| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Varnostni vidik načrta zaščite in reševanja v podjetju "A" z oceno tveganja
Anja Pivec, 2018, diplomsko delo

Opis: Okolje v katerem živimo in delujejo podjetja postaja vse bolj kompleksno in posledično onesnaženo ter nevarno. Zato tudi ne preseneča, da različne interesne skupine, kot so država, lokalne skupnosti in družbena iniciativa, od podjetij zahtevajo družbeno odgovorno ravnanje. Za industrijska podjetja, ki jih uvrščamo pod obrate večjega tveganja, pri nesrečah z nevarnimi kemikalijami v okolju država določa zakonsko podlago primernega preprečevanja in reševanja možnih kriznih situacij. Zaradi navedenega imajo industrijska podjetja praviloma vzpostavljeno oceno tveganja, v kateri imajo opredeljene možne dejavnike tveganja, ki jih lahko privedejo do krizne situacije. S pomočjo ocene tveganja proučijo kakšni krizni dogodki se lahko pripetijo, kolikšna je verjetnost, da bi prišlo do nesreče ter kakšno škodo lahko povzročijo. Na podlagi ocene dejavnikov tveganja podjetja oblikujejo ustrezen načrt zaščite in reševanja. V tem načrtu določijo postopke in metode za preprečitev morebitnih nesreč oziroma zmanjšanje nastalih posledic in zagotovitev osnovnih pogojev za življenje. Da lahko podjetje “A” vzpostavi uspešno zaščito potrebuje kvalificirano podjetje, ki se spozna na reševanje kriznih situacij. Pri tem mora podjetje “B” zagotoviti uspešna redna in kvalitetna usposabljanja. Ugotovili smo, da je potrebno vložiti veliko časa v zaščito in raziskovanje nevarnih komponent, katera uporabljajo v podjetju, saj predstavljajo resno grožnjo okolju ter nevarnost za ljudi in objekte.
Ključne besede: diplomske naloge, načrt zaščite in reševanja, ocena tveganja, industrijsko podjetje, poklicni gasilci, civilna zaščita
Objavljeno: 25.10.2018; Ogledov: 487; Prenosov: 123
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

2.
IZREDNA ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI DELAVCA PO ZDR - 1
Anja Pivec, 2013, diplomsko delo

Opis: Institut izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi omogoča delavcu, da v primeru hujših kršitev obveznosti s strani delodajalca z enostransko izjavo volje povzroči takojšnje prenehanje pogodbe o zaposlitvi in s tem delovnega razmerja. Hujše kršitve obveznosti delodajalca, ki predstavljajo razlog za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi delavca zakon taksativno našteva. Delavec lahko poda izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi le v primeru zakonsko določenega razloga in če ob upoštevanju vseh okoliščin in interesov ni mogoče nadaljevati delovnega razmerja niti do poteka odpovednega roka oziroma časa za katerega je bila sklenjena pogodba o zaposlitvi. S sprejemom novega Zakona o delovnih razmerjih, ki je stopil v veljavo aprila 2013 je bil krog razlogov za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi delavca razširjen. Dodan je bil nov, osmi odpovedni razlog, ki se nanaša na plačevanje prispevkov za socialno varnost. Poleg tega je nov Zakon o delovnih razmerjih tudi preoblikoval in spremenil nekatere že obstoječe odpovedne razloge ter jasneje uredil postopek, ki ga mora delavec izpeljati preden poda izredno odpove pogodbo o zaposlitvi. Pomembno vlogo v okviru izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi imajo tudi sodišča, ki v morebitnem sporu presojajo zakonitost podane izredne odpovedi delavca in ob tem oblikujejo sodno prakso. S svojimi stališči in razlagami v njej dajejo odgovore na vprašanja, ki jih odpira zakonodajna ureditev. Institut izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi delavca delodajalcu pozna tudi nemška delovnopravna zakonodaja. Pravna ureditev le tega je v pretežni meri enaka kot v slovenski zakonodaji.
Ključne besede: prenehanje pogodbe o zaposlitvi, pravni viri, izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, nov Zakon o delovnih razmerjih, pravice delavca, sodna praksa
Objavljeno: 13.01.2014; Ogledov: 3075; Prenosov: 441
.pdf Celotno besedilo (808,54 KB)

3.
GIBALNE DEJAVNOSTI ZA OTROKE S SLABO TELESNO DRŽO
Anja Pivec, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu z naslovom Gibalne dejavnosti za otroke s slabo telesno držo smo opredelili pojem »slaba telesna drža«, vlogo vrtca pri preventivi slabe telesne drže in želeli ugotoviti, ali se vzgojiteljice v vrtcu zavedajo, da lahko pripomorejo k preventivi slabe telesne drže z različnimi gimnastičnimi vajami in z osveščanjem staršev o morebitnih težavah z držo, ki so jih zaznale pri otroku. V teoretičnem delu smo opisali pravilno in nepravilno telesno držo, vlogo in pomen gibalnih dejavnosti za otrokovo zdravo hrbtenico, vlogo vrtca pri razvijanju in ohranjanju pravilne drže ter preprečevanju slabe telesne drže. V empiričnem delu smo ugotavljali, ali vzgojiteljice in vzgojitelji prepoznavajo slabo telesno držo pri predšolskih otrocih, ali poznajo vaje za pravilno držo ter ali vzgojiteljice in vzgojitelji pri izvedbi vaj uporabljajo vadbene pripomočke. Za pridobivanje podatkov smo uporabili anketni vprašalnik, ki smo ga razdelili vsem (185) vzgojiteljicam in vzgojiteljem v mariborskih javnih vrtcih. Rezultati raziskave potrjujejo, da vzgojiteljice in vzgojitelji prepoznajo slabo telesno držo pri predšolskih otrocih in da dobro poznajo vaje za pravilno držo ter da vse vzgojiteljice in vzgojitelji pri izvedbi vaj uporabljajo vadbene pripomočke. Ugotovili smo tudi, da je število predšolskih otrok s slabo telesno držo zelo malo.
Ključne besede: telesna drža, predšolski otrok, gibalne dejavnosti, vloga vrtcev in vzgojiteljev
Objavljeno: 06.07.2010; Ogledov: 3782; Prenosov: 668
.pdf Celotno besedilo (994,37 KB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici