| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 34
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
GOVORNO KRMILJENJE ROLET IN PLATNA PREKO POVEZAVE WLAN V INTELIGENTNEM OKOLJU
Bojan Dukarić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi obravnavamo izvedbo sistema za govorno krmiljenje rolet in platna, kjer poteka komunikacija preko povezave WLAN med računalnikom (ali samostojnim sistemom) na eni strani in WiPort-om povezanim z mikrokrmilnikom ter ostalo elektroniko na drugi strani. Na računalniku smo uporabili razpoznavalnik govora za neodvisnega govorca ter aplikacijo napisano v programskem jeziku JAVA s pomočjo programskega okolja NetBeans. Ta aplikacija omogoča pošiljanje podatkov preko brezžične povezave — WLAN, bodisi s pritiski na gumbe ali govorno komunikacijo.
Ključne besede: govorno krmiljene aplikacije, avtomatsko razpoznavanje govora, brezžične komunikacije
Objavljeno: 21.06.2010; Ogledov: 2283; Prenosov: 233 
(2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (2,69 MB)

3.
GOVORNO KRMILJEN DVD PREDVAJALNIK PHILIPS DVP 5960
Marko Radović, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali izvedbo govorno krmiljenega DVD-predvajalnika PHILIPS DVP 5960. Namen govorno krmiljenega DVD-predvajalnika PHILIPS DVP 5960 je, da uporabnik z uporabo govora komunicira z DVD-predvajalnikom. S tem smo omogočili uporabniku prijetnejšo komunikacijo, saj ne potrebuje daljinskega upravljalca. V diplomskem delu smo opisali strojno in programsko opremo, ki je sestavni del govorno krmiljenega DVD-predvajalnika PHILIPS DVP 5960.
Ključne besede: govorno krmiljene aplikacije, avtomatsko razpoznavanje govora, brezžične komunikacije
Objavljeno: 15.07.2010; Ogledov: 1859; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (4,57 MB)

4.
NAČRTOVANJE SNEMALNEGA STUDIA IN NJEGOVA AKUSTIKA
Aleš Rola, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi obravnavamo akustiko snemalne sobe oz. studia. Za kvalitetno snemanje glasbe ali govora mora imeti prostor ustrezno obliko in volumen, da lahko posnamemo kvaliteten zvok. Upoštevati moramo vse značilnosti in lastnosti zvoka kot valovanja in obdelati ter pripraviti prostor tako, da optimiziramo akustične parametre studia. Hrup je eden izmed najbolj motečih faktorjev, zato ga je potrebno zmanjšati na minimum. Na akustične parametre vplivajo še velikost, oblika in akustične lastnosti notranjih materialov in predmetov. Naloga nam je lahko v pomoč že pri načrtovanju, v začetni fazi izgradnje prostora, lahko pa tudi pri sami opremi in notranji dodelavi prostora za snemanje.
Ključne besede: zvok, akustika, snemalni studio, poodmevanje, absorbcija
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 8373; Prenosov: 413
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

5.
ELEKTRONSKA OGLASNA DESKA Z INTERAKTIVNIM SPREMINJANJEM PREDVAJANE VSEBINE
Matic Turnšek, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava sistem elektronskega oglaševanja informacij z interaktivnim spreminjanjem predvajane vsebine. Za razvoj sistema smo uporabili medijski strežnik, multimedijski predvajalnik, zaslon ter razvili aplikacije za upravljanje predvajane vsebine. Aplikacije smo razvili v programskem jeziku Java s pomočjo programa NetBeans. Razviti sistem uporabniku omogoča neposredno upravljanje z datotekami, ki se predvajajo na zaslonu, tudi med časom predvajanja. Sistem tudi omogoča samodejno spreminjanje predvajane vsebine z v naprej določenim časovnim obdobjem.
Ključne besede: elektronsko oglaševanje informacij, Java aplikacija, spletna aplikacija
Objavljeno: 26.08.2011; Ogledov: 1989; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

6.
SPLETNI VMESNIK ŠTUDENTSKEGA KLUBA NAMENJEN VČLANJEVANJU IN UREJANJU UGODNOSTI
Aljaž Kolar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomi bomo predstavili tehnologije in orodja, s katerimi smo implementirali spletni vmesnik študentskega kluba namenjen včlanjevanju in urejanju ugodnosti ter njihovo namestitev v operacijski sistem Windows XP. Predstavili bomo spletni vmesnik, ki uporabniku omogoča vpis v študentski klub s spletno pristopno izjavo ter vpogled nad rabo članskih ugodnosti z mobilno spletno stranjo. Implementirali smo administratorsko okolje, ki omogoča urejanje članov in članskih ugodnosti, izpis agregiranega seznama, elektronskih naslovov prijavljenih za prejemanje obvestil in telefonskih številk prijavljenih za prejemanje SMS obvestil. Cilj diplomske naloge je implementacija spletne strani, ki olajša delovanje kluba na področju včlanjevanja in urejanja članskih ugodnosti.
Ključne besede: spletni vmesnik, PHP, MySQL, mobilna spletna stran
Objavljeno: 05.12.2011; Ogledov: 1510; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

7.
TVORJENJE VIDEO VSEBINE ZA PREDVAJANJE NA ELEKTRONSKI OGLASNI DESKI
Nejc Kuhelnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj aplikacije, ki omogoča tvorjenje video vsebine iz podatkov, slik in kratkih video datotek. Video vsebino je mogoče predvajati na sistemu elektronske oglasne deske. Aplikacijo smo razvili s pomočjo programskega jezika Java in orodja NetBeans. Aplikacija omogoča povezavo s strežnikom in MySQL bazo, v kateri so shranjeni vsi podatki uporabnikov. Dostop do podatkov in spreminjanje video vsebine je mogoče preko aplikacije ali spletne strani. V diplomskem delu smo se dotaknili inteligentnih okolij in uporabe elektronskih oglasnih desk v inteligentnem okolju. Predstavili smo tudi video, najpogostejše digitalne video formate ter predvajanje in zgradbo video datotek.
Ključne besede: Tvorjenje video vsebin, elektronsko oglaševanje informacij, Java aplikacija, spletna aplikacija.
Objavljeno: 17.02.2012; Ogledov: 1595; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (5,37 MB)

8.
LTE - EVOLUCIJA NA DALJŠI ROK
Matej Benkovič, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje osnovni princip delovanja LTE mobilne tehnologije. Uvodni del vsebuje kratko predstavitev razvoja mobilnih komunikacij do prihoda LTE tehnologije. Predstavitev LTE tehnologije je podana s prvotnimi zahtevami, ki so bile vodilo v njenem razvoju. Opisu fizičnega vmesnika sledi predstavitev arhitekture omrežja ter opis zemeljskega dostopovnega omrežja E-UTRAN in jedrnega omrežja, na kar sledi predstavitev možnosti zagotavljanja govornih storitev v LTE tehnologiji. Podane so tudi zahteve za četrto generacijo mobilnih omrežij imenovanih IMT-Advanced in osnovne rešitve, ki jih ponuja LTE-Advanced za dosego teh zahtev. Na koncu podamo možnosti uvedbe LTE tehnologije v Sloveniji z opisom lastnosti frekvenčnih pasov, ki so se nam zdeli najprimernejši za uvedbo LTE tehnologije v Sloveniji.
Ključne besede: mobilna telefonija, LTE, LTE-Advanced, OFDMA, E-UTRAN, MIMO.
Objavljeno: 10.08.2012; Ogledov: 1724; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

9.
The influence of lombard effect on speech recognition
Damjan Vlaj, Zdravko Kačič, 2011, samostojni znanstveni sestavek ali poglavje v monografski publikaciji

Ključne besede: speech recognition, Lombard speech database, speech material
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1248; Prenosov: 48
URL Povezava na celotno besedilo

10.
PROSTORSKO UMEŠČANJE BAZNIH POSTAJ SISTEMOV MOBILNE TELEFONIJE
Klemen Javšovec, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podan pregled tehnologij, ki jih uporabljajo moderni mobilni sistemi. Opisali smo posamezne standarde, predstavili tehnologije iz tehničnega vidika in podali statistični pregled razmer v Sloveniji. Opravili smo meritev pokritosti bazne postaje in predstavili rezultate meritev ter možne rešitve. Drugo meritev je predstavljal test fizičnega nivoja bazne postaje. Simulirali smo napake na antenskih valovodih in jih z merilnim instrumentom ustrezno zaznali. Na realnem sistemu bazne postaje smo izvedli meritev antenskih valovodov in ustrezno dokumentirali ter analizirali rezultate.
Ključne besede: mobilna telefonija, GSM, UMTS, bazne postaje
Objavljeno: 10.06.2013; Ogledov: 1266; Prenosov: 242
.pdf Celotno besedilo (3,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici