| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 58
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
UGLAŠEVANJE ŠAHOVSKE OCENITVENE FUNKCIJE S POMOČJO ALGORITMA DIFERENCIALNE EVOLUCIJE
Borko Bošković, 2010, doktorska disertacija

Opis: V delu predstavljamo algoritem za uglaševanje šahovske cenitvene funkcije, ki temelji na algoritmu diferencialne evolucije (DE). Ocenjevanje posameznikov v procesu uglaševanja vsebuje šum. Zato smo algoritmu DE dodali mehanizem nasprotij, ki izboljšuje učinkovitost algoritma DE. V algoritem uglaševanja smo dodali še nov zgodovinski mehanizem, ki zmanjšuje šum pri ocenjevanju potencialno dobrih posameznikov. Ti posamezniki igrajo več iger z različnimi nasprotniki. Zgodovinski mehanizem uporablja dodatno populacijo, ki vsebuje potencialno dobre posameznike glede na zgodovino evolucijskega procesa. Ti posamezniki se s pomočjo zgodovinskega mehanizma vračajo v proces uglaševanja, čeprav so izumrli v določeni prejšnji generaciji. Tako načrtovan algoritem uglaševanja zmanjšuje šum pri ocenjevanju posameznikov, zmanjšuje možnost prekomernega učenja in posledično omogoča učinkovit proces uglaševanja.
Ključne besede: Uglaševanje šahovske ocenitvene funkcije, diferencialna evolucija, zgodovinski mehanizem, mehanizem nasprotij
Objavljeno: 26.05.2010; Ogledov: 2728; Prenosov: 297
.pdf Celotno besedilo (1,99 MB)

4.
PROGRAM ZA IGRANJE POKRA NO LIMIT TEXAS HOLD`EM
Gregor Vohl, 2011, diplomsko delo

Opis: Texas hold'em je zvrst poker igre, ki je navdušila veliko ljudi v začetku 21. stoletja. Gre za zelo popularno igro z 52 kartami. Od klasične poker igre, kjer dobi posamezen igralec pet zaprtih kart (karte, ki jih vidi le posamezen igralec), se razlikuje v tem, da dobi posamezen igralec samo dve zaprti karti. Zaprtim kartam sledi pet skupnih odprtih kart (karte, ki jih vidijo vsi igralci), s pomočjo katerih se tvori zmagovalna kombinacija. Pri tej zvrsti je veliko več možnih poti do končnih kombinacij kot pri klasičnem pokru, zato je igra toliko bolj zanimiva. Namen diplomskega dela je izdelati program za igranje igre poker texas hold'em za dva igralca. Program vsebuje grafični vmesnik in umetno inteligenco (poker bot). Umetna inteligenca vsebuje algoritem, ki smo ga razdelili na dva dela. Prvi del je igra z zaprtimi kartami in ena faza stavljanja. Drugi del je kombinacija zaprtih in skupnih kart, kjer so tri faze stavljanja. Algoritem v prvem delu uporablja pravila za igranje z zaprtimi kartami. V drugem delu, v igri s skupnimi kartami, pa algoritem igra po načelu situacijske igre in izkušenj avtorja. Pri tem se na nobenem mestu ne uporabljajo matematični elementi, kot je verjetnost. Poker bota smo testirali s tremi različnimi nasprotniki. Nasprotniki so bili človek in dva poker bot programa. V dvobojih proti programoma je naš poker bot dosegel dobre rezultate.
Ključne besede: poker, texas hold'em, poker bot, poker dvoboj, igra z nepopolnimi informacijami, računalniška igra, stava
Objavljeno: 08.04.2011; Ogledov: 2287; Prenosov: 257
.pdf Celotno besedilo (6,93 MB)

5.
IZGRADNJA SPLETNE STRANI Z ASP.NET OGRODJEM
Konrad Pogačar, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili izgradnjo spletne strani z ogrodjem ASP.NET. Stran je namenjena predstavitvi podjetja širši javnosti. Dodatno smo izdelali sistem "Skladišča", kateri je namenjen podjetjem, ki se ukvarjajo z industrijsko avtomatizacijo proizvodnih procesov.
Ključne besede: ASP, NET, ogrodje, spletna stran, internet
Objavljeno: 21.07.2011; Ogledov: 2689; Prenosov: 379
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

6.
OGRODJE ZA IZDELAVO SPLETNIH STRANI V PHP
Dal Rupnik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo analizirali obstoječa ogrodja v skriptnem jeziku PHP. Raziskali smo področje varnosti in optimizacije programske kode ter preučili obstoječe rešitve. Rezultat diplomskega dela je popolnoma delujoče ogrodje in podporna spletna stran, ki je sestavljena s pomočjo ogrodja. V rešitvi smo upoštevali rezultate analize, raziskav in splošne smernice dobrega programiranja.
Ključne besede: ogrodje v PHP, arhitektura MVC, knjiţnica, dostopna točka, nadzornik, nalagalnik
Objavljeno: 27.09.2011; Ogledov: 1835; Prenosov: 205
.pdf Celotno besedilo (2,32 MB)

7.
Drevo
Aleš Zamuda, Damjan Strnad, Janez Brest, Borko Bošković, 2007, programska oprema

Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 710; Prenosov: 21
URL Povezava na celotno besedilo

8.
Šahovski program BBChess 1.1
Borko Bošković, Janez Brest, Aleš Zamuda, 2007, programska oprema

Ključne besede: programska oprema, šahovski program
Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 848; Prenosov: 22
URL Povezava na celotno besedilo

9.
Performance comparison of self-adaptive and adaptive differential evolution algorithms
Janez Brest, Borko Bošković, Sašo Greiner, Viljem Žumer, Mirjam Sepesy Maučec, 2007, izvirni znanstveni članek

Opis: Differential evolution (DE) has been shown to be a simple, yet powerful, evolutionary algorithm for global optimization. for many real problems. Adaptation, especially self-adaptation, has been found to be highly beneficial for adjusting control parameters, especially when done without any user interaction. This paper presents differential evolution algorithms, whichuse different adaptive or self-adaptive mechanisms applied to the control parameters. Detailed performance comparisons of these algorithms on the benchmark functions are outlined.
Ključne besede: differential evolution, control parameter, fitness function, optimization, self-adaption
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1401; Prenosov: 63
URL Povezava na celotno besedilo

10.
KOORDINIRAN PRENOS GPS PODATKOV MOBILNE NAPRAVE DO STREŽNIKA
Miha Ravber, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje razvoj Android aplikacije in strežnika ter vso uporabljeno tehnologijo. Predstavljen je koordiniran prenos GPS (ang. Global Positioning System) podatkov iz mobilne naprave do strežnika. Aplikacija pridobi GPS podatke naprave in jih pošlje strežniku, ki te podatke prejema. Strežnik bo tudi krmilil hitrost pošiljanja GPS podatkov s telefona na strežnik. Implementiran sistem tako omogoča uporabo GPS podatkov v različne namene.
Ključne besede: operacijski sistem Android, mobilna aplikacija, prenos podatkov GPS, model odjemalec-strežnik.
Objavljeno: 15.11.2012; Ogledov: 1354; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici