| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 187
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Marketing – Temeljni koncepti in njihova uporaba v digitalnem okolju
Matjaž Iršič, Domen Malc, Borut Milfelner, Aleksandra Selinšek, 2021

Opis: Praktikum je namenjen študentom prvega letnika dodiplomskega študija na Ekonomsko-poslovni fakulteti za delo pri vajah predmeta Osnove marketinga in se uporablja kot dopolnilo k drugi izdaji monografije Marketing – Temeljni koncepti in njihova uporaba v digitalnem okolju. Praktikum zajema 10 poglavij in zajema naslednja osnovna področja marketinga: opredelitev marketinga, marketinško okolje, temeljni marketinški koncepti, spoznavanje odjemalcev, raziskave za potrebe marketinga, načrtovanje strategij marketinga, izdelek, cena, marketinške poti in marketinško komuniciranje. Vsako poglavje sledi enaki strukturi: študijski primer, vprašanja iz primera, vprašanja za utrjevanje in vaje za utrjevanje, ki so namenjene poglobljenemu razmisleku o obravnavni temi.
Ključne besede: osnove marketinga, temeljni koncepti, marketinški splet, digitalno okolje, marketinške strategije
Objavljeno: 22.03.2021; Ogledov: 129; Prenosov: 31
URL Povezava na datoteko

2.
Cluster analysis as a tool of guests segmentation by the degree of their demand
Damijan Mumel, Boris Snoj, 2002, izvirni znanstveni članek

Opis: Authors demonstrate the use of cluster analysis in findin out (ascertaining) the homogenity/heterogenity of guests as to the degree of their demand. The degree of guests' demand is defined according to the importance of perceived service quality components measured by SERVQUAL, which was adopted and adapted, according to the specifics of health spa industry in Slovenia. Goals of the article are: (a) the identification of the profile of importance of general health spa service quality components, and (b) the identification of groups of guests (segments) according to the degree of their demand in the research in 1991 compared with 1999. Cluster analysis serves as useful tool for guest segmentation since it reveals the existence of important differences in the structure of guests in the year 1991 compared with the year 1999. The results serve as a useful database for management in health spas.
Ključne besede: catering, hotel management, analysis, segmentation, services, quality
Objavljeno: 04.07.2017; Ogledov: 374; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (1,12 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Can a company raise business success by using certain marketing communication activities?
Damijan Mumel, Nina Hočevar, Boris Snoj, 2007, kratki znanstveni prispevek

Opis: Companies use different marketing communication activities in order to communicate with their environment. Their decisions to use a specific activity are often the result of past experiences, habits or certain influences. Measurements related to the efficiency of their communication method, as well as the analysis concerning the effect of using a specific kind of marketing communication activity on different business success determinants are usually neglected. In this article, authors provide an analysis of a correlation between the use of a specific marketing communication activity and 13 different business success variables. Based on the research, it could be concluded that the net business result for the accounting period can be influenced by using printed advertisements in newspapers, radio commercials, press conferences, newsletters and sponsorship. Net return on assets showed a positive correlation with printed advertisements in newspapers and press conferences. Printed advertisements in newspapers and radio commercials have proved to influence net sales and, last but not least, authors discovered that the return on equity can be influenced by organizing press conferences and, by using leaflets, companies can expect to raise the net sales growth index.
Ključne besede: marketing, marketing communication, communication, performance, business performance, company, business
Objavljeno: 04.07.2017; Ogledov: 511; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (644,71 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Analiza vizualnega merchandisinga v podjetju Sony
Jernej Krajnc, 2017, magistrsko delo

Opis: Dobra organizacija vizualnega merchandisinga in merchandisinga na splošno lahko predstavlja ključno konkurenčno prednost v smislu boljše predstavitve izdelkov in zagotavljanja boljše nakupovalne izkušnje. V magistrskem delu analiziramo in ugotavljamo možnosti izboljšanja predstavitve in izpostavitve izdelkov na primeru televizorjev znamke Sony tako, da lažje prepričamo kupca v nakup in samo kvaliteto izdelka.
Ključne besede: merchandising, vizualni merchandising, pospeševanje prodaje, izdelki, potrošniki
Objavljeno: 17.05.2017; Ogledov: 729; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (3,69 MB)

5.
POMEN KAKOVOSTNO OBLIKOVANE VIZUALNE PODOBE PODJETJA IN NJENEGA KOMUNICIRANJA ZA USPEŠNOST PODJETJA
Marcela Krničar, 2016, diplomsko delo

Opis: V nenehno spreminjajočih se časih, ko so spremembe edina stalnica, bi se podjetja morala zavedati, da njihova tržna vrednost ne temelji zgolj na finančnih rezultatih, temveč zmeraj bolj na različnih oblikah nevidnega premoženja. Ugled je tista vrednost, ki podjetju prinese največjo konkurenčno prednost. Dosežemo ga s pozitivno podobo podjetja, do nje pa naj bi vodila prav celostno oblikovana in strateško upravljana korporativna identiteta in njeno neprestano komuniciranje. Identiteto oblikujemo na način, da z njo dosežemo želeno predstavo; del teh aktivnosti predstavlja tudi vizualni del identitete. Z dobro oblikovano vizualno identiteto namreč sporočamo različnim javnostim svoje vrednote in obljube ter z njimi komuniciramo na način, da dosežemo svoje cilje.
Ključne besede: vizualna podoba, komunikacijska podoba, korporativna podoba, korporativna identiteta, celostna grafična podoba, vizualni identitetni sistem.
Objavljeno: 21.10.2016; Ogledov: 804; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (2,88 MB)

6.
Brezplačne trženjske kapacitete novih medijev
Matjaž Germ, 2016, diplomsko delo

Opis: S razmahom svetovnega spleta se je spremenil tudi način trženjskega komuniciranja. Z vedno bolj intenzivno penetracijo spletnih platform v medijske kolače in strategije pa se v veliki meri spreminja tudi samo oglaševanje. Novi mediji predstavljajo platforme, ki so brezplačne ali poceni, dostop do njihove uporabe pa je povezan samo z dostopom do interneta. Oglaševanje na teh platformah je tako mogoče tudi brez visokih stroškov medijskih zakupov. V diplomski nalogi bomo preučili potenciale in priložnosti, ki jih ponujajo opisane platforme in ugotovil možnosti za njihovo izkoriščanje s strani organizacij, ki nimajo na voljo obsežnih trženjskih proračunov in sredstev.
Ključne besede: trženjsko komuniciranje, novi mediji, svetovni splet, medijski proračun
Objavljeno: 28.09.2016; Ogledov: 957; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

7.
Udejanjanje okoljskega marketinga v povezavi z uspešnostjo podjetij
Breda Drofenik, 2015, magistrsko delo

Opis: Podjetja se danes soočajo z nenehnimi spremembami, na katere se morajo hitro odzivati. Današnja družba se vedno bolj zaveda omejenosti naravnih virov in onesnaževanja okolja. Okoljska odgovornost podjetij postaja pomemben del konkurenčnih prednosti, saj postajajo odjemalci vedno bolj okoljsko odgovorni. Z uresničevanjem politike trajnostnega razvoja podjetja sledijo cilju zadovoljevanja potreb današnjih generacij, ne da bi pri tem ovirala zadovoljevanje potreb prihodnjih generacij. Pri tem pa je za podjetja pomembno, da ob hkratni okoljski odgovornosti optimirajo tudi ekonomske cilje. Pri implementiranju okoljske dimenzije v proces menedžmenta podjetja in menedžmenta marketinga je pomemben tako imenovani holistični pristop, ki je ključ uspešnega udejanjanja okoljskega marketinga. Podjetja, ki udejanjajo okoljski marketing z namenom doseganja konkurenčnih prednosti, izvajajo strateški model okoljskega menedžmenta. Ko podjetja delujejo le v skladu z okoljsko zakonodajo, govorimo o ugoditvenenem modelu okoljskega menedžmenta. Stroški, povezani z udejanjanjem okoljskega marketinga in širše okoljskega menedžmenta podjetja silijo v modifikacijo njihovega delovanja, torej k razvoju in inovacijam. Na prvi pogled se zdi, da udejanjanje okoljske politike vodi v slabši poslovni rezultat podjetij (vsaj kratkoročno), saj morajo okoljska podjetja, da zadostijo okoljski zakonodaji in da poslujejo okolju prijazno v najširšem smislu, investirati. To pa na dolgi rok prinaša prihranke (na primer zmanjšanje porabe surovin, energije, izpustov), krepitev konkurenčnih prednosti, večjo dodano vrednost in posledično boljše poslovne rezultate v primerjavi s konvencionalnimi podjetji. Postavlja se torej vprašanje o morebitni povezanosti udejanjanja okoljskega marketinga in uspešnosti podjetji, kar smo preverjali v tem delu. Model okoljskega marketinga smo zastavili na integracijskem modelu načrtovanja marketinga, natančneje na strateški, strukturni in funkcijski ravni. Z empirično raziskavo smo preverili prisotnost okoljske dimenzije v vrednotah podjetij, prisotnost okoljske dimenzije na posameznih ravneh marketinškega načrtovanja in marketinškem načrtovanju kot celoti. Na podlagi tržnih, finančnih in drugih kriterijev smo merili zaznavo uspešnosti podjetij v primerjavi s konkurenco v obdobju zadnjih treh let. Na podlagi izsledkov opravljene raziskave o povezanosti okoljskega marketinga in uspešnosti podjetij predelovalne industrije v Sloveniji ugotavljamo, da obstaja pozitivna povezanost med okoljsko aktivnostjo na ravni strateškega marketinškega načrtovanja in okoljsko aktivnostjo na strukturni ravni marketinškega načrtovanja ter med okoljsko aktivnostjo na ravni strukturnega marketinškega načrtovanja in okoljsko aktivnostjo na funkcijski ravni marketinškega načrtovanja. Med prisotnostjo okoljske dimenzije v vrednotah podjetij in okoljsko aktivnostjo na ravni marketinškega načrtovanja nismo ugotovili povezanosti, prav tako ni povezanosti med okoljsko aktivnostjo na ravni strateškega marketinškega načrtovanja in okoljsko aktivnostjo na funkcijski ravni marketinškega načrtovanja. Raziskava je pokazala, da velikost podjetij ne vpliva na stopnjo okoljske aktivnosti na ravni marketinškega načrtovanja. Tudi povezanosti med okoljsko aktivnostjo na ravni marketinškega načrtovanja in uspešnostjo podjetij ni bilo zaznati oziroma je bila zanemarljiva. Prispevek dela k znanosti temelji na tem, da podobna raziskava, ki bi obravnavala okoljski marketing na podlagi integracijskega modela marketinškega načrtovanja ter povezanost med okoljskim marketinškim načrtovanjem in uspešnostjo podjetij v Sloveniji v javno dostopni obliki ne obstaja. Ker postaja okoljska odgovornost vedno bolj pomemben element konkurenčnih prednosti, pri čemer igra ključno vlogo okoljski marketing, smo želeli zapolniti vrzel na področju domače literature na to temo.
Ključne besede: Okolje, trajnostni razvoj, okoljski marketing, okoljsko marketinško načrtovanje, uspešnost podjetij.
Objavljeno: 29.03.2016; Ogledov: 949; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (1,17 MB)

8.
Redefiniranje pojma izdelek za teorijo in prakso marketinga
Boris Snoj, Vladimir Gabrijan, 2012, pregledni znanstveni članek

Opis: Pregled relevantne literature kaže na značilno različne razlage pojmov in izrazov: dobrina, izdelek, blago, proizvod, produkt, storitev, usluga. Zaradi tega sva uporabila lasten pogled na te pojme in izraze, ki po najinem mnenju prispeva k izboljševanju teorije in prakse marketinga. V prvem delu prispevka podajava klasifikacijo dobrin, ki vključuje tudi izdelek, namenjen menjavi. Drugi del prispevka se nanaša na kratek opis pojavnih oblik izdelkov, ki so namenjeni menjavi. V osrednjem delu pojasnjujeva poslanstvo izdelkov. Predlagava opredelitev izdelka, ki temelji na celostnem pogledu in je primerna za uporabo v teoriji in praksi marketinga. Pojasnjujeva, da so generične sestavine izdelka bitja, stvari in njihove aktivnosti, ki se udejanjajo v različnih pojavnih oblikah sestavin izdelka. Poudarjava, da je zaradi težnje po uspešnosti njihovih izdelkov v konkurenčnih okoliščinah za organizacije, ki si svoje preživetje in razvoj omogočajo s procesi menjave, življenjskega pomena, da upoštevajo zorni kot ciljnih skupin in nenehnost sprememb v njih samih in njihovem okolju. Zaradi tega skušajo organizacije dosegati konkurenčne prednosti tudi s povečevanjem sestavljenosti svojih izdelkov. Na koncu prispevka obravnavava vloge organizacij in njihovih ciljnih skupin pri (so)ustvarjanju možne in dejanske vrednosti izdelkov.
Ključne besede: trženje, marketing, dobrine, klasifikacija, izdelki, storitve
Objavljeno: 21.12.2015; Ogledov: 572; Prenosov: 37
URL Povezava na celotno besedilo

9.
Vpliv prepričanj uporabnikov na njihova stališča do marketinškega komuniciranja na družbenih omrežjih
Denis Tomše, Boris Snoj, 2012, izvirni znanstveni članek

Opis: Družbena omrežja postajajo pomemben kanal marketinškega komuniciranja. Dosedanje raziskave so se lotevale predvsem vpliva prepričanj uporabnikov o določenih dejavnikih na njihova stališča do oglaševanja in do spletnega oglaševanja, malo pa je znanega o vplivu prepričanj uporabnikov na stališča in vedenje uporabnikov družbenih omrežij do marketinškega komuniciranja v teh omrežjih. Rezultati te raziskave kažejo, da imajo prepričanja o osebnih dejavnikih (informacije o izdelkih, zadovoljstvo/ zabava in ugled/imidž) in prepričanje o družbenem dejavniku "dobro za gospodarstvo" pozitiven vpliv na stališča uporabnikov družbenih omrežij do marketinškega komuniciranja v njih, prepričanja o družbenih dejavnikih "neresnica/ nesmisel" ter "kvarjenje vrednot" pa negativen vpliv. Vpliv prepričanj uporabnikov o dejavniku "materializem" ni statistično značilen. Stališča uporabnikov do marketinškega komuniciranja na družbenih omrežjih pozitivno vplivajo na vedenje uporabnikov do marketinškega komuniciranja v teh omrežjih. Ta raziskava jasno sporoča marketinškim strokovnjakom, naj svoja sporočila uporabnikom na družbenih omrežjih prilagajajo na način, da bodo ta vsebovala čim več informacij o izdelkih, da bodo zabavna in da bodo poudarjala ugled oziroma imidž njihovih izdelkov ter čim manj takšnih sporočil, za katera bi uporabniki družbenih omrežij lahko sklepali, da niso skladna z vrednotami družbe, vsebujejo preveč erotike, negativno manipulirajo, zavajajo itn.
Ključne besede: trženje, marketing, družbena omrežja, komuniciranje, stališča, vedenje
Objavljeno: 21.12.2015; Ogledov: 659; Prenosov: 65
URL Povezava na celotno besedilo

10.
Trženje
Vladimir Gabrijan, Boris Snoj, 1996, univerzitetni, visokošolski ali višješolski učbenik z recenzijo

Ključne besede: trženje, marketing, strateško upravljanje, učbeniki za visoke šole
Objavljeno: 21.12.2015; Ogledov: 1015; Prenosov: 88
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.36 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici