| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 133
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje priprave za predmontažo motorja ttx : diplomsko delo
Tilen Krenos, 2024, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega dela izhaja iz podjetja Farmtech d.o.o. V diplomskem delu je predstavljen razvoj priprave za predmontažo motorja. Razlog za izdelavo je potreba po večji varnosti pri montaži in transport predmontiranega motorja. V uvodnem delu je predstavljen dosedanji problem in idejna rešitev. V nadaljevanju je opisan postopek konstruiranja modela in same izdelave priprave. V zaključku diplomskega dela pa so prikazani rezultati končnega izdelka.
Ključne besede: konstruiranje, priprava, predmontaža, transport
Objavljeno v DKUM: 12.04.2024; Ogledov: 21; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (3,60 MB)

2.
Introduction to the Computer Simulations : Script
Nejc Novak, Matej Borovinšek, Matej Vesenjak, Zoran Ren, 2024

Opis: The script entitled „Introduction to the computer simulations“ in the field of Engineering Computer Simulations is intended as a study aid in the lectures of the courses Engineering Computer Simulations for foreign students at the University of Maribor and for students at Kumamoto University, Japan. It explains all the material that students must master in these subjects, and is consistent with the subject curriculum. The basics of computational simulations, based on the Finite Element Method, are given from the theoretical basics to step-by-step preparation of simple computational models and their analysis in PrePoMax software.
Ključne besede: computational simulations, solid mechanics, Finite Element Method, designing, numerical methods
Objavljeno v DKUM: 12.03.2024; Ogledov: 127; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (7,73 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Izboljšava gravure utopa za kovanje ojnice : diplomsko delo
Klemen Vodeb, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno izboljšanje gravure utopa za kovanje ojnice, z namenom, zmanjšanja koncentracije napetosti na odkovku ojnice. V ta namen sem najprej naredil simulacijo kovanja z originalno gravuro utopa in pregledal rezultate. Sledila je izdelava izboljšav, nato pa sem ponovno naredil simulacijo, tokrat za kovanje z izboljšano gravuro utopa in dobljene rezultate med seboj primerjal.
Ključne besede: simulacija, kovanje, napetosti, gravura utopa
Objavljeno v DKUM: 28.02.2024; Ogledov: 109; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (1,12 MB)

4.
HPC innovation for European SMES : H2020-JTI-EuroHPC-2019-2
Janez Langus, Jure Pocrnjič, Janez Langus, Zoran Ren, Miran Ulbin, Matej Borovinšek, Nejc Novak, Anja Mauko, končno poročilo o rezultatih raziskav

Objavljeno v DKUM: 12.02.2024; Ogledov: 141; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (935,94 KB)

5.
Digitalizacija delavniške dokumentacije na osnovi 3D modela : magistrsko delo
Luka Tinev, 2023, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo se posvetili digitalizaciji delavniške dokumentacije na osnovi 3D modela. Naš namen je bil raziskati možnosti modula MBD v CAD programu Solid Edge ter ga preizkusiti na praktičnih primerih. MBD metodo modeliranje smo natančno opisali ter zapisali možnosti njene uporabe za digitalizacijo delavniške dokumentacije. Ugotovili smo, da popolna digitalizacija dokumentacije v podjetju Arcont trenutno še ni mogoča, saj je MBD modul v programu Solid Edge premalo razvit.
Ključne besede: Digitalizacija delavniške dokumentacije, MBD, Solid Edge, 3D pdf
Objavljeno v DKUM: 29.01.2024; Ogledov: 123; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (5,05 MB)

6.
Konstruiranje tritočkovnega vpetja za sejalnico
Jernej Jazbec, 2023, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava konstruiranje tritočkovnega vpetja za žitno sejalnico. V delu so predstavljene različne vrste vpetij, njihove prednosti in slabosti. Začetek naloge obravnava informacije o podjetju Lagerhof d.o.o. in predstavitev projekta. Sledi opis zahtev katere so bile podane s strani podjetja in analiza tržišča. V nadaljevanju so predstavljene različne variantne rešitve, katere smo ovrednotili in na podlagi ocen izbrali najprimernejšo variantno rešitev za nadaljnji razvoj. Modeliranje in konstruiranje posameznih sestavnih delov vpetja ter rezultati trdnostne analize so predstavljeni proti zaključku magistrskega dela. Magistrsko delo se zaključi z opisom izdelave prototipa in testiranja.
Ključne besede: konstruiranje, brana, sejalnica, dvižni mehanizem
Objavljeno v DKUM: 27.10.2023; Ogledov: 248; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (5,13 MB)

7.
Koncipiranje in snovanje variabilne priprave za točkovno varjenje : diplomsko delo
Glorija Perdija, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen postopek koncipiranja in snovanja variabilne priprave za točkovno varjenje, ki ga bo podjetje potrebovalo pri varjenju določenih izdelkov. V začetku je predstavljen namen in cilji diplomskega dela ter možne omejitve. Sledi krajši opis variabilne priprave za točkovno varjenje ter teoretične osnove točkovnega varjenja. Zajet je tudi postopek kako je potekala izdelava variabilne priprave od začetka do konca, ki vključuje modeliranje določenih elementov, uporabo prevzetih standardnih elementov, preverjanje učinkovitosti variabilne priprave za točkovno varjenje s pomočjo parametričnega modeliranja in ergonomije. Preverjanje ustreznosti naprave je bilo ključnega pomena, saj bo variabilna priprava za točkovno varjenje v vsakodnevni uporabi v podjetju. Tu je bilo potrebno upoštevati ergonomske zahteve.
Ključne besede: koncipiranje, konstruiranje, PTC Creo, točkovno varjenje, ergonomija.
Objavljeno v DKUM: 09.10.2023; Ogledov: 202; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (2,30 MB)

8.
Koncipiranje in snovanje konstrukcije za linearno voden balanser točkovnega varilnega aparata : diplomsko delo
Doris Perdija, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan potek koncipiranja in snovanja konstrukcije za linearno voden balanser točkovno varilnega aparata. V uvodnem delu so predstavljeni nameni, cilji, omejitve ter predvidene metode zaključnega dela. Sledijo teoretične osnove, kjer je predstavljen linearno voden balanser točkovno vodenega varilnega aparata, ter osnove točkovnega varjenja. Prav tako so v diplomskem delu zajeti še opis samega poteka konstruiranja ter opis metod, zaradi katerih smo dosegli želene rešitve ter rezultate samega izdelka. Za tem so še posamično predstavljeni 3D-modeli podelementov, ki so zmodelirani s pomočjo programa Creo Parametric. Končen rezultat je bil izdelan zanesljiv ter funkcionalen 3D-model, ki bo v vsakodnevni uporabi v proizvodnji. Nazadnje je izvedena še metoda končnih elementov (MKE) ob samem trku balanserja ob blokado oz. končni nosilec ter preračuni notranjih sil.
Ključne besede: točkovno varjenje, 3D-model, koncipiranje, snovanje
Objavljeno v DKUM: 09.10.2023; Ogledov: 203; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

9.
Rekonstrukcija robnika na sušilnem stroju : diplomsko delo
Leon Volk, 2023, diplomsko delo

Opis: V podjetju Gorenje d. o. o. so se odločili za rekonstrukcijo že obstoječega kosa, imenovanega zadnji robnik. Gre za komponento na sušilnem stroju. S tem bi zmanjšali stroške izdelave ter izboljšali funkcionalnost robnika. V diplomskem delu je prikazan postopek izdelave novega robnika od ideje pa do končnega izdelka.
Ključne besede: sušilnik perila, obstoječi robnik, stereolitografija, prototip
Objavljeno v DKUM: 09.10.2023; Ogledov: 152; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (6,38 MB)

10.
Konstruiranje postaje za zatis l kotnikov : magistrsko delo
Kristjan Fridrih, 2023, magistrsko delo

Opis: V sodelovanju s podjetjem Aluminium Kety Emmi, d. o. o. je bila zasnovana, skonstruirana in izgrajena postaja za zatis L kotnikov. Modeliranje celotnega sestava je bilo izvedeno s pomočjo programskega okolja SolidWorks. V procesu modeliranja so bili najbolj pomembni trije podsestavi, ki so prijemalo obdelovanca, orodje za zatis in zalogovnik L kotnikov. Postaja je najprej bila testirana kot samostojna enota, sledila je integracija postaje za zatis v robotsko celico, kjer je zatis L kotnikov ena izmed treh potrebnih operacij za dokončanje polizdelka.
Ključne besede: konstruiranje, snovanje, modeliranje, zatiskovanje, robotska celica
Objavljeno v DKUM: 27.09.2023; Ogledov: 273; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (3,69 MB)

Iskanje izvedeno v 2.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici