| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 104
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Priložnosti kombiniranega transporta v Sloveniji : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Tomaž Lesjak, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: kombinirani transport, oprtni transport, železniško omrežje, transportna infrastruktura, transportna suprastruktura
Objavljeno: 14.11.2008; Ogledov: 2467; Prenosov: 508 
(1 glas)
Celotno besedilo (4,70 KB)

3.
Prenova procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Domen Fras, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na izvajanje procesa komisioniranja v skladišču nevarnega blaga. Za lažje razumevanje vsebine diplomskega dela smo razložili pomen komisioniranja ter povzeli teoretične osnove s področja skladiščenja nevarnega blaga. Predstavili smo katero zakonodajo ter varnostne ukrepe mora podjetje izpolnjevati, da se lahko ukvarja z dejavnostjo skladiščenja nevarnega blaga. Podrobno smo razčlenili obstoječe stanje v skladišču nevarnega blaga z namenom preučitve operacij, ki se izvajajo znotraj procesa komisioniranja. Problematika, ki se pojavlja v izvajanju procesa komisioniranja, predstavljena v kritični analizi diplomskega dela, se odraža v neracionalni porabi delovnega časa. Z namenom uspešne odprave problema znotraj procesa komisioniranja smo poiskali vzroke za nastanek omenjenega problema. Nadaljevanje diplomskega dela smo namenili predstavitvi potencialnih rešitev s katerimi bi izboljšali proces komisioniranja. Prišli smo do ugotovitev, da je za odpravo problema potrebno realizirati rešitve s področja reorganizacije skladišča, skladiščne in informacijske tehnologije ter s področja manipulativnih delovnih sredstev. V sklepnem poglavju smo povzeli ugotovitve ter predstavili koliko bi podjetje prihranilo v primeru realizacije predlaganih rešitev.
Ključne besede: komisioniranje, nevarno blago, skladiščenje, manipulativna delovna sredstva, skladiščna tehnologija
Objavljeno: 27.08.2009; Ogledov: 2403; Prenosov: 373
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

4.
Uvajanje ERP programa SAP na področju premikov in transporta v Slovenski vojski : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Ivan Arh, 2009, diplomsko delo

Opis: Na področju premikov in transporta v Slovenski vojski se večina zadev vodi po normativnih aktih, ki opredeljujejo ročni način vodenja. Z odločitvijo, da se v Slovensko vojsko uvede celovita logistična rešitev za upravljanje virov, program SAP, se je pristopilo k informatizaciji procesov na področju premikov in transporta. V diplomskem delu smo opisali proces zagotovitve potnega naloga za službeno vozilo, in sicer stanje danes, predstavili smo kritično analizo, kakšne težave povzroča ročni proces, predstavili smo predlog procesa v SAP-u in prikazali realno rešitev zagotovitve potnega naloga v SAP-u.
Ključne besede: slovenska vojska, premiki, transport, potni nalog, SAP
Objavljeno: 27.08.2009; Ogledov: 2268; Prenosov: 206
.pdf Celotno besedilo (920,25 KB)

5.
Logistična tehnologija v segmentu prevoza posebnih vrst blaga v podjetju Adria Airways, d. d. : diplomsko delo
Doris Ðelagić, 2010, diplomsko delo

Opis: Hitrost je vrednota, ki je zaželena in pogosto nujna prav na vsaki točki poslovnega procesa ter vsakdanjega življenja, zato je temu primerno prilagojen tudi transport posebnih vrst blaga, ki z uporabo letalskega prevoza omogoča kar najhitrejšo izvedbo storitve. Prikazati želimo, kako mora biti podjetje logistično organizirano, da zadovolji potrebe strank po najhitrejšem možnem prenosu blaga v širni svet. Sinonim za to zvrst dejavnosti je podjetje Adria Airways, katerega organiziranost logističnega sistema in logistična tehnologija prevoza blaga bosta podrobneje predstavljena v diplomski nalogi. Problem, ki smo ga izpostavili v diplomski nalogi, je pomanjkanje prostora za natovarjanje blaga oz. tovora v letalo in pa celoten sistem prevoza nekaterih posebnih vrst blaga. Za dani problem smo na koncu diplomskega dela podali tudi rešitev, ki smo jo pridobili s pomočjo preučevanja in analize, literature in empiričnih podatkov.
Ključne besede: transport, posebne vrste blaga, Adria Airways, logistični sistem, odprema
Objavljeno: 30.11.2010; Ogledov: 2140; Prenosov: 219
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

6.
PRIKAZ UČINKA ZAMENJAVE TEHNOLOGIJE IDENTIFIKACIJE NA PROCESU PREVZEMA
Aljaž Ačko, 2011, diplomsko delo

Opis: Vsi stremimo k varnejšim, hitrejšim, zanesljivejšim ter vse bolj avtomatiziranim delovnim procesom. To pa so lastnosti, ki jih med drugimi možnostmi omogoča postopno in skrbno premišljeno vpeljevanje RFID tehnologije. Med praktičnim usposabljanjem, ki sem ga opravljal v distribucijskem centru Mercator na Ptuju, sem podrobneje spoznal delo na prevzemu, skladiščenju, komisioniranju, kontroli, kompaktiranju blaga živil, neživil in hlajenega blaga ter odpremi blaga. Seznanil sem se tudi z visokimi stroški prevzemnih procesov in uporabljano informacijsko tehnologijo. Na osnovi temeljito predstavljenega obstoječega stanja uporabljanih virov (infrastrukturni, suprastrukturni, kadri, dokumentacija, informacijska podpora) in procesa prevzema smo se v diplomski nalogi osredotočili na iskanje priložnosti za izboljšave in posledično znižanje stroškov. V ta namen smo definirali in analizirali vzroke predvidoma visokih stroškov. Podatki so bili zbrani v distribucijskem centru Mercator d.d.. Za potrebe naloge smo predstavili vse ključne komponente RFID tehnologije. Gre za zelo prodorno tehnologijo, ki temelji na uporabi radio frekvenčnih valov, in lahko predstavlja učinkovit nadomestek črtni kodi. Ta način identifikacije omogoča možnost simultanega zbiranja več informacij hkrati, tudi skozi raznovrstne fizične ovire. Uporablja se za identifikacijo ljudi, živali, objektov oz. stvari.
Ključne besede: RFID tehnologija, črtne kode, distribucijski center
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1175; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (15,96 MB)

7.
DOLOČITEV UČINKOV SPREMEMBE LOKACIJE PODJETJA SIMBIO
Borut Ravnak, 2011, diplomsko delo

Opis: Prispevanje k zaščiti in ohranjanju narave ima izredno velik pomen. Za čim manj prizadeto stanje v naravi je potrebno skrbno načrtovanje odgovornega ravnanja z odpadki. Odpadkov se ni mogoče znebiti, saj se pojavljajo iz dneva v dan. Vsi odpadki niso škodljivi in neuporabni, ampak so lahko tudi koristni. Nekatere vrste odpadkov se da reciklirati in vrniti nazaj v uporabo. Naloga komunalnih in drugih podjetji, ki ravnajo z odpadki, je torej pravilno zbiranje, razvrščanje in odvažanje. Diplomsko delo bo temeljilo na analizi podjetja Simbio d. o. o., ki se ukvarja z različnimi dejavnostmi, ki prispevajo k čistejšemu okolju. V uvodnem delu smo predstavili problem časovno neučinkovitega transporta odpadkov in na kratko predstavili možno rešitev. Opisali smo podjetje, njegove dejavnosti in uporabljene metode dela za izdelavo naloge. V teoretičnem delu smo razložili osnovne pojme, ki se navezujejo na problem. V praktičnem delu smo natančno opisali problem, predstavili možne rešitve in poiskali najprimernejšo.
Ključne besede: transport, zabojniki, odpadki
Objavljeno: 23.10.2011; Ogledov: 1142; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (2,76 MB)

8.
PRENOVA PROIZVODNEGA PROCESA V OBRATU VALJARNA V PODJETJU ŠTORE STEEL D.O.O.
Klemen Slapšak, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problematiko obrata valjarne v podjetju Štore Steel d.o.o.. Osredotočili smo se na sledenje blaga, skladiščenje, prenovo infrastrukture in povezavo obrata valjarna z obratom hladne predelave. Vsi zaznani problemi so sestavni deli kompleksnega problema, v našem primeru slabe izrabe časa. Pri iskanju rešitev nismo iskali najnovejših tehnologij in postopkov, ampak smo podali praktične rešitve, ki bi podjetju povečale uspešnost. Uvedba RFID tehnologije omogoča nadzor in sledenje polizdelov in izdelkov, ki so skladiščeni po urejenem skladiščnem sistemu. S prenovo infrastrukture je pridobljen prostor, ki je potreben za skladiščenje polizdelkov in izdelkov več različnih dimenzij. Povezava med obratoma prinaša hitrejše oskrbovanje med njima in ureditev materialni tokov v obratu hladne predelave. Realizacija predlaganih rešitev podjetju prinaša dodano vrednost na področju konkurence in notranje organizacije.
Ključne besede: RFID tehnologija, skladiščenje, Štore Steel
Objavljeno: 27.10.2011; Ogledov: 1915; Prenosov: 230
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

9.
Logistična analiza notranje logistike proizvodnega podjetja
Gojko Kovačević, 2012, diplomsko delo

Opis: V pričujočem delu smo analizirali skladiščni prostor preučevanega podjetja, v katerem potekajo procesi nakladanja, razkladanja in prenosa blaga od proizvodnje do skladišča. Pri preučevanju smo se osredotočili na skladiščenje transportno skladiščnih enot različnih dimenzij, transportne poti viličarja in manipuliranje z blagom. Pri vsem tem smo upoštevali skladišče, ki je omejeno z prostorom, kar predstavlja osrednji problem. Obstoječe skladišče je neurejeno in neučinkovito, zato ga je potrebno preurediti v učinkovitejšega. Ugotovili smo, da neučinkovitost skladiščnega prostora in neurejenosti transportnih poti povzroča nekoristen čas pri izvajanju procesov. Predlagane so bile rešitve prestrukturiranja skladišča z uvedbo regalnega skladiščenja surovin, talnega skladiščenja končnih izdelkov po conah A, B in C (coniranje) in optimizacijo transportnih poti z namenom znižanja oz. izničenja nekoristnega časa pri procesih. Pri vsem tem smo si pa pomagali z metodo združevanja izdelkov v družine (angl. Family Grouping) in metodo razvrščanja v skupine (angl. Cluster Analysis).
Ključne besede: skladiščni prostor, proces, coniranje, talno skladiščenje, gruča, združevanje družin izdelkov.
Objavljeno: 06.05.2012; Ogledov: 1827; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (9,19 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici