| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Določevanje dinamične trdnosti poliamida PA6E
Blaž Balažic, 2014, diplomsko delo

Opis: Ker se danes polimerna gradiva vse več uporabljajo zaradi svojih prednosti, je potrebno izdelke preračunati, da bo izdelek varno in zanesljivo deloval. Zato bom v diplomski nalogi predstavil polimerni material poliamid PA6E. Da smo lahko določili statične in dinamične mehanske lastnosti, smo morali material preizkušat. Za določitev statičnih mehanskih lastnosti materiala smo naredili natezni preizkus, za določitev dinamičnih lastnosti pa rotirajoči upogibni preizkus.
Ključne besede: Dinamična trdnost, Wöhlerjeva krivulja, natezni preizkus, poliamid PA6E, dinamično preizkušanje.
Objavljeno: 20.10.2014; Ogledov: 890; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

2.
Zasnova in konstruiranje skubilnika piščancev
Blaž Balažic, 2017, magistrsko delo

Opis: Dandanes je v proizvodnji zelo pomembna produktivnost, h kateri prispevata tudi avtomatizacija procesov in izločanje ozkih grl. Tako je tudi v panogi predelave piščancev, kjer ozko grlo predstavlja skubljenje perja piščancem. V magistrski nalogi smo zato konstruirali in izdelali prototip stroja za skubljenje perja piščancem. Stroj je primeren za majhne serije in majhne piščančje farme. Potrebno je bilo določiti obliko stroja, pogonski sklop in koncept kanala za perje. Izdelali smo 3D-model celotne naprave in naredili prototip stroja, ki izpolnjuje vse zadane zahteve glede varnosti, ergonomije in materialov.
Ključne besede: skubilnik piščancev, čiščenje piščancev, zasnova stroja
Objavljeno: 27.10.2017; Ogledov: 809; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (6,14 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici