SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ZUNANJE IN NOTRANJE RAZVOJE MOŽNOSTI V PODJETJU MIZARSTVO URAN, URAN JANEZ S.P.
Danijela Uran, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Uspešnost podjetja zajema v svojem pomenu dolgotrajen proces, ki podjetniku pomeni jasno sliko, pogosto pa tudi sanje, kaj bo z njegovim podjetjem v prihodnosti. Če želi podjetje preživeti, realizirati » jasno sliko« v prihodnosti in žeti uspeh, mora dobro poznati dejavnike uspeha v svojem podjetju, da se lahko pravočasno umakne pretečim nevarnostim in slabostim, da okrepi svoje prednosti in poišče nove priložnosti. V nasprotnem primeru podjetje ne more preživeti in želja po uspehu pogosto ostane le del sanj. V diplomskem seminarju smo obravnavali zunanje in notranje razvojne možnosti v podjetju Mizarstvo Uran, uran Janez s.p. V prvem delu naloge smo predstavili področje problema, cilje, teze, predpostavke, omejitve in predvidene metode raziskovanja diplomskega seminarja. V drugem delu smo pojasnili razliko v dvojici pojmov »razvoj podjetja« in »rast podjetja«. Spoznali smo tudi različne teoretične opredelitve posameznih avtorjev o zunanjih in notranjih vplivnih dejavnikih na razvoj podjetja. V nadaljevanju naloge smo podrobneje opisali podjetje Mizarstvo Uran, Uran Janez s.p., njegovo ustanovitev in dejavnost. Analizirali smo posebej zunanje dejavnike ter predvideli možnosti in nevarnosti za proučevano podjetje in posebej notranje dejavnike, kjer smo predvideli prednosti in slabosti proučevanega podjetja. Predstavili smo ugotovitve ter podali morebitne rešitve za nadaljnji razvoj podjetja.
Ključne besede: Ključne besede: Mizarstvo Uran, Uran Janez s.p. zunanji dejavniki, notranji dejavniki, razvojne možnosti, rast, razvoj.
Objavljeno: 05.01.2011; Ogledov: 1799; Prenosov: 173
.pdf Celotno besedilo (7,61 MB)

2.
ANALIZA DEJAVNIKOV, KI POVZROČAJO STRES PRI ZAPOSLENIH V PODJETJU ZIP CENTER D.O.O.
Danijela Uran, 2012, magistrsko delo

Opis: Stres označimo kot rezultat pozitivnega ali negativnega dogodka, ki ga sprožijo določeni stresorji, kar je lahko za posameznika bolj ali manj prijetno, odvisno od tega, na kakšen način, v kolikšni meri in kako močan vpliv imajo ti stresorji na posameznika. Vsi ljudje ne zaznavamo stresa na enak način. Kar je za nekoga stresno, še ne pomeni, da je tudi za drugega. V uvodnem razdelku smo predstavili področje problema, cilje, raziskovalne hipoteze, predpostavke, omejitve ter predvidene metode raziskovanja magistrskega dela. Magistrsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in raziskovalnega dela. V okviru teoretičnega dela smo se seznanili s teoretičnimi izhodišči proučevanega problema. Sprva smo opredelili pojem stresa, v sklopu katerega smo opisali pomen stresa v življenju posameznika in na delovnem mestu, vrste stresa ter temeljni model stresa. Nadaljevali smo z opisom dejavnikov stresa oziroma stresorjev. Le-te smo teoretično obravnavali na individualni ravni, na ravni organizacije ter na ravni okolja. Opisali smo povezavo med stresorji na različnih ravneh in stopnjo stresa. Za vsako že omenjeno raven smo opredelili posamezne posledice, ki jih povzročajo dejavniki stresa. V raziskovalnem delu smo si za analizo dejavnikov, ki povzročajo stres pri zaposlenih, izbrali podjetje ZIP center, d.o.o.. Proučevano podjetje smo podrobneje predstavili, opisali smo njegovo dejavnost ter organizacijsko in izobrazbeno strukturo. Statistično smo obdelali in analizirali podatke, ki smo jih predhodno pridobili s pomočjo določenega raziskovalnega instrumenta. Te smo analizirali posebej za celotni vzorec ter posebej za vsako programsko dejavnost proučevanega podjetja (mizarstvo, tiskarstvo, rokodelnica, čiščenje-urejanje, zaposlitvena rehabilitacija, uprava). V okviru analize smo tudi verificirali predhodno zastavljene hipoteze. V sklepu raziskovalnega dela pa smo podali posamezne ugotovitve ter morebitne predloge rešitev.
Ključne besede: stres, vrste stresa, temeljni model stresa, dejavniki stresa, stopnja stresa, posledice stresa, ZIP center, d.o.o.
Objavljeno: 25.01.2013; Ogledov: 1171; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (4,08 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici