| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Projekt programa zvestobe strank na primeru PBS, d.d. : diplomsko delo
Simon Gregorčič, 2004, diplomsko delo

Objavljeno: 28.09.2007; Ogledov: 1527; Prenosov: 395 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (2,06 MB)

3.
4.
5.
6.
PRIMERJAVA KONSTRUKCIJSKIH SISTEMOV ZA KONSTRUIRANJE TEMELJNEGA KROJA ŽENSKE OBLEKE
Suzana Gregorčič, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podana primerjava temeljnih krojev in videza ženskih oblek narejenih po merah testne osebe nemškega, italijanskega, angleškega in ameriškega konstrukcijskega sistema z nemškim konstrukcijskim sistemom imenovanim System M. Müller & Sohn. Primerjava je predstavljena s pomočjo nemodeliranih temeljnih krojev ženske obleke po posameznem konstrukcijskem sistemu in fotografijami, dobljenimi z izdelavo nemodeliranih ženskih oblek po merah testne osebe posameznega konstrukcijskega sistema. Podani so načini merjenja telesnih mer, izračuni proporcionalnih mer, tabele mer, označevanje velikostnih številk in konstruiranje temeljnega kroja ženske obleke za posamezni konstrukcijski sistem.
Ključne besede: konstrukcijski sistem, konstrukcija oblačil, ženska obleka, telesne mere
Objavljeno: 03.06.2009; Ogledov: 2790; Prenosov: 261
.pdf Celotno besedilo (29,35 MB)

7.
Percepcija logistike varnosti subjektov na Celjskem
Suzana Gregorčič, 2012, magistrsko delo

Opis: Varnost je postala tako za vsakega posameznika kot tudi družbo zelo pomembna entiteta. Poleg ljudi samih ima policija v družbi zelo pomembno funkcijo varovanja, saj je prva, katere glavna naloga je varovanje človeških življenj, osebne varnosti in premoženja ljudi, kar vpliva na kakovost bivanja v lokalni skupnosti. V magistrskem delu smo raziskali naravo policijskega dela v lokalnih skupnostih, percepcijo varnosti prebivalcev v njihovem lokalnem okolju ter sodelovanje policije s Službo za občinsko redarstvo Celje in zasebno varnostnimi podjetji delujočimi na Celjskem. Predstavili smo analizo percepcije logistike varnosti na Celjskem neposredno po uveljavitvi projekta Libra in stopnjo pripravljenosti prebivalcev za sodelovanje z varnostnimi subjekti, predvsem s policijo. Popolne varnosti nam subjekti varnosti na Celjskem sicer ne morejo zagotoviti, vendar lahko dobro sodelovanje pripomore pri percepciji varnosti.
Ključne besede: varnost, policija, logistika, občinsko redarstvo, zasebno varnostna podjetja
Objavljeno: 29.10.2012; Ogledov: 893; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (4,28 MB)

8.
VEDENJE PORABNIKOV PRI NAKUPU OTROŠKIH IGRAČ
Katja Gregorčič, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava vedenje otrok in staršev pri nakupu otroških igrač. Kot sem ugotovila, je otroški trg zelo razvit in oglaševalci skoraj vsak dan razvijajo nove metode, kako pritegniti otrokovo pozornost. Res je, da o nakupih otroških igrač odločajo starši, ki upoštevajo predvsem funkcionalnost igrače, a pri tem veliko vlogo igrajo tudi otroci in njihove želje. Oni so tisti, ki dajo pobudo, izberejo in povedo kaj jim je všeč. Presenetljivo je, da je raziskava pokazala, da starši ne zapravijo več denarja za nakup igrač kadar nakupujejo z otroki. Temu verjetno botruje tudi dejstvo, da imajo danes otroci že tako preveč igrač in se starši bolj zavestno odločijo kdaj in kakšno igračo kupiti. Poleg tega pa pomembno vlogo igra tudi cena, saj se staršem zdijo igrače predrage. Zelo pomembno vlogo pri nakupu igrač imata kakovost in varnost igrač. Starši se zavedajo in cenijo dobre igrače, vedno bolj pa so o tem tudi obveščeni.
Ključne besede: • otrok • starši • igrača • nakup • kupec • porabnik
Objavljeno: 18.11.2009; Ogledov: 2037; Prenosov: 258
.pdf Celotno besedilo (722,93 KB)

9.
PREOBLIKOVANJE KMETIJE GREGORČIČ V IZLETNIŠKO-TURISTIČNO KMETIJO
Jožko Gregorčič, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava predlog preoblikovanja obstoječe kmetije Gregorčič v izletniško - turistično kmetijo, saj vse nižje odkupne cene kmetijskih pridelkov ne dajejo več zadovoljivega prihodka na kmetiji. V diplomskem delu so zajeti vsi potrebni podatki, ki jih je treba vedeti pred začetkom odprtja turistične kmetije. Teoretično so prikazani vsi pogoji, ki jih je treba izpolniti, če se želimo ukvarjati s turistično dejavnostjo na podeželju, obenem pa se naloga dotakne tudi zakonskih določil za omenjeno dejavnost. V nadaljevanju smo raziskali obstoječe stanje omenjene kmetije in preučili vse možnosti, kaj lahko kmetija ponudi gostom na kmetiji ter bližnji okolici. Na podlagi dobljenih rezultatov ankete, analize trga, kupcev in konkurence smo pripravili načrt preoblikovanja, ki podrobneje zajema tako kulinarično ponudbo, turistične proizvode kot tudi rekreativno ponudbo. Dotaknili smo se tudi potrebnih finančnih sredstev s strani Evropske unije, ki jih kmetija potrebuje za zagon tako pomembnega projekta.
Ključne besede: • Kmetijstvo • Dopolnilna dejavnost • Turizem na podeželju • Izletniško - turistična kmetija
Objavljeno: 25.09.2009; Ogledov: 2202; Prenosov: 627
.pdf Celotno besedilo (1,48 MB)

10.
MOŽNOSTI RAZVOJA EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA V REPUBLIKI SLOVENIJI
Jožko Gregorčič, 2013, magistrsko delo

Opis: Varovanje okolja in posledična pridelava zdrave hrane bi moralo biti vodilo vsakega kmetovalca. Vendar predvideno varovanje in delo v sožitju z naravo je prešlo v izkoriščanje in bojevanje proti naravi v zameno za večji zaslužek. Pri tem smo vsi pozabili tako kmetovalci kot potrošniki, kakšno hrano jemo, če ne zdravo? Težko je danes doumeti vseh negativnih posledic, ki jih intenzivno kmetijstvo še vedno pušča za sabo. Kljub temu se v zadnjem desetletju, kot alternativa le-temu, uveljavlja ekološko kmetijstvo, katero delovanje je uglašeno z naravo, njen produkt pa je varna, okusnejša in predvsem zdrava hrana. Namen magistrske naloge je predstaviti trenutne razmere kmetijstva v Sloveniji, predvsem pa osvetliti področje delovanja ekološkega kmetovanja. V teoretičnem delu smo opravili analizo trenutnega stanja kmetijstva v Sloveniji, preučili stopnjo samooskrbe, kako je organizirano ter kakšne finančne podpore je deležen. V nadaljevanju smo preučili ekološko kmetijstvo z vsemi njenimi značilnostmi, zakonodajo ter s koraki pri preusmeritvi iz intenzivnega oz. konvencionalnega in integriranega v ekološko kmetijstvo. V sklopu prikaza in analize problema smo ugotovili, da povpraševanje presega ekološko ponudbo v Sloveniji, in da je potrebno pridelke in izdelke uvažati. Na podlagi tega smo pripravili model rešitve, kjer smo s kadrovskega, organizacijskega, tehničnega ter finančnega vidika podali rešitev, s katerimi bi se konvencionalni oz. intenzivni in integrirani kmetovalci hitreje in lažje odločili za ekološko kmetovanje. V zaključku smo potrdili hipotezo, iz katere je razvidno, da bi bilo možno potrebe na trgu ekoloških pridelkov in izdelkov ustrezno zapolniti s takojšnjo preusmeritvijo kmetovanja v ekološko kmetovanje.
Ključne besede: - kmetijstvo - ekološko kmetijstvo - varna hrana - preusmeritev
Objavljeno: 08.11.2013; Ogledov: 1282; Prenosov: 410
.pdf Celotno besedilo (804,22 KB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici