| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
DOPOLNITEV ORGANIZACIJSKE STRUKTURE PODJETJA EKOENERGETIKA-DIMNIKARSTVO D.O.O.
Andreja Kosi, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu analiziramo organizacijsko strukturo družinskega podjetja Ekoenergetika-dimnikarstvo d.o.o.. Podjetje se ukvarja z dimnikarsko dejavnostjo. Na podlagi analize smo skušali ugotoviti prednosti in slabosti dosedanje organiziranosti ter predlagati dopolnjeno organizacijsko strukturo, ki bi pozitivno vplivala na delovanje podjetja. V diplomski nalogi so prikazane teoretične razlage organizacije in organizacijske strukture. Prvi del naloge opisuje organizacijo, organiziranost ter organizacijske strukture. Osrednji del naloge zajema opis podjetja in njegovo sedanjo organiziranost in dejavnost. V skladu s cilji smo analizirali obstoječo organizacijsko strukturo ter opredelili vplivne spremenljivke na organizacijsko strukturo. S pomočjo anketnega vprašalnika smo ugotavljali zadovoljstvo zaposlenih z obstoječo organizacijsko strukturo. Ugotovili smo, da so zaposleni v veliki meri zadovoljni z obstoječo organizacijsko strukturo. V zadnjem delu naloge smo predlagali spremembe v organizacijski strukturi. Z našimi predlogi smo želeli povečati učinkovitost podjetja.
Ključne besede: organizacija, organizacijska struktura, podjetje, dopolnitev organizacijske strukture.
Objavljeno v DKUM: 05.07.2016; Ogledov: 1305; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

2.
Potencialni vpliv fragmentacije habitata na viabilnost osebkov na primeru votlega petelinčka Corydalis cava, (L.) Schweigger & Koerte; Fumariaceae
Andreja Kosi, 2013, magistrsko delo

Opis: Namen naše raziskave je bil s pomočjo vzorčenja in proučevanja nekaterih enostavnih morfološko-funkcionalnih parametrov (višina rastlin, masa semen, število semen na plod, število plodov na rastlino) na primerkih vrste C. cava na treh geografsko različnih območjih (UZ Maribor, Spodnji Duplek, Pavlovci) pokazati negativni vpliv fragmentacije habitatov in populacij na te morfometrične parametre. S tem smo nakazali na zmanjšano viabilnost primerkov kot posledico fragmentacije. V raziskavo smo vključili popise, ki smo jih naredili leta 2006. Takrat je bilo na območju UZ Maribor najdenih 60 poligonov z vrsto C. cava. Na 3 poligonih so bila najdena rastišča tako belih kot tudi vijoličnocvetnih predstavnikov, na preostalih 57 poligonih pa le vijoličnocvetni predstavniki vrste. Na podlagi opravljenih popisov območja UZ Maribor smo ugotovili 6,7 % izgubo habitata vrste C. cava v le štirih letih. Ugotovili smo, da je število cvetočih osebkov C. cava v habitatnih fragmentih znotraj UZ Maribor odvisno od površine fragmenta. Število plodov na rastlino in masa semen kot najenostavnejša reproduktivna znaka izražata manjše vrednosti v maloštevilnih populacijah. Ugotovili smo, da se belocvetni primerki pojavljajo le znotraj velikih površin in da jih na manjših fragmentiranih površinah ni zaslediti. S tem sklepamo na negativni vpliv genetskega zdrsa ter na dolgoročno zmanjšanje variabilnosti v populaciji. Višina rastlin je v upadu pri obeh barvah. V upadu je tako število plodov na rastlino kot tudi število semen na plod, kar izraziteje velja za vijoličnocvetne primerke vrste. Tehtanje semen je pokazalo porast mase semen, kar je edini znak, v katerem je zazanati povišanje vrednosti na fragmentirani lokaciji v Spodnjem Dupleku.
Ključne besede: fragmentacija habitata, inbriding, genetski drift, morfološko-funkcionalne poteze, rastlin, genetska variabilnost, Corydalis cava, metoda vzorčenja in morfometrije, Slovenija (UZ Maribor, Spodnji Duplek, Pavlovci)
Objavljeno v DKUM: 11.09.2013; Ogledov: 2800; Prenosov: 185
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

Iskanje izvedeno v 7.45 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici