| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Rezervacije in časovne razmejitve s primeri
Barbara Medved, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili rezervacije in časovne razmejitve, ki so predvidene in dovoljene v skladu z računovodskimi standardi. Ker evidentiranje, pripoznanje, razvrščanje in odprava teh postavk pomembno vpliva tudi na druge postavke računovodskih izkazov, je zato pravilno obravnavanje teh postavk bilance stanja bistvenega pomena pri medletnem evidentiranju poslovnih dogodkov kakor tudi ob zaključku poslovnega leta, ko organizacija sestavlja računovodske izkaze. Pravilno obravnavanje rezervacij in časovnih razmejitev je pomembno za računovodske izkaze družb, saj se na podlagi le – teh odločajo tako notranji kot zunanji uporabniki računovodskih izkazov za nadaljnje usmeritve v prihodnosti. Evidentiranje rezervacij in časovnih razmejitev vpliva na poslovni izid organizacije in ima s tem pomemben vpliv na davek od dohodka pravnih oseb. Gospodarska organizacija lahko na takšen način prikrije pravilni rezultat poslovanja, tako pa zavaja vse uporabnike računovodskih izkazov glede resničnosti in poštenosti računovodskih izkazov. V praktičnem delu diplomske naloge smo predstavili vse primere rezervacij ter aktivnih in pasivnih časovnih razmejitev, ki so v skladu s Slovenskimi računovodskimi standardi (2016), predvidene in dovoljene. Na podlagi definicij posameznih rezervacij in časovnih razmejitev, smo nato s praktičnimi in računskimi primeri pojasnili in razložili vpliv teh postavk na evidentiranju v poslovnih knjigah organizacije.
Ključne besede: rezervacije, aktivne časovne razmejitve, pasivne časovne razmejitve, Slovenski računovodski standardi, računovodski izkazi, notranji in zunanji uporabniki računovodskih izkazov.
Objavljeno: 16.07.2019; Ogledov: 947; Prenosov: 228
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

2.
Vpliv spleta in spletnih socialnih omrežij na produkcijo dramskih televizijskih serij
Barbara Medved, 2017, magistrsko delo

Opis: S procesom globalizacije in dobo informacijske družbe je svetovni splet postal razširjena baza podatkov, ki se veča. Kar je nekoč bilo značilno za televizijo, lahko sedaj rečemo za internet: "Če te ni na internetu, ne obstajaš." Televizija predstavlja izjemno pomembno izkušnjo za številne ljudi, ki jo dnevno spremljajo. Ta izkušnja pa z digitalizacijo vsebin ni več omejena samo na televizijski zaslon v domačem okolju, saj jo lahko spremljamo prek pametnih telefonov, tablic in računalnikov, kjerkoli se nahajamo in imamo vzpostavljeno internetno povezavo. Z zlitjem televizije in internetne tehnologije se ustvarja nova uporabniška izkušnja spremljanja televizijskih vsebin, ki vpliva na produkcijo dramskih televizijskih serij in ustvarja nove oblike le-teh na spletu in spletnih socialnih omrežjih. Digitalizacija v ospredje postavlja uporabnika, kateremu omogoča, da aktivno sodeluje pri soustvarjanju vsebine, kar je na področju produkcije televizijske vsebine še kako pomembno spoznanje.
Ključne besede: splet, spletna socialna omrežja, dramske televizijske serije, pripovedovanje zgodb na spletu, transmedija
Objavljeno: 24.08.2017; Ogledov: 750; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (3,50 MB)

3.
PRIMERJALNA ANALIZA SPLETNIH PORTALOV ŠPANSKIH IN SLOVENSKIH MEDIJSKIH HIŠ
Barbara Medved, 2012, diplomsko delo

Opis: Današnji čas zaznamujejo številne hitre spremembe. Vse te spremembe pa zahtevajo temu primeren odziv, ki je v skladu s spremembami v okolju in samim poslovanjem podjetja. S procesom globalizacije in dobo informacijske družbe je svetovni splet postal razširjena baza podatkov, ki je vedno bolj večja. Kar je nekoč bilo značilno za televizijo, lahko sedaj rečemo za internet: “če te ni na internetu, ne obstajaš”. Zaradi ogromnega števila informacij in podatkov ter lažje orientiranosti uporabnika se je pojavil trend izgradnje spletnih portalov, ki predstavljajo enotno vstopno točko iskanja uporabnih informacij na spletu. V informacijski in komunikacijski dobi lahko internet opredelimo kot sodoben medij, ki ponuja svojim uporabnikom množico storitev, kjer so združeni tradicionalni in spletni mediji. Pomemben dosežek pa predstavlja izkoriščanje interaktivnosti interneta, ki uporabniku omogoča, da aktivno sodeluje pri soustvarjanju vsebine, kar je na področju spletnih medijev zelo pomembno in dobrodošlo. Kajti s tem vplivajo na njegovo pripadnost podjetju in povečujejo možnost vračanja na spletno stran.
Ključne besede: internet, spletni mediji, elektronsko poslovanje, spletni portal, primerjalna analiza
Objavljeno: 05.12.2012; Ogledov: 1309; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (942,79 KB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici