHNOLOŠKI VIDIK VZDRŽEVANJA DIESEL LOKOMOTIV
Zlatko Žilarević, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje pravne, tehnološke in organizacijske elemente, potrebne za vzdrževanje dizel lokomotiv na slovenskih železnicah. S terotehnološkega vidika sta predlagani metodi za izračun življenjskega cikla stroškov. Le-ta je prikazan na primeru lokomotive 642. Opisane so tudi okoljske zahteve in postopki pri nabavi novih dizel lokomotiv.
Ključne besede: Vzdrževanje dizel lokomotiv, železniški promet, življenjski cikel stroškov, terotehnologija
Objavljeno: 10.01.2011; Ogledov: 1638; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (2,43 MB)

6.
ANALIZA TEHNOLOŠKEGA PROCESA NA TOVORNI POSTAJI MARIBOR – TEZNO V FUNKCIJI BLAGOVNIH TOKOV
Boris Kelenc, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so opisani in predstavljeni tehnološki procesi dela na železniškem terminalu na postaji Maribor Tezno. V diplomski nalogi so tudi predstavljeni sistemi sodobnega transporta v železniškem prometu, prednosti in pomanjkljivosti posameznih transportnih tehnologij, analizirani so posamezni prometni tokovi in določena je izkoriščenost kapacitet na postaji. Diplomska naloga je zastavljena tako, da podaja celovit pregled problema kombiniranega in konvencionalnega transporta na postaji Maribor Tezno. Prav tako pa so podani predlogi za izboljšanje tehnoloških procesov na postaji.
Ključne besede: železniški tovorni promet, tehnološki proces dela, izkoriščenost tovornih kapacitet
Objavljeno: 04.02.2011; Ogledov: 2350; Prenosov: 263
.pdf Celotno besedilo (3,98 MB)

7.
VOZNIK V JAVNEM AVTOBUSNEM POTNIŠKEM PROMETU KOT NOSILEC KAKOVOSTI PROMETNE STORITVE
Maja Kmetec, 2011, diplomsko delo

Opis: Voznik v javnem avtobusnem potniškem prometu je pogosto edini predstavnik podjetja, ki dnevno prihaja v neposreden stik z uporabniki in je neposredni izvajalec osnovne dejavnosti prevoznega podjetja. Zaradi navedenega je jasno, da ima prav voznik veliko vlogo pri zagotavljanju kakovosti prometne storitve. Diplomsko delo obravnava osnovne značilnosti delovnega mesta voznik in zahteve in zakonska določila za opravljanje dela voznika. Ob definiranju kakovosti prometne storitve pojasnjuje vlogo voznika pri njenem zagotavljanju. Analiziran je pojem motivacije voznikov in pristopi k izobraževanju, usposabljanju, motiviranju in spremljanju dela voznikov. Diplomsko delo zaključujejo predlogi za dvigovanje nivoja kakovosti prometne storitve preko pozitivne motivacije voznikov.
Ključne besede: javni potniški promet, voznik avtobusa, kakovost prometne storitve, motiviranje voznikov
Objavljeno: 16.06.2011; Ogledov: 1996; Prenosov: 259
.pdf Celotno besedilo (4,01 MB)

8.
TEHNOLOŠKI PROCESI IN HARMONIZACIJA POSTOPKOV NA MEJNI ŽELEZNIŠKI POSTAJI DOBOVA
Dejan Vodovnik, 2011, diplomsko delo

Opis: Železniški promet je panoga, ki ji še vedno pripisujemo premajhno vrednost. Zaradi vseh pozitivnih lastnosti skuša Evropska unija s sprejemanjem predpisov in uredb, ki so jih članice dolžne implementirati v svojo zakonodajo, povečati uporabo železnic in odpreti trg ter tako članice gospodarsko še bolj povezati. Izboljšanje predvsem administrativnih postopkov, ki skrajšujejo čas, porabljen za prehod državnih mej, vodi do bistveno hitrejšega prometa, kar je danes ključnega pomena. Z uporabo sodobne informacijske tehnologije in homogeniziranjem nacionalnih železniških sistemov bo moč doseči, da bo vlakovna kompozicija lahko prevozila več držav brez ustavljanja, hkrati pa bo še vedno zadoščeno vsem varnostnim in carinskim kriterijem.
Ključne besede: tehnološki proces dela, železniška interoperabilnost, mejna železniška postaja, harmonizacija čezmejnih železniških operacij
Objavljeno: 29.09.2011; Ogledov: 1967; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

9.
MOŽNOST UVEDBE POTNIŠKIH PREVOZOV NA POZIV, ŠTUDIJA POVEZAVE KAMNIK - VRANSKO - KAMNIK
Anže Šimenc, 2012, diplomsko delo

Opis: Primestni potniški promet je promet med območjem mesta in njegovo okolico. V Sloveniji je ta vrsta prometa zaradi reliefne razčlenjenosti močno prisotna. A mnogokrat se primestne potniške linije soočajo s problemom rentabilnosti. S tem problemom se sooča tudi linija Kamnik−Vransko, ki je kot študija primera predstavljena v diplomskem delu. Skozi analizo linije diplomsko delo poda ugotovitve in predlagane ukrepe optimizacije linije, ki so vezane na sodobne fleksibilne transportne rešitve.
Ključne besede: javni potniški promet, obravnava (optimizacija) avtobusne linije, merila za izbiro BUS prevoznika, transport odziven na povpraševanje.
Objavljeno: 09.05.2012; Ogledov: 1539; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (994,14 KB)

10.
High speed railway in Slovenia - basic strategy study
Mitja Klemenčič, 2008, objavljeni povzetek strokovnega prispevka na konferenci

Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 741; Prenosov: 29
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici