| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UPRAVLJANJE ČLOVEŠKIH VIROV S POMOČJO MICROSOFT DYNAMICS NAV
Claudia Pečnik, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Pravzaprav so ljudje tisti, ki delajo z drugimi ljudmi in skušajo z njimi doseči postavljene cilje. Gre za sodelovanje, usklajevanje in medsebojno razumevanje. Ni potrebno posebej poudarjati, da so ljudje največje bogastvo organizacije. Vsak problem je multidimenzionalen, zato le več oseb ali organizacij lahko odkrije večino njegovih dimenzij in tako predlaga ustrezno rešitev. Z svojim znanjem, spretnostmi in sposobnostmi lahko ljudje omogočijo, da si organizacija pridobi konkurenčno prednost na tržišču. Splet različnih aktivnosti, ki ga izvaja management človeških virov ni samo odvisen od procesov, ki jih izvaja, temveč tudi od načina izvajanja teh procesov. Učinkovito upravljanje človeških virov poveča kakovost, storilnost in učinkovitost kadrovske dejavnosti. Pravočasne in kakovostne informacije pa pripomorejo k boljšemu in pravilnemu odločanju pri sprejemanju kratkoročnih ali dolgoročnih kadrovskih odločitev. Avtomatizacija določenih kadrovskih opravil uspešno zmanjšuje številne napake pri izvajanju kadrovskih postopkov. Ena od značilnosti informacijskih tehnologij je njihovo nenehno izboljševanje. Zaradi tovrstnih sprememb se morajo zaposleni tudi stalno izobraževati.
Ključne besede: Celovite informacijske rešitve, Management človeških virov, Microsoft Dynamics NAV, Kadrovska evidenca, Vertikalne rešitve HR.
Objavljeno: 26.01.2011; Ogledov: 1608; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (3,37 MB)

2.
DRUŽBENA ODGOVORNOST POSLOVANJA PODJETIJ
Claudia Pečnik, 2014, magistrsko delo

Opis: Podjetja pri svojem poslovanju ne upoštevajo le ekonomski vidik poslovanja, temveč tudi okoljski in socialni vidik poslovanja. Taka podjetja proizvajajo varne in okolju prijazne izdelke, z sodobno tehnologijo, postopki in materiali želijo zmanjšati negativen vpliv proizvodnje na okolje, se aktivno vključujejo v lokalno skupnost z podporo raznim organizacijam, društvom in tako prispevajo pomemben del k razvoju okolja v katerem delujejo. Družbena odgovornost podjetja tako postaja vse bolj aktualna, sploh v zaostrenih pogojih poslovanja, ki jih je prinesla zadnja gospodarska kriza, po letu 2008. V času ekonomske negotovosti je veliko podjetij prisiljenih svoje stroške poslovanja na različne načine znižati na minimum, tudi sredstva namenjena za družbeno odgovornost. Nekatera podjetja namesto, da bi se razvijala in izpopolnjevala na tem področju, nazadujejo. Vprašamo se lahko ali se vračamo nazaj v čase, ko je bil dobiček edino merilo uspešnosti? V nalogi smo želeli izpostaviti pomembnost družbeno odgovornega poslovanja in opredeliti vpliv družbene odgovornosti na delovanje podjetij. Zanimalo nas je tudi kakšno je sedanje stanje družbeno odgovornega poslovanja v Sloveniji. Rezultati naše ankete so pokazali, da presoja družbene odgovornosti ni odvisna od velikosti posameznega podjetja, saj so družbeno odgovorna tako velika, kot tudi srednje velika in mala podjetja. Kljub gospodarski krizi in močnemu vplivu le-te, podjetja namenjajo velik del sredstev za družbeno odgovornost, čeprav so sredstva za družbeno odgovornost tudi v nekaterih podjetjih zmanjšali s prihodom krize. Ugotavljamo, da je le načrtovan pristop k družbeni odgovornosti, lahko dolgoročno tudi poslovno koristen in učinkovit.
Ključne besede: družbena odgovornost podjetja, gospodarska kriza, odgovornost
Objavljeno: 06.10.2014; Ogledov: 1061; Prenosov: 629
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici