| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Strokovni nadzor v šolah vožnje Javne agencije RS za varnost v prometu
Tjaša Kirn, 2020, diplomsko delo

Opis: Kandidati za voznike motornih vozil se v šolah vožnje ne naučijo zgolj upravljati z motornim vozilom, temveč tudi, kako varno voziti v cestnem prometu. V procesu poučevanja pridobivajo najbolj ključne izkušnje, da ostanejo varni vozniki tudi v kasnejšem življenju. S tega vidika je dejavnost šol vožnje prav gotovo pomembna dejavnost in zaradi tega je bilo treba nad njo vzpostaviti primeren nadzor. S prihodom Javne agencije RS za varnost prometa se je na tem področju marsikaj spremenilo – šole vožnje niso pod nadzorom samo s strani Javne agencije, ampak tudi s strani Policije in Inšpektorata za delo in Infrastrukturo. Leta 2017 je tudi bila sprejeta novela Zakona o Voznikih, ki je precej zaostrila kadrovske pogoje za delo v šoli vožnje. Diplomsko delo se osredotoča na strokovni nadzor nad strokovnostjo in zakonitostjo dejavnosti šol vožnje, ki ga vrši Javna agencija. Diplomsko delo je nastalo tudi z namenom, da se prikaže mnenje učiteljev vožnje o trenutnem nadzoru ter njihovi predlogi za njegovo izboljšanje. Poleg tega sta v diplomskem delu predstavljeni organizaciji Javne agencije in Združenja šol vožnje Slovenije ter njuno delovanje, predstavljeni so zakonski predpisi za dejavnost šol vožnje in podatki o izvedenih strokovnih nadzorih nad šolami vožnje v obdobju od leta 2013 do leta 2019. S pomočjo primerjave teh podatkov, ki smo jih razdelili v dve obdobji, smo potrdili hipotezo. Strokovni nadzor AVP je dober in uspešno preprečuje zakonske kršitve šol vožnje. Podatki o mnenju učiteljev vožnje so bili pridobljeni s pomočjo spletnega anketnega vprašalnika 1ka, ki je bil preko elektronskega sporočila posredovan 99 šolam vožnje po Sloveniji. Pri tem je raziskovalni vzorec obsegal 49 v celoti izpolnjenih anket, 16 pa jih je bilo delno izpolnjenih. Analiza rezultatov anketnega vprašalnika je pokazala, da učitelji vožnje večinoma poznajo namen nadzora ter so mnenja, da je potreben. Vendar nihče od sodelujočih ni imel zelo dobrih izkušenj s temi nadzori. Vsi pa so mnenja, da bi se lahko nadzor precej izboljšal, če bi se upoštevalo njihove predloge.
Ključne besede: diplomske naloge, Javna agencija RS za varnost prometa, strokovni nadzor, šole vožnje, mnenja učiteljev vožnje
Objavljeno: 18.08.2020; Ogledov: 230; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

2.
Kako vzpostaviti neprekinjeno integracijo projekta Go z uporabo strežnika Jenkins
Domen Kirn Krefl, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljena navodila, ki prikazujejo vzpostavitev neprekinjene integracije na Jenkins strežniku. Navodila so pripravljena za Windows (gospodar) ter Linux (suženj) strežnik. Kakovost navodil je bila preverjena s pomočjo uporabnikov, ki so želeli poizkusiti vzpostaviti neprekinjeno integracijo s pomočjo navodil.
Ključne besede: neprekinjena integracija, Jenkins, Go, strežnik, minimalistični vodič
Objavljeno: 22.03.2019; Ogledov: 1088; Prenosov: 185
.pdf Celotno besedilo (504,42 KB)

3.
Analiza sistema nagrajevanja v izbranem podjetju
Eva Kirn, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Velik pomen za uspeh celotne organizacije imajo zaposleni v njej. Da so zaposleni pri delu uspešni in učinkoviti, morajo biti zanj motivirani. Obstajajo različni načini motiviranja zaposlenih, v diplomskem delu pa smo se posvetili motiviranju zaposlenih z nagrajevanjem. Raziskovali smo mnenje zaposlenih o sistemu nagrajevanja v izbranem podjetju. V teoretičnem in empiričnem delu smo raziskovali tudi pomen denarnih in nedenarnih nagrad za motivacijo zaposlenih. Ugotovili smo, da v izbranem podjetju zaposlene za delo bolj motivira denarna nagrada, vendar pa so pomembni motivatorji tudi nedenarne nagrade. Denar je motivator le do neke mere in lahko kmalu izgubi motivacijsko moč. Učinkovit sistem nagrajevanja mora zato vsebovati obe vrsti nagrad, prilagojen mora biti tudi željam in potrebam zaposlenih v podjetju. Vpliv nagrajevanja na motivacijo zaposlenih je zelo velik, posledično pa sistem nagrajevanja vpliva na uspeh celotne organizacije. Pomembno je, da se podjetja tega zavedajo in oblikujejo učinkovit sistem nagrajevanja, ki bo pomagal obdržati zaposlene v podjetju, hkrati pa iz trga dela privabljal tudi nove zaposlene.
Ključne besede: motivacija, nagrajevanje, sistem nagrajevanja, zaposleni, denarne nagrade, nedenarne nagrade
Objavljeno: 02.08.2018; Ogledov: 418; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

4.
SPLETNO BANČNIŠTVO ZA PODJETNIKE NA PRIMERU UNICREDIT BANK
Matej Kirn, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je nastalo zaradi nenehnega spreminjanja bančništva in številnih tehnoloških izboljšav, ki pripomorejo k bolj ekonomičnemu poslovanju. Osredotočal sem se na aktualno stanje v bančništvu in spletne rešitve, ki se ponujajo ljudem. Ker sem podjetnik, sem raziskoval to področje in uspel narediti analizo podjetnikov. Prišel sem do zanimivih zaključkov in sicer, da vsi podjetniki uporabljajo spletno bančništvo, vendar številni niso zadovoljni s svojo ponudbo. Nekatere banke še vedno prepočasi ponujajo svojim komitentov dovršen sistem spletnega bančništva. V tem diplomskem delu prikazujem rešitve banke, katere komitent sem že 10 let. UniCredit banka je največja banka v tujem lastništvu v Sloveniji. Svojim strankam nudi pestro paleto storitev tako za posameznike, kot tudi za podjetja. Banka je del skupine UniCredit - vodilne evropske banke, ki igra ključno vlogo v državah in skupnostih, v katerih je prisotna. V tem raziskovalnem delu predstavljam mobilno banko, ki podjetniku prihrani veliko časa in denarja.
Ključne besede: spletno bančništvo, UniCredit banka, mobilno bančništvo
Objavljeno: 11.03.2016; Ogledov: 1241; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

5.
UPORABA KAPACITIVNIH SENZORJEV EMFIT NA PLATFORMI CYPRESS CY8CKIT-049 ZA BREZŽIČNO MERJENJE SIL NA STOPALU
Andraž Kirn, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavano snovanje sistema za merjenje sil na podplatu in brezžično pošiljanje podatkov na računalnik. Razporejenost sil merimo z osmimi kapacitivnimi senzorji Emfit, za zajem podatkov pa skrbi mikrokrmilnik Cypress CY8CKIT-049. Podatke pošiljamo na računalnik znotraj brezžičnega lokalnega omrežja, pri tem za povezljivost skrbi modul ESP8266, na katerem je poleg osnovnih funkcionalnosti, potrebnih za prenos podatkov, implementiran enostaven strežnik za konfiguriranje. Izdelana je tudi namizna aplikacija, ki omogoča sprejem podatkov, grafično vizualizacijo in shranjevanje.
Ključne besede: kapacitivni senzorji, mikrokrmilnik, brezžični prenos
Objavljeno: 14.10.2015; Ogledov: 815; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

6.
Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici