| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Algoritmi odstranjevanja osirotelih točk iz oblaka 3d točk
Aljaž Gornik, 2021, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega študijo algoritmov, ki odstranjujejo osirotele točke, ter njihovo primerjavo. V nadaljevanju bomo predstavili osnove pojme, ki so potrebni za razumevanje našega diplomskega dela. Po predstavitvi pojmov bomo podrobno spoznali teoretično ozadje, delovanje, vključene algoritme in implementacijo metode kvartilnega razmika, statističnega filtra, filtriranja s polmerom, pogojnega filtra, ter filtriranja z mnogotero razdaljo in aproksimacijo normale. Implementirane metode testiramo nad različnimi oblaki 3D točk, z različnimi parametri in prikažemo rezultate. Analiza rezultatov kaže, da je na splošno najbolj uporaben statistični filter.
Ključne besede: algoritem, točke, osirotele točke, odstranjevanje osirotelih točk, 3D oblak točk
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 75; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (6,04 MB)

2.
Algoritmi za generiranje labirintov
Gregor Ivanič, 2020, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrske naloge je obravnava algoritmov s katerimi lahko generiramo labirinte. Algoritme smo analizirali glede na njihove pristranskosti, kjer ima vsak algoritem svoje določene lastnosti, ki ga ločijo od ostalih. Prav tako smo analizirali iz česa so generirani labirinti sestavljeni in kako zahtevno jih je rešiti. Pri tem smo uporabljali različne metode, kot na primer algoritem Dijkstra in algoritem iskanje v širino za sprehajanje po labirintih, ki v bistvu niso nič drugega kot grafi.
Ključne besede: labirint, Kruskal, DFS, graf
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 218; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (3,23 MB)

3.
Opis in primerjava odprtih formatov za stiskanje videa VP8 in VP9
Gregor Vinčec, 2020, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega dela je opis in primerjava dveh prosto dostopnih formatov za stiskanje digitalnega videa VP8 in VP9. Cilj diplomskega dela je predstaviti prednosti VP8 in VP9, njune slabosti ter razlike med njima. Uporabili smo deskriptivno metodo, s katero smo pregledali domačo in tujo literaturo.
Ključne besede: VP8, VP9, programska oprema, odprti format, zaprti format
Objavljeno: 28.01.2020; Ogledov: 893; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

4.
Mobilna domorodna aplikacija android za prikaz zemljevida turističnih prireditev
Katja Pivec, 2019, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo predstavili razvoj mobilne aplikacije za operacijski sistem Android. Namen naše aplikacije je prikaz turističnih prireditev na zemljevidu in v seznamu. Aplikacija je namenjena širokemu krogu uporabnikov (ne samo turistom), ki radi obiskujejo različne prireditve in nimajo o teh dovolj informacij. Aplikacija iskanje in pridobivanje informacij o prireditvah zelo olajša, saj lahko uporabnik najde vse prireditve na zemljevidu in v seznamu, pri čemer lahko določi tudi razne nastavitve, kot so način razvrščanja, kraj in časovno obdobje prireditve, s katerimi si olajša iskanje.
Ključne besede: android, mobilna aplikacija, zemljevid, turistične prireditve
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 446; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

5.
Mobilna aplikacija za prikaz zemljevida turističnih znamenitosti z uporabo ogrodja react in knjižnice openlayers
Jan Strelec, 2019, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo načrtovali in izdelali mobilno aplikacijo za operacijski sistem Android in iOS. Namen aplikacije je prikaz zemljevida, na katerem lahko uporabnik vidi vse turistične znamenitosti v njegovi okolici. S tem želimo uporabnikom olajšati ter skrajšati iskanje znamenitosti, saj bodo jih imeli prikazane znotraj aplikacije, in jih ne bodo potrebovali iskati nikjer drugje. Z ogrodjem React-Native smo izdelali celotno mobilno aplikacijo, v kateri smo nato s pomočjo knjižnice OpenLayers prikazali zemljevid. Za pravilno delovanje smo v programskem jeziku Go izdelali strežnik za spletne storitve REST, iz katerega aplikacija pridobi vse potrebne podatke.
Ključne besede: Android, iOS, React, OpenLayers, zemljevid, znamenitosti, turist, mobilna, aplikacija
Objavljeno: 12.11.2019; Ogledov: 516; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

6.
IZPELJANKE ALGORITMA LZW
Jure Sreš, 2016, diplomsko delo

Opis: Algoritmi za stiskanje podatkov so v računalništvu prisotni že od samega začetka. Igrajo pomembno vlogo pri prenosu in shranjevanju velikih količin podatkov, razdelimo pa jih lahko na več načinov. Poznamo izgubno in brezizgubno stiskanje. Glede na način izvajanja ločimo statistično in stiskanje s slovarjem. V tem diplomskem delu bomo predstavili algoritme LZW, LZAP, LZMW in LZY, ki uporabljajo slovar in podatke stisnejo brezizgubno. Predstavili bomo njihovo delovanje in primerjali rezultate.
Ključne besede: stiskanje podatkov, stiskanje s slovarjem, primerjava algoritmov
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 10628; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

7.
Influence of blending functions on volumetric cloud images
Bogdan Lipuš, Nikola Guid, 2008, izvirni znanstveni članek

Opis: Various blending functions can be applied in the volumetric modelling of clouds. This paper analyzes the impact of five different blending functions (linear, cubic, Wyvill-1, Wyvill-2, and cosine) on cloud shape, structure, and area. We have found that there are only negligible differences among them. Therefore, we can conclude that the simple linear blending function satisfies all the desired properties for generating cloud images by volumetric modelling.
Ključne besede: computer graphics, volumetric modelling, cloud modelling, natural phenomena
Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 1246; Prenosov: 104
URL Povezava na celotno besedilo

8.
Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici