| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Role of corporate security in healthcare institutions during the COVID-19 epidemic
Dejan Pavlović, 2023, izvirni znanstveni članek

Opis: Purpose: This study examines the vital role of corporate security in healthcare institutions during the epidemic and underscores its significance. It also presents the perspectives of healthcare employees on corporate security. The aim is to provide insights into the current state of corporate security in Slovenia and offer recommendations for enhancement. Design/Methods/Approach: Procedures employed encompass a descriptive approach and a synthesis of existing knowledge. We focused on corporate activity within organizations, particularly emphasizing effective corporate security. A review of domestic and foreign literature provided context, while a quantitative survey questionnaire gathered empirical data. The questionnaire included 18 closed questions on a 5-point Likert scale, along with socio-demographic data. Data analysis utilized IBM SPSS version 23.0. Findings: The main goal of corporate security is to ensure the safety of people in each organisation (in our case, healthcare institutions). Healthcare institutions, especially hospitals, are critical infrastructures are in constant operation; therefore, an institution must be protected 24 hours a day. According to health facility staff, on average security during the epidemic was adequate, and the organisation of security was well planned. Research Limitations/Implications: The results of the study provide a starting point for further research in the area of the topic addressed, while also serving to inform professionals and the general public about the topic. Originality/Value: The study a starting point for empirical studies that will address corporate security in relation to healthcare institutions.
Ključne besede: corporate security, COVID-19, sense of security, healthcare institutions, security risks
Objavljeno v DKUM: 15.01.2024; Ogledov: 154; Prenosov: 5
URL Povezava na datoteko
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Delo slovenske policije v času epidemije koronavirusa SARS-Cov-2 : magistrsko delo
Dejan Pavlović, 2020, magistrsko delo

Opis: Varnost je zelo pomembna dobrina, ki jo moramo varovati. Poznamo različne institucije, ki varujejo našo varnost, kot so policija, vojska in zasebno-varnostne službe. Do sedaj smo bili vajeni, da našo varnost ogrožajo storilci kaznivih dejanj, naravne nesreče in druge grožnje, ki so nam znane. Problem pa nastopi, ko se pojavi nova oblika grožnje, ki nam je bila do sedaj neznana. To se je zgodilo pozimi 2019 na Kitajskem v mestu Vuhan. Pojavil se je novi koronavirus z imenom SARS-CoV-2. Virus se zelo hitro širi kapljično ali z dotikom površin, na katerih se SARS-CoV-2 nahaja. Povzroči bolezen z imenom COVID-19. Simptomi te bolezni so zelo podobni gripi. Ti simptomi so visoka temperatura, kašelj, kihanje in v težjih oblikah tudi težje dihanje. Najbolj ogrožena je starejša populacija ljudi, ki imajo kronična obolenja. Novi koronavirus je našo varnost ogrozil v takšni meri, da je Vlada Republike Slovenije razglasila epidemijo. V magistrskem delu smo skušali opisati delo slovenske policije v času epidemije SARS-CoV-2. To smo storili tako, da smo izvedli anketo na Postaji letališke policije Brnik, Policijski postaji Kranjska Gora in na policijskih postajah za izravnalne ukrepe Kranj, Koper, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica in Murska Sobota. Na podlagi odgovorov smo ugotovili, da je bil za policiste v času epidemije največji izziv, da ostanejo zdravi in da okužbe ne prenesejo naprej na nekoga drugega. Kljub upoštevanju varnostnih ukrepov pri opravljanju svojega dela so se policisti počutili bolj ogroženo kot sicer. V sklopu magistrskega dela smo izvedli tudi anketo, prek katere smo preverjali zadovoljstvo Slovencev in Slovenk v času epidemije SARS-CoV-2. Ugotovitve ankete so pokazale, da je večina Slovencev in Slovenk zadovoljnih in da podpirajo policijo pri opravljanju svojega dela. Policisti so kljub novi in neznani grožnji opravljali svoje delo v času epidemije SARS-CoV-2 uspešno in učinkovito.
Ključne besede: magistrska dela, policijsko delo, epidemija, koronavirus, SARS-CoV-2
Objavljeno v DKUM: 29.11.2020; Ogledov: 1539; Prenosov: 398
.pdf Celotno besedilo (1,39 MB)

3.
Ocenjevanje uspešnosti in učinkovitosti organizacije varovanja javne prireditve - Blejski dnevi : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Varstvoslovje
Dejan Pavlović, 2017, diplomsko delo

Opis: Blejski dnevi so najbolj obiskana javna prireditev (v nadaljevanju prireditev) na Bledu. Ker je varnost zelo pomembna dobrina, smo se odločili, da bomo ocenili uspešnost in učinkovitost organizacije varovanja Blejskih dni. Uspešnost in učinkovitost organizacije varovanja Blejskih dni smo ocenili na podlagi več kriterijev. Prvi kriterij na podlagi katerega smo ocenjevali uspešnost in učinkovitost organizacije varovanja Blejskih dni, je analiza poročil o poteku varovanja Blejskih dni, analiza o načrtu varovanja Blejskih dni 2017 in analiza poročil o uporabi ukrepov varnostnika. Ugotovitve analiz so pokazale, da do sedaj na Blejskih dnevih še ni prišlo do kršitve reda oz. javnega reda in miru. Iz tega lahko sklepamo, da varnostniki in reditelji dobro opravljajo svoje delo, da je dogodek za udeležence varen ter da je sama organizacija Blejskih dni uspešna in učinkovita. Drugi kriterij so bili intervjuji, ki smo jih tekom pisanja diplomske naloge izpeljali. Intervjuvane osebe so bile: glavna vodja prireditve Blejskih dni Diana Šebat, predsednik društva Nevem mag. Boštjan Vogelnik in varnostni manager varnostne službe Stinger d.o.o. Mumin Mešković. Na podlagi intervjujev smo ugotovili, da je Turizem Bled zadovoljen z delom varnostnikov, da reditelji dobro sodelujejo z varnostniki, ter da si pri opravljanju svojih nalog med seboj pomagajo in da svoje delo dobro opravljajo. Na Blejskih dnevih do sedaj še ni prišlo do kršitve reda in miru. Na vprašanje ali menite, da je organizacija varovanja Blejskih dni uspešna in učinkovita, so vse tri osebe odgovorile z da. Tretji kriterij je bila analiza anket, ki smo jih razdelili udeležencem Blejskih dni 2017. Rezultati anket so pokazali, da so udeleženci Blejskih dni zadovoljni s samo organizacijo varovanja dogodka ter da se počutijo varno. Na podlagi zaključkov analiz vseh kriterijev smo ocenili, da je organizacija varovanja Blejskih dni uspešna in učinkovita ter da so posledično tudi Blejski dnevi varen dogodek za udeležence.
Ključne besede: javne prireditve, varnost, varovanje, organizacija, uspešnost, diplomske naloge
Objavljeno v DKUM: 02.11.2017; Ogledov: 1272; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici