| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Izboljšane tehnologije pridelave in konzerviranja z beljakovinami bogate krme - metuljnice in njihove mešanice za prilagajanje podnebnim spremembam
Branko Kramberger, Tomaž Žnidaršič, Boštjan Kristan, Miran Podvršnik, Drago Babnik, 2022

Opis: Pridelava in konzerviranje krme v obdobjih, ko ni pomanjkanja vode za rast rastlin in pridelava proti suši odpornih rastlin sta ključna elementa prilagajanja živinoreje klimatskim spremembam. V Eip- Agri projektu 'Izboljšane tehnologije pridelave in konzerviranja z beljakovinami bogate krme - metuljnice in njihove mešanice za prilagajanje podnebnim spremembam' smo primerjali pridelavo in konzerviranje metuljnic v čisti setvi ter mešanice metuljnic in trav (oboje brez gnojenja z dušikom) s pridelavo z dušikom gnojenih trav v čisti setvi. Rezultati kažejo, da je uporaba metuljnic v čisti setvi in mešanic metuljnic s travami primerna za pridelavo in konzerviranje s proteini bogate krme. Pridelava mešanic z visokim deležem metuljnic je zanesljivejša. Te mešanice dajejo primerljive pridelke z metuljnicami v čisti setvi in silaže visoke kakovosti.
Ključne besede: deteljno-travne mešanice, metuljnice, pridelava krme, podnebne spremembe, silaža
Objavljeno v DKUM: 19.01.2022; Ogledov: 786; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (51,95 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
3.
Programska rešitev za sledenje zahtevkov v sektorju informatike
Boštjan Kristan, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj spletne programske rešitve za sledenje zahtevkov v sektorju informatike in njihove zgodovine. Rešitev je bila izdelana za podjetje NLB Vita, Življenjska zavarovalnica d.d., Ljubljana. Prvi del diplomske naloge opisuje podjetje in problem s katerim smo se soočali. V nadaljevanju je predstavljena metodologija reševanja problema s katero sem si pomagal pri izdelavi spletne programske rešitve. V drugem delu diplomske naloge, so opisana orodja s katerimi sem rešitev izdelal. Rešitev je narejena na osnovi Oracle Application Serverja 10g z orodji Oracle Forms Builder za grafično oblikovanje obrazcev in Oracle Reports Builder za izdelavo poročil ter PL/SQL programskega jezika za programiranje. Sledi opis izdelave programske rešitve in predstavitev njenega delovanja. V zaključku je opisana ocena učinkov ter možnost nadaljnjega razvoja programske rešitve. Rešitev je že v produkciji in odlično služi svojemu namenu.
Ključne besede: Ključne besede • Programska rešitev • Oracle • Sledenje zahtevkov
Objavljeno v DKUM: 21.12.2011; Ogledov: 1726; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

4.
ANALIZA UPORABNOSTI 0,0 RESIDUE PRIDELOVALNEGA PRISTOPA PRI PRIDELAVI JABOLK SORTE JONAGOLD
Boštjan Kristan, 2010, diplomsko delo

Opis: Cilj študije je bil ugotoviti, ali je v Sloveniji z omejeno porabo fitofarmacevtskih sredstev (FFS) v drugem delu rastne dobe možno pridelati jabolka brez ostankov FFS. Izvedli smo praktični poskus v sadovnjaku (poskusni nasad FKBV), kjer smo imeli dve vrsti pridelave: standardno integrirano pridelavo (IPS), kjer smo izvajali ukrepe varstva rastlin po pravilih obstoječe integrirane pridelave in modificirano integrirano pridelavo (MIPS-0,0 RL), kjer smo izvajali spremenjeno varstvo jablan, in sicer na način, da so bila škropljenja do začetka julija enaka kot pri IP, potem pa smo v MIPS-0,0 RL uporabljali samo pripravke za biotično varstvo. S tem smo želeli zmanjšati koncentracije ostankov FFS v jabolkih ob spravilu pridelka. Med letom smo večkrat analizirali pojav bolezni in škodljivcev. Nato smo ob obiranju določili pridelek, kakovostne razrede jabolk in naredili analizo izgub pridelka. Prav tako smo ob obiranju odvzeli vzorce plodov za analizo ostankov FFS. Rezultati našega poskusa so pokazali, da bi lahko bil MIPS-0,0 RL sistem povsem uporaben.
Ključne besede: jablana, ostanki pesticidov, varstvo rastlin, bolezni, škodljivci
Objavljeno v DKUM: 13.10.2010; Ogledov: 3300; Prenosov: 260
.pdf Celotno besedilo (187,35 KB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici