| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Zasnova jeklene hale 8 x 12 m
Eva Gašperšič, 2020, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: v projektni nalogi je s statičnim programom izvedena statična analiza, in dimenzioniranje jeklene hale, dimenzij 8 x 12 x 4 m. v nalogi so izračunani vplivi, ki delujejo na jekleno konstrukcijo, izvedena je statična analiza konstrukcije in na koncu še dimenzioniranje, posameznih elementov konstrukcije.Statični izračun hale je izveden s pomočjo programa FriloSystem.
Ključne besede: gradbeništvo, jeklena hala, zasnova, dimenzioniranje
Objavljeno: 16.09.2020; Ogledov: 118; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

2.
3.
Zlorabe spletnega bančništva
Alen Gašperšič, 2015, diplomsko delo

Opis: Tehnologija se iz dneva v dan bolj razvija, prav tako s tem inovacije na tržišču po vsem svetu. Inovacije in nenehen razvoj na področju tehnologije prinaša prav tako novosti v bančništvu. Vse več ljudi uporablja splet in uporabljajo spletno bančništvo. Ljudje iščejo načine kje in kako čim več prihraniti, kot jim to omogoča spletno bančništvo, kjer komunikacija lažje steče in z manjšimi stroški. Prav tako se ljudje ne zavedajo zlorab katere jih lahko doletijo če so nevešči o nevarnostih, katerih je dandanes vse več. V sami nalogi smo predstavili bančni sistem, spletno poslovanje. Največ pozornosti smo namenili spletnemu bančništvu ter zlorabam le-tega. V zaključku smo zapisali ugotovitve ter podali predloge, s katerimi lahko največ naredi vsak posameznik sam.
Ključne besede: Bančni sistem, spletno poslovanje, spletno bančništvo, zlorabe spletnega bančništva, statistični podatki
Objavljeno: 30.03.2016; Ogledov: 547; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (4,92 MB)

4.
Usposabljanje in izpopolnjevanje pripadnikov slovenske Specialne enote ter primerjava z avtrijsko Specialno enoto EKO Cobra
Živa Gašperšič, 2014, diplomsko delo

Opis: Tako po svetu kot tudi pri nas je vedno več kriminala in terorizma, zato so pri zagotavljanju varnosti v državah zelo pomemben člen specialne enote. Te morajo biti vedno bolje opremljene, predvsem pa ustrezno usposobljene za boj proti terorizmu. V prvem delu diplomske naloge smo proučevali slovensko Specialno enoto (SE), njen nastanek in razvojno obdobje, njene naloge, organiziranost in sistemsko umeščenost ter posebna znanja in veščine – specialnosti, in avstrijsko Specialno enoto EKO Cobra, pri kateri smo prav tako proučili vse njene splošne značilnosti in njen nastanek. Opredelili smo tudi druge temeljne pojme diplomske naloge, ki so Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ), Policija in Generalna policijska uprava (GPU). V drugem delu diplomske naloge smo proučevali usposabljanje in izpopolnjevanje za obe enoti. Podrobneje smo spoznali pogoje in selekcijski postopek ter celoten proces usposabljanja, ki se pri SE deli na uvodno, osnovno in specialistično usposabljanje. Ko smo primerjali obe specialni enoti, smo ugotovili, da sta si v nekaterih značilnostih zelo podobni. Skupna značilnost je, da se obe enoti ukvarjata s protiterorističnim delovanjem. Zelo podobni so pogoji za vstop v enoto, primerljivi pa so tudi selekcijski postopek, proces usposabljanja in proces izpopolnjevanja. Zelo podobna je tudi sistemska umeščenost, vendar pa je opazna razlika v teritorialni organiziranosti in velikosti enote.
Ključne besede: policija, specialne enote, usposabljanje, primerjave, Slovenija, Avstrija, diplomske naloge
Objavljeno: 27.01.2015; Ogledov: 1061; Prenosov: 418
.pdf Celotno besedilo (674,01 KB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici